כרובית עם פירורי לחם בנינג'ה גריל – מתכון מנצח!
כרובית בתיבול מרהיב עם פירורי לחם בנינג'ה גריל
שנקר הניסיון שלי עם מתכונים כמובן מוביל אותי לסיפור לא שגרתי על הכרובית – זהו ירק שמזכיר לנו פעמים רבות סלטים לימות הקיץ או מוקפצים מהירים, אך היום אנחנו לא מתכוונים ללכת בדרך השגרתית. אנחנו הולכים לקחת את הכרובית המדהימה הזאת ולתת לה טיפול של כוכב – לא משנה אם אתם צמחונים, טבעונים או סתם חובבי אוכל טוב. עם תיבול משגע ופירורי לחם העושים נעים בלב, זו הארוחה המושלמת לכל ערב. לא תאמינו עד כמה זה פשוט, עד כמה זה טעים, ועד כמה זה ממכר!
זמן הכנה
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין כרובית עם פירורי לחם בנינג'ה גריל, אנו נצטרך את המרכיבים הבאים:
- 1 כיכר כרובית בינונית
- 1/2 כוס פירורי לחם (מומלץ להשתמש בפירורי לחם עם תבלינים)
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 1/4 כוס שמן זית
- 2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1-2 שיני שום קצוצות דק
- מלח ופלפל לפי הטעם
- תבלינים אהובים כמו פ Paprika או כמון (למצבי רוח מתקדמים)
כמובן שאתם לא מוגבלים לרכיבים האלו! ניתן לשדרג את המתכון על ידי הוספת ירקות אחרים כמו ברוקולי, גזר או תפו”א, והן ממש משדרגות את החוויה.
שלבי ההכנה
בשביל להכין את הכניסה המשגע הזה לתפריט שלכם, נבצע את הצעדים הבאים:
- חתכו את הכרובית לפרחים קטנים.
- בשביל שיהיה יותר טעים, אפשר להרתיח מים עם מעט מלח ולבשל את הפרחים 3-5 דקות.
- הניחו את הכרובית על מגבת נייר לספוג עודפי מים.
- בקערה בינונית, שילבו את פירורי הלחם עם גבינת פרמזן, פטרוזיליה, שום, מלח ופלפל.
- במקום עם עיטור של שמן זית שימו את הכרובית בקערה המיועדת והשאירו אותה עם התיבול למשך כמה דקות.
- חממו את הנינג'ה גריל על טמפ' של 200 מעלות במשך 5 דקות.
- פזרו את תערובת הפירורי לחם על הכרובית בעדינות.
- הכניסו את הכרובית לנינג'ה גריל למשך כ-15-20 דקות, עד שהפירורים מקבלים גוון זהוב.
- כשזה מוכן, הוציאו בעדינות והניחו על צלחת הגשה.
- תוסיפו עוד פטרוזיליה קצוצה או גבינת פרמזן לגרסה המתוחכמת!
הערות על מרכיבים חלופיים
אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, פשוט השתמשו בפירורי לחם מהסוג הטבעוני והחליפו את גבינת הפרמזן בגבינת קוקוס מגוררת. בנוסף, כדי להפוך את המתכון ללא גלוטן, יש להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן אשר ניתן להשיג בחנויות טבע.
שדרוגים ותוספות אפשריים
כשיש לנו את המסגרת הבסיסית כהכנה, אפשר בהחלט לשדרג אותה לפי העדפותינו:
- להוסיף תיבול חריף כמו צ'ילי קצוץ או טבסקו.
- לשדרג את הטעמים עם פטריות קצוצות דק או שורש זנגביל לתוספת רעננות.
- לספר לעולם על התוספות: כמו חתיכות בשר, טופו מטוגן או דגים שהולמים עם הזמן.
- להתנסות ברטבים: רוטב יוגורט לימוני יכול להיות תוספת עלופה!
כמובן שמומלץ להגיש את המנה עם סלט ירוק מרענן ליד, לחוויה מושלמת.
שאלות ותשובות
איך ניתן לדעת שהכרובית מוכנה?
הכרובית תהיה מוכנה כאשר היא רכה וקלה לחתוך, והפירורי לחם ייצרו גוון זהוב ומגרה.
האם אפשר לשמור את המנה במקרר?
בוודאי! תוכלו לשמור את הכרובית הסופר-טעימה במקרר במשך 2-3 ימים. פשוט לחמם במיקרוגל או בתנור לפני ההגשה.
איך ניתן לשדרג את המתכון לילדים?
שילוב של גבינת מוצרלה מקורמלת על הוריד פה יכול להתגלות כשדרוג המושלם לילדים!
האם יש תחליף לפירורי הלחם?
כן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א או קמח שקדים לחוויה חליפית ובריאה!
איך מעדיפים לשרת את המנה?
יש להגיש את הכרובית על מנת גדולה, עם רוטב יוגורט לימוני בצד להוסיף רעננות.
אפשר להכין את המנה יום קודם?
מומלץ להכנה מיידית. אם רוצים להכין מראש, ניתן לבשל את הכרובית ולאחר מכן להקפיא בלבד – את תהליך הטיגון יש לעשות סמוך לארוחה.
כל מי שלא אוהב כרובית, האם כדאי לנסות?
בהחלט! החוויה המזוגגת עם פירורי הלחם הפיקנטיים והריח שממלא את הבית מיד מצילים את המהלכים!
האם זה מתאים לאירועים מיוחדים?
זו מנה אדירה לכל אירוע, ובאותה מידה גם כמנה עיקרית או תוספת ליד בשר על האש – כל האורחים שלכם יתלהבו!
האם ניתן לשמור את הבלילה?
הבלילה עבור הכרובית אינה מתאימה לשמירה ממושכת, אך אנו ממליצים להכין בדיוק את הכמות הדרושה!
מה אתם עושים עם השאריות?
תוכלו לקצוץ אותן ולהפוך אותן לקציצות או להכין פשטידות – כל מה שעולה בדמיון!
לאחר שסיימנו לשחק עם הטעמים והמרקמים, זה הזמן שתשתפו את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! כהגשה חינוכית ומרעננת, מי לא רוצה להתנסות בכרובית המדהימה עם פירורי הלחם בנינג'ה גריל? זה פשוט מושלם!