כתף בתנור: טעים, פשוט והכי משובח שתכינו!

כתף בתנור – מנה נימוחה ומעלפת שלא תשכחו

אסור לכם לפספס את המתכון הזה. הוא בהחלט אחד מאותם מתכונים מדהימים שממלאים את הבית בריחות משגעים ופשוט לא לוהטים! התוצאה יפייפיה, המנה נמסה בפה ונראה שכל ביס ממנה הוא חוויה! אז בואו נצלול לתוך הכנת הכתף בתנור – מדובר בחגיגה של טעמים, צבעים וריחות. קוראים לי, נעשה את זה יחד, שלב אחרי שלב.

זמן הכנת המתכון

  • כ preparat 15 דקות
  • זמן בישול 3 שעות
  • סך הכל – 3 שעות ורבע
  • מגישים ל-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, נכיר את המרכיבים המדהימים שיהפכו את הכתף בתנור שלנו למשהו אגדי באמת!

  • כתף בקר במשקל סביב 2 ק"ג
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 בצל חתוכים לכתוונים
  • 4 גזרים קלופים ומרוסקים
  • 1 קופסת רסק עגבניות (350 גרם)
  • 1 כוס יין אדום (למי שאוהב טעם ממכר)
  • שני מקלות קינמון
  • 2 כפות כמון
  • 1 כוס ציר בשר (או ציר ירקות לטובת טבעוניים)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כף שמן זית
  • סוד הקסם – עלי תבלין כמו רוזמרין או תימין

בנוסף, אם תרצו לגוון את המנה, אפשר להוסיף ירקות שורש נוספים, או לשדרג עם תוספות כמו פטריות או אפילו חלה קלאסית סבתא לקראת הסוף, על מנת לדחוס יותר טעמים!

מרכיבים חלופיים

ומעוניינים להעביר את המתכון לרמה הבריאותית? אין בעיה! אפשר להחליף את הבשר בכתף טופו או אפילו בשעועית שחורה רכה. גם הציר יכול להיות ציר ירקות, ומי שיש לו קפיצים מכל הכיוונים מוזמן להחליף את היין באפרסק או מיץ פירות. כך תוכלו ליהנות ממנה בריאה, דלת פחמימות, ולראות את המשפחה ואורחי השולחן מתמוגגים מזה.

שלבי ההכנה

  1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות.
  3. מוסיפים את השום ומערבבים עוד דקה.
  4. מסננים את הכתף בתיבול מלח ופלפל.
  5. מניחים את הכתף בסיר, מברישים עם רסק העגבניות ומוסיפים את הגזרים.
  6. יוצקים את היין, ציר הבשר ושמים את מקלות הקינמון.
  7. מוסיפים את הכמון והעלי תבלין.
  8. מבשלים על חום נמוך למשך שליש שעה, מכסים ומקפידים על ערבוב.
  9. מכסים את הסיר עם מכסה ומעבירים לתנור ב-160 מעלות למשך שעתיים, עד שהבשר רך מאוד.
  10. לסיום, לאחר שעתיים, פותחים את מכסה הסיר, נותנים למנה להשחים עוד חצי שעה.
  11. מוציאים מהתנור ומניחים לנוח כחצי שעה על מנת שכל הטעמים יתאחדו.

לאחר שסיימנו עם כל השלבים, אנחנו מתקרבים לסיום חגיגת המטעמים! כמו שהזכרתי, כשמוציאים מהתנור – דאגו לתת למנה לנוח ולהתיישב, תנו לה הזדמנות להציג את עצמה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם תרצו לרגש את החיך שלכם בעוד סטייה קטנה, תוכלו להוסיף למנה תוספות מעניינות.

  • פירה רך – ממליץ להכין בתוספת חמאה ושום לקראת סוף הבישול.
  • קוסקוס רך או אורז – עם צימוקים, כדי שלא יפריעו לנו במאמץ להפתיע.
  • מרענן – סלט ירוק קר, כמו חסה או רוקט, עם טפנאד של זיתים או חומץ בלסמי.

לא משנה מה תוסיפו, אני מבטיח לכם שהמנה תהיה מושלמת. דמיינו את זה – ביס מהבשר הנפלא, יחד עם כף מהפירה, וכל זה ביחד. אתם לא מבינים איזו חגיגה מתפתחת פה!

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם הבשר מוכן?
אתם רוצים שהבשר שלכם יהיה כל כך רך, שיתפרק במגע קל, והוא צריך לקבל צבע חום-זהוב מלמעלה.

האם אפשר לשמור שאריות במקרר?
כן, בהחלט! תוכלו לאחסן את השאריות במיכל סגור במקרר, וכך תספיק לכם המנה הממכרת לכמה ימים.

האם אפשר להקפיא את הכתף?
כן, אפשר להקפיא את הכתף המוכנה. שמרו על כך במיכל אטום – היא תשמור על טעמיה גם לאחר ההקפאה.

מה עוד אפשר להוסיף לתיבול?
כמו שכבר ציינתי – תבלינים כמו פפריקה, חרדל אינדיאני ואפילו טיפת דבשית יכולים להוסיף טעמים מיוחדים!

האם ניתן להכין את המנה מראש?
בהחלט! המתכון יעומד על עצמו עד יום או יומיים מראש. לפני ההגשה, פשוט מחממים בתנור.

איך אני יכול להפוך את המנה לדלת פחמימות?
שאלת מיליון הדולר! אפשר פשוט להימנע מתוספות פחמימה ולמרות זאת, להכניס ירקות שורש כמו קישואים שונים, ואפילו כרובית בתור תוספת משתלמת.

מהם העצות שלי למי שכבר הוסיף הרבה תבלינים?
הלב שלכם בא מהאווירה. אני ממליץ להוסיף זכרות מתוקות, כמו דבש קולר או סוכר – זה יכול להיות התיקון המושלם, עם הוויסקי של השום.

האם מנה זו מתאימה לאירוח?
בהחלט! זו מנה שתעשה רושם חזק על כל האורחים שלכם. הסוד שלי? הכנת מנת צד פשוטה כמו סלט ירוק חי ומרענן לצידה.

באיזה זמן מומלץ לשרת את המנה?
הטובה ביותר היא בטמפרטורת החדר. מהנסיון שלי, לשבת יחד עם כל האורחים, לאכול ולשוחח, זה מה שעושה את הארוחה הזה להיות מיוחד באמת!

אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהזמין את כל החברים שלכם להצטרף לחוויה הזו. מבטיחה שביחד חיים יהיו הרבה יותר מתוקים!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
עיצוב ריבועים בבטן
שרירי הבטן שלנו, הם האזורים שהכי קשה לראות בגוף האדם. לכל גבר, כמובן, יש שרירי בטן ברמה זו או אחרת, וכדי...
קרא עוד »
פבר 03, 2021
אופני הרים – כל מה שצריך לדעת
אם תיכנסו לחנות אופניים, סביר להניח כי תתבלבלו מהמבחר הגדול שמציעים לכם שם, אך אם אתם באים ממוקדים...
קרא עוד »
אוק 05, 2021
נקע ביד זמן החלמה: כל מה שחשוב לדעת
```html הנחיות לא נודע: נקע ביד וזמן ההחלמה כולנו מכירים את זה – רגע של חוסר תשומת לב, תנועה לא נכונה,...
קרא עוד »
ינו 03, 2025