כמה זמן ניתן לשמור בצק לפיצה במקרר

כמה זמן אפשר לשמור בצק לפיצה במקרר

מישהו אמר לכם "בצק לפיצה" ואתם מיד דמיינתם את הטעם המדויק, הריח הטרי והאווירה הכללית של ערב משפחתי משוגע? שאלה נהדרת! אבל כן, תכנון הוא חלק חשוב מליצור את הפיצה המושלמת. והנה, כשאתם מוכנים להתחיל את ההתנסות הקולינרית שלכם, עולה השאלה: "כמה זמן אפשר לשמור בצק לפיצה במקרר?"

זמן הכנת המתכון: 10 דקות. רמת קושי: קל. מספר מנות: 2-3

  • זמן הכנה כולל: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 2-3

כשהחלטתם להכין בצק לפיצה, אתם למעשה יוצאים למסע שני – האריזות! אם אתם אנשי מתכונים, תתפלאו לשמוע כמה אפשר לדחות את הכנת הפיצה המושלמת הזו. בצק לפיצה, מבנה עשוי מחלבונים ופחמימות, עושה פלאים כשהוא נשמר נכון, והוא בהחלט ממכר! אז איך זה עובד? נתמקד על הבצק שתכננתם להכין, על סוד היתרון של שמירתו במקרר ועל שלושה שלבים נעימים ותוך כדי נחזור לעצם השאלה.

הרכיבים הדרושים

אז בשביל להתחיל, אנו זקוקים לכמה מרכיבים בסיסיים, שיקנו לנו בצק אוורירי, נימוח ואדיר!

  • 500 גרם קמח לבדוק (בצק מדיום)
  • 320 מ"ל מים פושרים
  • 10 גרם מלח
  • 5 גרם סוכר
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 30 מ"ל שמן זית

חשוב לזכור! אם יש לכם אורח רגיש לגלוטן או שאתם מעדיפים גרסה טבעונית, אפשר בהחלט להחליף את קמח החיטה בקמח תפו”א או קמח כוסמין. מנה קלילה ובריאה במרקם אגדי!

שלבי ההכנה

בואו נגיע לשלבים עצמם כדי להתחיל את החוויה המשגעת הזאת!

  1. מניחים את הקמח בקערה ומרכזים בעבודת יד.
  2. יוצרים במרכז הקמח שקע ומוסיפים את השמרים, הסוכר והמלח.
  3. יוצקים את המים הפושרים והולכים לעסק! מתחילים לערבב עם מאוויר ידני או כף עץ עד שהתערובת מתאחדת.
  4. לאחר שהתערובת נהיית רכה, מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עד שהבצק נהיה גמיש.
  5. מעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון או במגבת ומניחים להתפחה, עד שהנפח הכפיל את עצמו.
  6. לאחר שהבצק תפח, רק כעת אפשר לשמור אותו במקרר.

בהחלט יש קסם בצק, זה מה שגורם לכל אחד לאהוב את מתכון הפיצה של סבתא. אם לא עשיתם שימוש בכל הבצק, אל דאגה! אפשר לשמור במקרר.

שאלות ותשובות

כמה זמן אפשר לשמור בצק לפיצה במקרר?
עד 48 שעות! במהלך הזמן הזה, הבצק ימשיך לתפוס פעולה בשעיית השמרים ויהיה טעים ואוורירי, כמו שצריך.

מה קורה אם שומרים את הבצק יותר מ-48 שעות?
הבצק עלול להתחיל לפתח טעמים לא נעימים ולבסוף יבטל את כל המאמץ שהשקענו בו. פשוט לא שווה!

האם כדאי להקפיא את הבצק במקום לשמור במקרר?
בוודאי! אם אתם יודעים שלא תשתמשו בבצק ב-48 שעות הקרובות, הקפיאו אותו. הוא יחזיק מעמד גם חודשיים.

איך יודעים שהבצק מוכן לשימוש?
כשהוא נוסע, גמיש ולא דביק. אם אתם יכולים לעשות עיגול בלי שהבצק יתפרק – זה הזמן!

האם ניתן להשתמש בבצק שוב כאשר הוא נתרם?
בהחלט! רוב האנשים פשוט לוקחים את הבצק ממקפיא ומשאירים לילה במקרר לפני השימוש.

למה כדאי לשים שורג בין הבצק למוצר המזון?
כדי למנוע הידבקות – כשאתם מניחים את הבצק בשקית, שימו תמיד ניילון אמין.

איך ניתן לשדרג את הבצק לפיצה?
אפשר להתנסות בתוספות – עשבי תיבול קצוצים, שום כתוש או זעתר במהלך הלישה, ורק אז תרגישו את השינוי העילאי!

האם להוסיף מרגרינה לבצק?
בצק פיצה קלאסי דווקא לא כולל מרגרינה. שמן זית עושה את העבודה כמו שצריך.

למה שמירה באוויר חם עשויה להשפיע על הבצק?
אם זה יותר מדי חם, שמרי הפיצה עשויים להתרבות מהר מדי והבצק יתפוס טעמים לא נעימים – אז תמיד כדאי למקם במקום קריר.

כיצד להבטיח שהבצק לא יתייבש במקרר?
דאגו לעטוף אותו היטב בניילון נצמד – אין לכם סיבה לחרוק על המזל שלכם איתם!

כל שאלה באה עם תשובות! אנחנו מומחים בבצק זריז, טעים ואווירי. בעבודה עם בצק לפיצה, עבדו לאט ובסבלנות – ותראו, זה ייצא מושלם! כולם יצפו לפיצה שלכם שלא תפסיק להסטטיק שלה!

התלהבתם מהמתכון? אחרי כל השחזור הזה, אל תהססו לשתף עם חברים, משפחה ועם עינוגים לא מוכרים בפייסבוק.הפיצה הזו משגעת ומדוברת!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
דג אמנון במחבת עם חמאה – המתכון שיעשה לכם חגיגה!
דג אמנון במחבת עם חמאה – מתכון מדהים ואגדי! יש משהו באמנון – דג שכולם אוהבים, ששוחה במים מתוקים והופך...
קרא עוד »
דצמ 05, 2024
איך להוריד שומן בחזה נשים בדרך קלה ואפקטיבית
```html איך להוריד שומן בחזה נשים: המדריך המלא להשגת תוצאות בימינו, הרבה נשים מתמודדות עם דילמה לא פשוטה:...
קרא עוד »
נוב 29, 2024
מה ההבדל בין מגנזיום למגנזיום ציטראט שיעניין אותך?
```html מה ההבדל בין מגנזיום למגנזיום ציטראט? כאשר אנחנו מדברים על יודעי דבר בעולם התוספים, מגנזיום...
קרא עוד »
דצמ 12, 2024