כמה קלוריות במוקפץ אטריות אורז ומה כדאי לדעת

"`html

כמה קלוריות יש במוקפץ אטריות אורז?

יש משהו במוקפץ אטריות אורז שממכר אותנו, לא כך? אם אתם אוהבים אוכל אסייתי, אתם בטח מכירים את התחושה של ללקק את האצבעות מרוב טעים! המוקפצים הם אחת מהמנות שהכי קל להכין, והם מאפשרים לכם לשחק עם טעמים ורכיבים. בין אם אתם צמחונים, טבעונים או חובבי בשר – יש כאן מקום לכולם. המוקפץ הזה הוא לא סתם מנה, אלא יצירה שלמה שמחברת בין טעמים, צבעים ומרקמים. למי שעדיין לא יודע, אטריות האורז מכילות כמות כוללת של קלוריות שניתן לשלוט בהן על פי סוג הרטבים שנשתמש בהם. נשמע טעים? אז בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4

הרכיבים הדרושים

כדי להכין מוקפץ מוקפץ בשיטת האסיאתית עם אטריות אורז, אנחנו נצטרך לאסוף את הרכיבים הבאים, שכל אחד מהם תורם למעורבות החושים שלנו.

  • 250 גרם אטריות אורז (בשקי שוק או סופר)
  • 2 כפות שמן סומסום
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 גזר, קלוף וחתוך לגפרורים (על טעם וקראנץ')
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
  • 1 זוקיני, חתוך לרצועות דקות
  • 100 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כף רוטב עשבי תיבול (כמו או סיושן הסינים)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • קצת סומסום קלוי לקישוט

בהחלט, כל אחד יכול לגוון את המתכון הזה. לא כל האטריות או הירקות צריכים להיות שמישים, והטעם יישאר מדהים ואגדי גם עם כמה שינויים.

שלבי ההכנה

אז אחרי שאספנו את כל הרכיבים הנפלאים, כדאי מייד להתקדם להכנה. תהליך הבישול יביא את כל הטעמים למינון המושלם.

  1. מכניסים את אטריות האורז לקערה עם מים חמים, ומשרים במשך כ-10 דקות עד שהן מתרככות. מסננים ומניחים בצד.
  2. מחממים את השמן בסיר או בווק על חום בינוני.
  3. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
  4. מוסיפים את השום הקצוץ ומבינים את הארומה שנטמעה באוויר.
  5. מוסיפים את הגזר והפלפל. מטגנים במשך כ-2 דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
  6. מוסיפים את הזוקיני והפטריות ומערבבים בפעם האחרונה.
  7. לאחר כ-3 דקות, מוסיפים את אטריות האורז המבושלות.
  8. יוצאים החוצה את רוטב הסויה ורוטב עשבי התיבול, מתבלים במלח ופלפל ומשתלבים כולם יחד. בישול נוסף במשך 3 דקות, עד שהאטריות חמות.
  9. מעבירים את המוקפץ לצלחות הגשה ומקשטים בסומסום קלוי.

בסוף, ניתן לשדרג את המוקפץ עם תוספות כמו טופו או עוף מבושל אם מתחשק לכם עוד טעמים מוגזמים, או עם חסה שיביא לרעננות. אפשר גם להוסיף צ׳ילי חריף למי שאוהב את הקטנות האגרסיביות.

שאלות ותשובות

כמה קלוריות יש במוקפץ אטריות אורז?
בתוך המוקפץ האגדי הזה, אטריות האורז המובילות מכילות כ-200 קלוריות ל-100 גרם, אך יש לזכור כי התוספות השונות יכולות להוסיף עוד קלוריות למנה.

האם ניתן לשדרג את המוקפץ הזה?
כמובן! אפשר להוסיף טופו או בשר על פי טעמכם. גם ירקות נוספים כמו ברוקולי או בזיליקום יכולים להוסיף הרבה טעמים.

מהם האפשרויות לצמחונים בטעמים?
לצמחונים ניתן להציע להשתמש בטופו או בביסקוויטים דל קלוריות. המוקפץ הטבעוני יהיה לא פחות משגע!

האם ניתן לאכול את המוקפץ הזה קר?
לגמרי! המוקפצים, במקרה הזה, נשארים מדהימים אחרי קירור. הם עשויים להיות מרעננים ומצוינים גם כתוספת לסלט או כרכיב עצמאי.

איך אפשר להוריד את כמות השמן במתכון?
למי שרצה בכך, אפשר פחות לשים שמן ולהשתמש בחום הנמוך יותר כדי לא לשרוף את הירקות.

האם ניתן להכין את המתכון מראש?
אכן כן! מומלץ להכין את המרכיבים מראש ולעבוד עליהם תוך דקות ספורות כדי לשמור על טריות המנה.

איזה רוטבים יכולים להתאים?
אפשר להוסיף רוטב סוֹיָה, חמוץ מתוק או רוטב ותפוחים לתוצאה הכי טובה.

איזה סוגים של אטריות ניתן לשים?
למי שלא מחפש את האורז, אטריות סובה, אטריות ביצים או אורז באורך של דנגישה ספציפית הם כל בחירה מטורפת!

מה הדרך הנכונה לאחסן את המוקפץ?
ניתן לאחסן אותו במיכל סגור במקרר. ככה הוא יכול להחזיק מעמד כשלושה ימים ובכל פעם אפשר להתחמם כמה דקות במיקרוגל.

האם ישנן אלרגניות שיש לקחת בחשבון?
בהחלט! רוטב הסויה מכיל סויה, אז כדאי לשים לב לאלרגיות אליו. יש גם אנשים שאלרגיים לשום או לפטריות, אז כדאי לדעת את זה מראש.

אם אהבתם את המתכון המדהים הזה ותרצו לשתף אותו עם אחרים, אל תתביישו להפיץ אותו ברשתות החברתיות ולגרום לחבריכם ללקק את האצבעות!

"`

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
הדרך המושלמת להוריד חומציות בקיבה!
```html הפתרון לחומציות בקיבה - 7 דרכים פשוטות לשיפור המצב! חומציות בקיבה היא בעיה שמטרידה אנשים רבים....
קרא עוד »
דצמ 29, 2024
סיגרים מרוקאים חריפים שמוגשים בדרך לא צפויה
סיגרים מרוקאים חריפים: טעם של בית בשולחנות המרוקאיים, בין ריחות התבלינים הטריים והטעמים העשירים,...
קרא עוד »
מרץ 05, 2025
בצק עלים במילוי קרם וניל פרווה שכדאי לנסות עכשיו
בצק עלים במילוי קרם וניל פרווה דמיינו את זה: אתם נכנסים למטבח, מכבים את הטלוויזיה ופשוט מרגישים את...
קרא עוד »
ינו 04, 2025
נגישות