כנפיים בתנור עם תפוחי אדמה בצ'ילי שמביאות טעמים מפתיעים
כנפיים בתנור עם תפוחי אדמה בצ'ילי
למי שלא מוצה לו מהחיים – הכנו עבורכם את המתכון המושלם שיכול להפוך כל ארוחה לחגיגה אמיתית. כנפיים בתנור עם תפוחי אדמה בצ'ילי הן מנה שהיא פשוט מדהימה, ממכרת ובעיקר – משגעת. מדובר בשילוב של טעמים שמרקדים יחד כמו בלט על במאי, והמעטה החריף מוסיף לעונג. מדובר במתכון שלא ישאיר אף אחד אדיש לארoma המתחיל להתפשט בבית. אחרי הכל, מי יכול לעמוד בפני ריח של כנפיים בתנור, כאשר הן מתחילות להשחים ולהפוך לכתומות ומחממות? המנה הזו כל כך פשוטה שזה פשוט לא הגיוני! כל מה שצריך לעשות הוא להפסיק לחשוב ולמעשה להתחיל לבשל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי והמנעות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שמתחילים, כדאי לציין כי ככל שנשקול את כל המרכיבים שהולכים לשמש אותנו, כך נוכל לקנות במרכול את המיטב ולהכין את המנה המעלפת הזו.
- 1 ק"ג כנפיים עוף, מרוטות היטב
- 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2-3 כפות שמן זית
- 1-2 כפיות פתיתי צ'ילי (לפי טעם אישי)
- 2 שיני שום, כתושות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 70 מ"ל סויה או רוטב חריף (לפי ההעדפה)
- תבלינים נוספים לפי הטעם: פפריקה, כמון ואורגנו
אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, ניתן להחליף את הכנפיים בתחליף ברזל או תרד ולמפות בתיבול המתאים. אפשר גם לבחור בתפוחי אדמה מתוקים, שיפעילו את המתכון לעודו טעם כזה.
שלבי ההכנה
השלבים פשוטים כמו שהפולקלור אומר – נתחיל לספור מתחיל את ההכנות.
- יש לחמם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- לערבב בקערה גדולה את הכנפיים עם שמן זית, פתיתי צ'ילי, שום, מלח ופלפל. לנער את הכל יחד כך שהטעמים יתחברו.
- לאחר מכן, להוסיף את תפוחי האדמה הקצוצים לקערה ולערבב היטב כדי ששמני התיבול יחבקו את כולם.
- להניח את הכנפיים ותפוחי האדמה בתבנית אפייה כך שיהיו במגע ישיר עם התבנית.
- לאפות בתנור במשך 30 דקות, ואז להפוך את הכנפיים כדי שיתבשלו היטב מהצד השני.
- לאחר 15 דקות נוספות, לבדוק את מוכנות המנה; הכנפיים צריכות להיות חמות, פריכות ושחומות, ותפוחי האדמה רכים.
- כשכל המנה מוכנה ומדיפה ריח משוגע, יש להוציא מהתנור ולתת לה להתקרר לעוד רגע.
בסיום, נגיש את המנה על צלחת מיוחדת ונדאג לארגן יפה את התפוחי אדמה מסביב כדי להעצים את המראה המאתגר. שאפו!
תוספות או שדרוגים אפשריים
כשהמנה מוכנה, ניתן להוסיף תוספות מדליקות שיסדרו לכם חגיגה במפה. מנה של רוטב צ'ילי מתוק בצד, או רוטב יוגורט עם נענע, יכולים להביא למנה הזו טיפול מלכותי שלא ישאיר אף אחד רגוע. אפשר גם לשדרג את המנה עם סלט ירקות רענן לכל השוקולדים, שיהיה טעים ומגוון.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המתכון הזה גם על גריל? בהחלט! הכנת הכנפיים על גריל נותנת טעמים מעושנים ומקנים למנה ניחוח מיוחד שמזכיר את החצרות של הקיץ.
מה הסוד להשגת כנפיים פריכות? שמן זית לפני האפיה יכול להיות משחק מס' 1 בכל מה שקשור לפריכות. הוא גם מסייע שזה ייצא טעים יותר!
האם אפשר להחליף את תפוחי האדמה באורז? בוודאי, אם רוצים להרגיש מזרחי או אישי. תבשלו אורז ריחני, ומעליו מגישים את הכנפיים.
כמה זמן ניתן לשמור את הכנפיים במקרר? כנפיים האלו יחזיקו מעמד במקרר בין 2-3 ימים, אך מומלץ לאכול אותן טריות עם טעם של אור שיעשה טוב על הלב.
אם אני לא אוהב חריף, האם כדאי להוריד את הצ'ילי? לאחרונה נדבקת לאמות הצ'ילי, כך שאם זה לא בשבילך – אל תהססו להטיל אותו. במקומו אפשר להשתמש בתבלינים קלאסיים כמו פפריקה מתוקה.
האם המנה מתאימה למסיבות? בוודאי! זו המנה המושלמת לכל קומזיץ או מסיבת גריל – כולם אוהבים כנפיים!
למה מומלץ לערבב את כל התיבול לפני שהכנפיים נכנסות לתנור? הכנפיים ייהפכו למעולות כאשר כל הבלנד טעמים יתחבר קודם. כך התבלינים משולבים בצורה אחידה.
מהי הדרך הטובה ביותר לחמם שאריות? תנור הוא חברכם הטוב, תכינו אותו ל-160 מעלות, ותנו לכנפיים חימום רך במשך 10-15 דקות, עד שיחזרו לפריכות.
האם ניתן להקפיא את המנה? בהחלט! קינון פנדה על מנת להבטיח שמירה על טריות המדי המיזם יכול להיות כל כך אגדי.
כמה קלוריות יש במנה הזו? כ-400 קלוריות למנה, תלוי בדרך הבישול ובכמות השמן בה השתמשתם. שייק ערכם של החיים!
אנו ממליצים לכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! כך כל החברים שלכם ייהנו ממנה מדהימה זו! פשוט אל תתנו לחגיגה להיגמר כאן!