לביבות גבינה מלוחות מוכנות ב-10 דקות בלבד

לביבות גבינה מלוחות – מתכון מדהים וקליל!

נשמע כאילו שיצאנו אל מעבר לים, לחופשה קסומה בקיץ – השמש זורחת, הרוח נושבת בעדינות, ואתם מטגנים לביבות גבינה מלוחות שממלאות את הבית בריח מדהים. קחו רגע לדמיין את זה! כל אחד טועם לביבה ומרגיש כאילו הוא חזר אל חיק המשפחה, אל ארוחת בוקר של סבתא. שאין על זה! כולנו זוכרים את הטעם הממכר והמרגש של לביבות גבינה שנמסות בפה. במתכון הזה ננצל את כל המעלות הנפלאות של הגבינות, וניצור לביבות גבוהות, אווריריות, שמשגעות כל טועם! אז יאללה, בואו לצלול לעולם מלא טעמים.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות.
  • רמת קושי: קל.
  • כמות מנות: 4-6 מנות.

הרכיבים הדרושים

לכדי ליצור את הלביבות המושלמות, נזדקק לרשימה מועטת אך שופעת בטעמים – מדריך השראה למתחילים וותיקים כאחד:

  • 1 גבינת ריקוטה (כ-250 גרם)
  • 100 גרם גבינת פטה, משוישת
  • 1 ביצה
  • ½ כוס קמח (אפשר לשלב קמח ללא גלוטן)
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • מלח ופלפל שחור – לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית לטיגון

אם אתם מנסים לשמור על דיאטה או לא אוהבים דווקא גבינה, אל דאגה! יש גם חלופות. תוכלו להשתמש בגרסה טבעונית עם גבינת תחליף ולפתוח את עצמכם לעולם חדש של טעמים.

שלבי ההכנה

כל צעד בהכנה יהיה הרבה יותר מהנה כתוצאה מהאהבה שתשקפו לכל תהליך. אז בואו נתחיל!

  1. נכניס את הגבינות לקערה גדולה, ונערבב יחד עד שהתערובת תהיה אחידה.
  2. נוסיף את הביצה וערבב עד שהכל מתאחד.
  3. נוסיף קמח וסודה לשתייה, ואז תטעמו עם מלח ופלפל. התוצאה תהיה בצק חלק.
  4. נחמם שמן זית במחבת על חום בינוני.
  5. מאמצים רבעי כף מהתערובת לתוך השמן החם היטב, ונשטוף את הלביבות נוספות במחבת עד שהן מזהיבות.
  6. נפנה את הלביבות המוכנות עם כף מחוררת לנייר סופג, כך שיספגו את השמן.
  7. נגיש את הלביבות עם יוגורט, רוטב שום או סלט טרי – הכי טעים שיש!

שדרוגים לתיבול ועשייה אחרת

אופציות נוספות למי שרוצה לשדרג: לשלב בתערובת ירקות קצוצים כמו זוקיני או גזר, להוסיף עשבי תיבול ריחניים כמו נענע, פטרוזיליה או זעתר. אם יש לכם גבינות עזים, זה שדרוג ממש אגדי! ולמי שאוהב חם ואפילו חריף, אפשר לשים קצת צ'ילי חתוך.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הלביבות מראש?
בשמחה! אפשר להכין את הלביבות מראש ולשמור במקרר מספר שעות. לפני ההגשה, חם קצת על מחבת עם טיפה שמן.

מה עושים אם אני רוצה לבשל אותן בתנור?
בוודאי! ניתן לשים על תבנית עם רפידה, למרוח מעט שמן זית על כל לביבה ואפו בתנור בחום של 200 מעלות עד שהן מזהיבות.

האם ניתן להקפיא את הלביבות?
ואכן! אפשר להקפיא אותן ואחר כך לחמם על מחבת או בתנור. נגישות נוחה שלא תמצאו בכל מקום.

אם אני רוצה להכין וריאציה מתוקה, מה לעשות?
תוסיפו מעט סוכר או דבש לתערובת. גם פירות יבשים כמו צימוקים או תמרים ילכו מעולה!

איזה רוטב מומלץ להגיש עם הלביבות?
יוגורט עם שום ושמיר, או רוטב טחינה מעולה. כל מה שמתבל את הלביבות ויוצר שילוב טעמים מושלם.

מהי הטמפרטורה האידיאלית לטיגון?
חום בינוני-גבוה הכי מתאים. אם השמן חם מדי, הלביבות עשויות להתייבש, ואם הוא קר מדי, הן יצטברו בשמן.

באילו גבינות אפשר להשתמש למתכון הזה?
אפשר לשלב עם גבינות שונות כמו גבינת מוצרלה, גבינת מסקרפונה ואפילו גבינות בעלות טעמים שונים. רק תבחרו מה שנראה לכם הכי טעים!

האם זה מתכון מתאים לילדים?
לגמרי! זה מתכון שקל להכין, מהיר ומכיל רכיבים שרבים מהילדים אוהבים. ניתן להנעים את זה עם רוטב “נגיש” כמו קטשופ.

יש לכם טיפים לאחסון אחרי הכנה?
כדאי לשמור אותן בקופסה אטומה במקרר. הן מחזיקות מעמד יומיים-שלושה בכל מקרה.

מה עוד אפשר לשים בלביבות עצמן?
שילובים אפשריים הם קוביות גבינה צהובה, טונה משוישת, בצל מטוגן או אפילו תיבול של פפריקה מעושנת לאווירה שונה!

אז האם בסוף כל זה אין לנו סיבה לשתף את המתכון המושלם הזה עם החברים והמשפחה? הלביבות הנהדרות הללו הן לא רק מנה, הן זיכרון נעים, רגע שמח ואוכל שאפשר לחלוק. בקיצור, אם אתם אוהבים את זה כמו שאנחנו אוהבים – שתפו והפיצו את האהבה!ן

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
כרעיים עם תפוחי אדמה בתנור – מתכון מנצח שקל להכין
כרעיים עם תפוחי אדמה בתנור: איך להפוך ליפהפיים עם טעם אגדי בואו נדבר על אחד מהמנות המוכרות והאהובות...
קרא עוד »
ינו 27, 2025
חשיפת הבלתי נראה: תובנות פחות מוכרות על עולם ההיכרויות לעשירים
האם אתה סקרן לדעת כיצד עובד היכרויות בעולם האמידים? במדריך המומחה הזה, נחשוף את ההיבטים הפחות מוכרים...
קרא עוד »
נוב 19, 2023
המתכון המושלם לעוגת קמח שקדים שכל אחד יכול להכין
עוגת קמח שקדים - פינוק מדהים וחסר תחליף כשהמחשבות מתעופפות בין מתוקים ואנרגיות של חגיגה, עולה מייד...
קרא עוד »
פבר 12, 2025
נגישות