כנפיים על האש תיבול פשוט שכולם אוהבים
כנפיים על האש תיבול פשוט
דמיינו את זה: צלילי הטיפטוף של המנגל מתמזגים עם הטעמים המדהימים של כנפיים עסיסיות, מתובלות בדיוק כמו שצריך. הקיץ מתקרב ואיתו נגיעות של מסיבות ברביקיו עם המשפחה והחברים. אין כמו לשבת ביחד וליהנות מכנפיים צלויות, נימוחות ונמסות בפה. כולנו מכירים את הרגע הזה – אתם קוטעים את הכנפיים, והן מציצות לכם, מזמינות אתכם לטעום. אז בואו נתחיל את המסע הזה לשמיים, ובעיקר, למטעמים משגעים על האש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
הגיעה השעה לספר לכם על החומרים המופלאים שיהפכו את המתכון הזה למשהו אגדי. המתכון שלנו הוא פשוט, אך מגה טעים! אלו הם הרכיבים שתצטרכו:
- 1 ק"ג כנפיים עוף
- ¼ כוס שמן זית
- 2 כפות מערבבים פפריקה מתוקה
- 1 כף שום כתוש
- 1 כף מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כמון
- 1 כפית סוכר חום (לא חובה, אבל מוסיף טעם מעלף)
- יוגורט לאגרי (לטבילה)
- פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)
אפשרויות החלפה
עכשיו, אתם בוודאי שואלים את עצמכם: מה אם אני טבעוני? אל דאגה! אתם יכולים להשתמש בכנפיים מן הצומח, כמו דובדבן הכנפיים (כאלו שמיוצרות מקטניות) או שיפודי טופו. גם את התיבול ניתן לשנות בהתאם להעדפותיכם – ניתן להוסיף רוטב סויה או ממעדי חריף כדי להקנות טוויסט מיוחד!
שלבי ההכנה
הגיע הזמן לקחת את המצרכים שלנו ולהתחיל ליצור את המעדן המושלם! הבה נצא לדרך עם השלבים הקלים והפשוטים:
- לפני הכל, נעשה חימום על המנגל או התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- ניקח את הכנפיים ונניח בקערה גדולה.
- נוסיף את שמן הזית וכול את התבלינים: פפריקה, שום, מלח, פלפל ושאר מרכיבים.
- לערבב היטב עד שהכנפיים יהיו מצופות בתיבול המהמם.
- אם יש לכם זמן, כדאי להשאיר ל-marinade 30 דקות או יותר. אם לא, גם 5 דקות יעשו את העבודה.
- נסדר את הכנפיים על רשת המנגל בזהירות.
- נניח לבשל 15 דקות מכל צד, עד שהן מקבלות גוון קרמלי ומעורר תיאבון.
- אם מתחשק לכם, ניתן לגרול את הכנפיים בסוף ההכנה עם שומשום קצוץ מעל.
- בזמן שהכנפיים מתבשלות, הכינו יוגורט טעים לקישוט.
- שיהיה זמן מצוין לארוחה! מוגשים עם פטרוזיליה קצוצה לקישוט.
אפשרויות לתוספות ושדרוגים
אם אתם חפצים בשדרוג מנה, שאלו את עצמכם: מהו הרוטב המושלם? אפשרות אחת היא להכין רוטב חריף או מתוק, כמו תרדוס פרובנסל או רוטב ביארנז. אם אתם חובבי הגבינות, גבינת פטה מפוררת מעל הכנפיים תעשה את העבודה.
שאלות ותשובות
איך אני יכול לדעת אם הכנפיים מוכנות?
כדי לבדוק אם הכנפיים מוכנות, ניתן לקצוץ אחת ולראות אם הבשר מפסיק להיות ורוד. בנוסף, מדובר בפריזור עם כל טחנות החום – כל אחת מתבשלת מעט אחרת.
האם אפשר להשתמש בתנור במקום על המנגל?
בהחלט! תנור בחום גבוה כמו 220 מעלות צלזיוס יעשה את העבודה. פשוט יש להשגיח שהכנפיים לא יתייבשו.
איזה תוספות מתאימות להכנה?
אנו ממליצים על סלט ירוק מרענן או צלחת ירקות קלויים כחלק מארוחה עם הכנפיים.
האם הכנפיים מתאימות לאירועים מסוימים?
כמובן! הכנפיים הן נוסטלגיה לכל מסיבת BBQ או אירוע חברתי, פשוט אין על כנפיים!
איך אני יכול לשמור את שאריות הכנפיים?
שמרו במיכל אטום במקרר עד 3 ימים. אפשר לחמם במיקרוגל או על המנגל בגבוה.
האם ניתן להקפיא את הכנפיים?
בהחלט! הכנפיים יכולות להישמר בקור עד 3 חודשים – פשוט הקפיאו אותן, ואז אפשר לחמם.
למה כדאי לשים סוכר חום בתיבול?
סוכר חום מוסיף מתיקות ומייצר קרמל כאשר הכנפיים משוחות על האש – זה מה שמקנה להם את הטעם שמרגיע את הנשמה!
איך ניתן להפוך את המנה בריאה יותר?
באמצעות צלייה במקום טיגון או שימוש בהחלפת הכנפיים עם טופו או דל שומן גם יכולים לעבוד נהדר!
איזה דברים ניתן לקשט עם הכנפיים?
פרוסות אבוקדו, רוטב צ׳אטני או חומוס יכולים לספק גיוון ובילו עבור הייחודיות של המנה.
מתי ניתן למולל את הכנפיים?
כמובן שאפשר להכין באופן מדהים ונפלא בכל עונות השנה, החורף והקיץ – תמיד עומדות להן כנפיים סופר טעימות!
אז מה מחכים? הגיע הזמן לפנק את החיך שלכם ולפשט את העונג וההנאה שהמתכון הזה מביא. אם נהניתם, אל תהססו לשתף עם משפחה וחברים ברשתות החברתיות. אוכל הוא חיבור – שיהיה בתיאבון!