כמה זמן אפשר לשמור פשטידה במקרר וליהנות ממנה

כמה זמן אפשר לשמור פשטידה במקרר?

כל אחד מאיתנו למד בשנים האחרונות שאוכל מבושל לא תמיד מצליח להחזיק מעמד כמו שכמה מאיתנו היו רוצים. כמובן, אנחנו לא רוצים לבאס את עצמנו עם פשטידה מצוינת שהפכה למשהו פחות טעים. אז, לפני שתשאירו פשטידה במקרר מיד אחרי שאתם יכולים להגיש אותה, חשוב שתכירו כמה דברים שכל פשטידה יכולה להציע. שימו לב, כי בשורות הבאות אנחנו הולכים לדבר על זמן השמירה, על שיטות לשימור, וגם על טיפים שיהפכו את הפשטידה שלכם לאגדה! ובשום פנים ואופן אל תשכחו לשחזר את כל המידע הזה לאחר שתחוו את החריצות של עצמכם במטבח.

זמן הכנת המתכון

  • סך הכל: 15 דקות
  • רמת קושי: קל, פשוט למי שמעז
  • מספיק ל: 4-6 מנות של פשטידה שתחלוף מייד על פני שולחנכם המפואר

מהם הרכיבים הדרושים

לפני שנגיע לראש של הבישול, כדאי שנדבר על מה שצריך כדי להביא לפשטידה שלנו תוצאה מדהימה. פשטידות באות עם מגוון רחב של מרכיבים. השראה אחת יכולה להיות מחייה של סבתא שלכם, שתמיד ידעה להכין פשטידה משגעת עם כל מה שיש לה במקרר. אז אם אתם מוכנים להנחיל מסורת חדשה במטבח, אתם במקום הנכון.

המרכיבים הבסיסיים

  • 4 ביצים
  • 250 גרם גבינת פטה או גבינה צהובה
  • 1 ק"ג קישואים, מגורדים
  • 50 גרם קמח (לגרסה ללא גלוטן, אפשר להשתשמש בקמח תפו”א או קמח חומוס)
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 50 מ"ל שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמיר או פטרוזיליה קצוצה (בחרו את מה שאתם אוהבים)

מרכיבים חלופיים

אם החלטתם להיכנס לקטגוריית הבריאות, יש הרבה אופציות לשדרוגים. במקום גבינת פטה, אתם יכולים לשים גבינת ריקוטה או אפילו טופו מוגן, עבור גרסה טבעונית. שימו לב, שגם תוספת של ירקות כמו בצל ירוק, טבליני עגבניות או פטריות יכולים להוסיף נפח טעים לפשטידה המצליחה שלכם!

שלבי ההכנה

בשלום למי שמעוניין לקחת חלק בעשיה, הבא נתחיל להכין את הפשטידה המהממת שלנו, שתהיה כל כך טובה שלא תרצו להפסיק לאכול אותה! הנאה מובטחת, ושתפו אותם.

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מגרדים את הקישואים בעזרת פומפיה ומסננים מנוזלים – זה מאוד חשוב כי נוזלים יכולים להפוך את הפשטידה לנוזלית.
  3. מערבבים ביצים, גבינה קצוצה ובצל קצוץ בקערה גדולה.
  4. הוסיפו את הקישואים המגוללים ונערבב הכל יחד עד שהתמוסס.
  5. מוסיפים קמח, מלח, פלפל ושמיר ומערבבים היטב.
  6. מעבירים לתבנית עם שמן זית ואופים למשך 40-45 דקות.
  7. לאחר שהפשטידה עלתה והתייצבה, מסננים וצננים לפני החיתוך.

שדרוגים ותוספות פוטנציאליים

אם חשבתם שהפשטידה הזאת מעולה כך, חכו שתשמעו על השדרוגים! אתם יכולים לשלב ירקות כמו גזר קצוץ או תפו”א מבושל שיתנו לפשטידה טעמים שונים.

אוהבים טעמים פיקנטיים? נסו להוסיף לקערה מעט פלפל חריף קצוץ או אפילו קמצוץ של כמון. חובבי האוף יכולים לשלב גם קוביות חזה עוף מעושן! זה יוסיף טוויסט משגע. לשדרוג מתוק יותר, כמון או קינמון יכולים לעבות את הקווודה!

שאלות ותשובות

כמה זמן אפשר לשמור פשטידה במקרר?
בדרך כלל ניתן לשמור פשטידה במקרר בין 3-5 ימים, תלוי במרכיבים שלה.

מה הדרך הכי טובה לשמור פשטידה?
עדיף לשמור את הפשטידה בסמוך למקום יבש וסגור, תוך שימוש במיכל אטום.

האם אני יכול להקפיא פשטידה?
בהחלט! פשטידות בדרך כלל מתפקדות היטב כשהן מוכנות להקפאה. שימו לב שצריך להקפיא מייד לאחר ההכנה, לפני שהן מתקררות לחלוטין.

איך אני מחמם פשטידה שהוקפאה?
פשטידה שהוקפאה יכולה להיות מחוממת בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 20-30 דקות.

האם ניתן לשים בפשטידה בשר?
כמובן! פשטידות רבות מכילות בשר, טופו, דגים או רכיבים אחרים. כל מה שמענין אתכם.

האם אני יכול לשים ירקות בשום פשטידה?
ובטח! אם יש לכם ירקות שוכבים או קשים, הם יכולים להיות תוספת מצוינת לפשטידה שלכם.

מה המרכיב העיקרי בפשטידה?
לא קיימת ממש תשובה אחת על כך, כי כל אחד יכול להיות היצרן של המרכיב הראשי. זה יכול להיות קישוא, ספגטי סלק או אפילו אורז!

אם אני רוצה פשטידה חריפה, איך אני משיג את התוצאה?
מומלץ להוסיף פלפל חריף קצוץ או חריף מיובש בקערה עבור טוויסט חם.

מה לעשות אם הפשטידה יוצאת יבש?
אם הפשטידה מתייבשת, ישירות לא להיות מנותקים – שימו את הפשטידה היוקרתית בצלחת עם כיסוי כדי לשמור עליה רטובה.

האם אפשר להכין פשטידה בטבעוניות?
בהחלט. ישנן הרבה וריאציות מבוססות על חומרים לא מהחי שמספקות טעמים נהדרים כמו חומוס או טופו.

שתפו את המתכון הבריא והאגדי הזה עם החברים שלכם, כי האוכל הוא אחד, והפשטידה עם המרכיבים המהממים האלה מגיעה לכולם! אל תהססו, הכי טעים שיש!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
הח guide המלא: מה מותר לאכול לפני צום תשעה באב
```html מה מותר לאכול לפני צום תשעה באב? צום תשעה באב הוא אחד הצומות המרכזיים בלוח השנה היהודי, שמוכר...
קרא עוד »
ינו 08, 2025
דג שלם בתנור עם עשבי תיבול בקלות ובטעימות
דג שלם בתנור עם עשבי תיבול תארו לעצמכם את הרגע שבו אתם פותחים את דלת התנור ואוויר חם ומלא בשמנוניות...
קרא עוד »
נוב 30, 2024
סלט שורשים אסייתי שיכבוש את הלב והבטן
סלט שורשים אסייתי - המרענן המושלם! לפעמים אנחנו מתעוררים עם רצון לאכול משהו קל, רענן וכמובן - טעים....
קרא עוד »
דצמ 26, 2024