כרובית עם פירורי לחם בתנור – המתכון שיהפוך לכם את הארוחה
כרובית מוקרמת עם פירורי לחם בתנור – מתכון מנצח!
מדברים על ירקות שלא רק טעים לאכול, אלא גם להעיר אותם באור מחמיא? אז הפעם, אנחנו מתכוונים לקחת את הכרובית המוכרת והאדישה, ולתת לה נופך של יוקרה שמגיע מהמטבח שלכם. מדובר בכרובית עם פירורי לחם בתנור שתהיה כל כך מדהימה וממכרת, שקל לתאר אותה כקלאסיקה ברחבי השולחן שלכם. מי לא אוהב מנה שמשלבת בין פריכות לנימוח? אם אתם מחפשים את המנה המושלמת שתוספת שלה תהפוך כל סעודה לחוויה אגדית, הגעתם למקום הנכון!
זמן הכנה: 45 דקות, רמת קושי: בינונית, מספר מנות: 4-6
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4-6
הכרובית המוקרמת שלנו היא באמת מעלפת ולכן היא תזכה אתכם בתשואות רבות! הרכב הצלחת הוא פשוט ואינו מצריך הרבה שלבים מסובכים. ומשכיל כראוי, תגלו כאן את כל הפרטים כדי שאתם תוכלו להרגיש כמו שפים מקצועיים במטבח.
הרכיבים הדרושים
כרובית עם פירורי לחם בתנור זו מתכון שלא רק טעים, אלא גם גמיש מאוד. ישנם כמה מרכיבים בסיסיים, אבל כל אחד יכול להוסיף את הטאץ' האישי שלו. אז בואו נצא לדרך!
- 1 כרובית בינונית (בערך 1 ק"ג)
- ½ כוס פירורי לחם (אפשר לגוון עם פירורי לחם מחיטה מלאה)
- ¼ כוס שמן זית
- 2 כפות פרמזן מגורר (לגרסה טבעונית ניתן לוותר)
- 1 כף שום כתוש (או יותר, אם אתם חובבי שום)
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח וגר pepper זו תיבול לפי הטעם
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לא חובה, אבל מוסיפה צבע)
אגב, כשמדובר בכרובית, יש המון סוגים ותתי סוגים. אפשר לקחת כרובית צבעונית, למשל, כדי להוסיף צבע לשולחן או אפילו לשדרג עם כרובית ירוקה, השראינו מהמטבח בצפון אפריקה. תאמינו לי, זו תוספת משגעת.
שלבי ההכנה
כדי שנוכל להכין את המנה הכי טעימה שיש, נוסיף כאן את כל מרכיבי המתכון שלב אחרי שלב. פשוט, קלים, ומעל לכל נימוחים.
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- חותכים את הכרובית לפרחים בגודל בינוני.
- מניחים בקדרה רותחת עם מים ומלח ומבשלים כ-5 דקות עד שהכרובית מתחילה לרכוש רכות (לא יותר מדי, שתשמור על פריכות).
- מסננים את הכרובית ומניחים לה להתייבש מעט.
- מערבבים בקערה פירורי לחם, שמן זית, שום, פפריקה, מלח ופלפל.
- משמנים תבנית אפייה עם מעט שמן זית.
- מניחים את פרחי הכרובית בתבנית ומפזרים את תערובת הפירורים עליה בצורה אחידה.
- אופים בתנור במשך כ-25-30 דקות, עד שהפירורים מזהיבים והכרובית רכה.
- אם הרוח החייתית כמו שלי שורה עליכם, תוכלו להפעיל את הגריל ל-3 דקות האחרונות ולהשיג קריספיות מושלמת!
- אפשר לפזר פטרוזיליה קצוצה באחרונה להוספת צבע וטעם.
ראיתם כמה קל להכין את המנה הזו? כדאי גם לשקול לרכך את המנה עם רוטב גבינות או טחינה, לפני ההגשה. תמשיכו לשדרג!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אז איך אפשר לשדרג את המנה המושלמת הזו? יש אין ספור אפשרויות! אפשר לשדרג עם סוגי גבינות שונים כמו מוצרלה או פטה. מתעניינים ברוטב? רוטב גבינת שמנת הוא תוספת אגדית. בינינו, איזו מנה לא מתגברת בעזרת טחינה? אם אתם אוהבים פיקנטי, גם קצת צ'ילי יוצר קונטרסט מעניין.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את המנה הזו עם ירקות אחרים?
לגמרי! אפשר להחליף את הכרובית בקולורבי, ברוקולי או אפילו בזוקיני. כל ירק יכול להיות יצירתי!
האם אני יכול להכין את הפירורים בעצמי?
בהחלט! פשוט תניחו לחם ישן לייבוש ואחר כך טחנו אותו במעבד מזון. זו דרך נפלאה לנצל לחם עודף!
האם יש אפשרויות לגרסה טבעונית?
כמובן! הוציאו את הגבינות והוסיפו רוטב טחינה או רוטב שום. זה יוצא טעים בדיוק באותה מידה.
מה אם אין לי שמן זית?
אפשר להשתמש בשמן קוקוס, שמן חמניות או כל שמן צמחי אחר שיש לכם בבית.
כמה זמן ניתן לשמור את המנה הזו במקרר?
המנה נשמרת במקרר עד שלושה ימים. אתם יכולים לחמם שוב בתנור כדי לשמור על פריכות.
מה מוטב לעשות כשיש חסר ברכיב כלשהו?
מומלץ לבדוק מה יש בבית. לפעמים ניתן להחליף מרכיב במרכיב דומה, כמו להחליף את הפפריקה בחרדל דיז'ון לתת טוויסט מיוחד!
האם זה בטוח להקפיא את המנה?
כן, אבל עדיף להקפיא את הכרובית לפני שמביאה לצלייה, כי אז לכלוך פריכות המנה עלולה להיפגע.
האם אפשר לאכול את זה כקינוח?
לא, למרבה הצער לא ניתן לאכול כקינוח. המנה בעיקר מתאימה כדבר מלוח.
מה משתנה אם אני אשנה את זמני הבישול?
אם תבשלו יותר מידי, הכרובית תעשה רכה מידי. מצד שני, אם תבשלו פחות, היא עלולה להיות קשה.
האם המנה מכילה הרבה קלוריות?
אין ספק שזו לא מנה דלת קלוריות, אך רמת הקלוריות עשויה להשתנות בהתאם למרכיבים ולשיטות הבישול.
השתכנעתם שהמנה הזו היא פשוט חובה? אני בטוח שאחרי שתכינו אותה, תגלו כמה היא ממכרת! שתפו עם חברים ברשתות החברתיות, ואל תשכחו לחזור ולהגיב איך זה יצא לכם!