כרובית בתנור מתכון שלא תרצו לפספס!
כרובית בתנור – מתכון מדהים וממכר
מישהו חכם אמר פעם שכרובית יכולה להיות ממתק כמעט כמו שוקולד, אם רק יודעים להכין אותה כמו שצריך. ואנחנו כאן כדי להוכיח את זה! אם גם אתם אוהבים לגלות המוזרויות שבעולם האוכל, הגעתם למקום הנכון. היום אנחנו ניקח את הכרובית, רכיב שכולם מכירים, ונשדרג אותה למשהו אגדי, גבוה, עם טעמים ריחניים ושילובים שלא תמצאו בכל מתכון. הכינו את עצמכם לחוויית בישול משגעת, וכמובן – זו לא אחריותנו אם תמצאו את עצמכם ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
למתכון הזה, שהוא מושלם לארוחת ערב קלה או כתוספת לשולחן חג, נשתמש ברכיבים פשוטים שיש לכולנו בבית. בואו נתחיל!
- 1 ראש כרובית בינונית
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)
- 1/4 כפית כמון (וגם אבן לוי אם יש לכם בבית)
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגורר (אופציונלי)
- 2 שיני שום כתושות
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט
מרכיבים חלופיים
אם אתם צמחוניים או טבעוניים, אפשר להחליף את הגבינה בגבינת קוקוס שפשוט לא תאמינו שהיא יכולה להיות כל כך מדהימה! או שאפשר לשדרג את המתכון עם תוספות בריאות כמו טופו מטוגן. גם השום לא הכרחי למי שהתאפק, אבל הוא מוסיף טעם משגע לכל המנה!
שלבי ההכנה
כל כך פשוט, שאני מבטיח לכם שתהפכו את הכרובית שלכם למאכל חלומי בזמן קצר!
- חממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- לוקחים את הכרובית וחותכים אותה לפרחים בגודל בינוני.
- במקביל, בקערה, מערבבים את שמן הזית, פפריקה, כמון, מלח ושום לתערובת אחידה.
- מוסיפים את פרחי הכרובית לתערובת ומערבבים היטב עד שנעשים ממצופים באהבה.
- מעבירים את הכל לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- מפזרים גבינת פרמזן מגורר אם בחרתם לשדרג.
- אופים בתנור במשך 30 דקות עד שהכרובית רכה וזהובה, עם ריח מעלף שיתפשט בכל הבית.
- לקראת הסוף, מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לכמה דקות לפני ההגשה.
תוספות או שדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים לשדרג את המנה הזו ולספק טעמים על מדף, יש לכם הרבה אפשרויות! אפשר להוסיף אגוזי לוז קלויים קצוצים לקישוט, או להמיר את הגבינה בפטה. חובבי החריף יכולים לשלב פלפל חריף קצוץ פנימה, ואילו אם תרצו לזרוק פנימה תפו”א בישול, אפשר לעשות את זה. התוצאה תהיה שונה, אבל לא פחות טעימה!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המתכון הזה עם ירקות אחרים? בהחלט! אפשר לשלב קישוא, ברוקולי וכמעט כל ירק קיץ אחר לשדרוג הטעמים!
האם התוצאה תהיה אותו דבר אם אני אעטוף את הכרובית בנייר אלומיניום? לא ממש. זה יגרום לה להיות יותר רכה ופחות פריכה. חבל על הקטע הזה, אני ממליץ להשאיר אותה חשופה.
האם אפשר להקפיא את הכרובית המוכנה? לא מומלץ. המהות של המנה היא בפריכות שלה, וההקפאה תהרוס את זה.
אתם ממליצים על תוספות צרפתיות? לאף אחד אין מניעה! אתם יכולים להשתמש בתרכובות גבינה שונות כמו Feta או Roquefort להוסיף טעמים. מאוד משגע!
האם יש סוד לכרובית אפויה רכה אבל לא רטובה? הכביסה האיכותית באמת היא במינון השמן, פחות זה יותר. השיגו את פריכות מסריחה!
האם ניתן להפוך את המתכון הזה לגלוטן-חופשי? כמו רוב המתכונים, הוא טבעי גלוטן-חופשי מלכתחילה. כך נעים וקל!
האם אפשר להכין את המנה הזו במיקרוגל? אפשר בהחלט, אבל אובד לכם האלמנט של הטעמים והקריספיות, אני ממליץ במיוחד בתנור.
האם אני יכול להשתמש בכמה בטטות יחד עם הכרובית? בטח! זה משגע, רק תפסו את הקצוות המתוקים כך שיעבדו יחד!
האם יש טיפים למי שרק מתחיל במטבח? אל תהיו מפוזרים, קראו את כל השלבים לפני שהתחלתם ואל תהססו בכל שאלה!
ואם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים! כמו שאמרנו, כרובית היא רבת פנים – היא יכולה להיות כולן, והכל זה רק עניין של איך אתם מתמכרים אליה!