כך תכינו עוגת פרג בחושה ב 5 דקות בקלות
עוגת פרג בחושה ב 5 דקות – מתכון מדהים!
מישהו הכריח אתכם לאפות? או אולי בדיוק חזרתם הביתה אחרי יום ארוך של עבודה ודמיינתם את הרגע שבו תיכנסו למטבח ותשלהבו את כולם עם עוגה נהדרת? הגעתם למקום הנכון! המתכון הזה הוא לא סתם עוגת פרג – מדובר על עוגה מהירות אפייה, מרשימה ומשגעת שגומרת את עצמה על שניה. חברים, תתחילו לאסוף את חבריכם ובני המשפחה, כי ברגע שתתחילו במתכון הזה, אף אחד לא יתנגד ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 5 דקות
- זמן אפייה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- לכמות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו ניגש למלאכה! כדי להכין את העוגה המעלפת הזו, תצטרכו את המרכיבים הבאים. שימו לב, ייתכן שחלק מהמרכיבים כבר נמצאים אצלכם בבית, כי מדובר על חומרי גלם בסיסיים. האם אתם מוכנים?
- 2 כוסות קמח
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן (שמירת בריאות? אפשר לשלב עם שמן קוקוס)
- 1 כוס מים
- 3 ביצים
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 3/4 כוס פרג טחון
- 1 כפית קינמון (למי שאוהב)
- 1 כפית תמצית וניל (להוסיף טעמים מדהימים)
- קורט מלח
כמו שאתם יכולים לראות, מדובר במרכיבים יחסית פשוטים שיתאימו לכולם, אפילו למי שמעוניין בגרסה טבעונית – אפשר להחליף את הביצים ברסק תפוחים.
שלבי ההכנה
ועכשיו, החלק הכי כיף! נתחיל עם ההכנה של העוגה המושלמת הזו. כל שלב הוא קל ונעים, ואם אתם ממש נלהבים, אתם מרגישים את הפוטנציאל להיות השפים של הבית!
- מחממים את התנור ל 180 מעלות צלזיוס.
- שמים את כל המרכיבים בקערה גדולה, ומערבבים היטב עם מטרפה גמישה או כף גדולה עד שהתערובת מתקבלת חלקה ואחידה.
- מקשרים תבנית באורך 30 ס"מ ועליכם לשים נייר אפייה לתחתית, כדי שהעוגה לא תידבק.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה עם כף.
- מכניסים לתנור החם למשך 30 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.
- ממתינים שהעוגה תקפה קצת, אוויר יבש וטעים, ואז חותכים ואוכלים.
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
כמובן שיש אפשרות לשדרוגים! לא רק שהעוגה הזו נהדרת בפני עצמה, היא גם יכולה לקבל טעמים חדשים ושונים.
- לערבב פנימה אגוזי פקאן קצוצים או שקדים, כדי להוסיף קראנץ’ לעוגה.
- למלא את העוגה בריבה או שוקולד נמס – ללקק את האצבעות!
- לשטוף את העוגה בקצת אבקת סוכר לפני ההגשה, למראה מושלם במיוחד.
- להגיש עם קצפת צמחית או שמנת מתוקה – כי למה לא?
שאלות ותשובות
האם אפשר לרצות ללא גלוטן?
כן, פשוט השתמשו בקמח ללא גלוטן במקום קמח רגיל. יש המון אפשרויות שקיימות בשוק!
אני שונא פרג. מה לעשות?
אל תדאגו, ניתן להחליף את הפרג באגוזים קצוצים, קוקוס טחון או שוקולד מריר קצוץ. העוגה תצא אגדה בכל מקרה.
האם זה מתכון דל קלוריות?
זו עוגה יחסית קלה, אבל אם רוצים להפוך אותה לדל קלוריות, אפשר להחליף את הסוכר בסוכר קוקוס או דבורה.
האם ניתן לשמור את העוגה במקפיא?
בהחלט! עוגת פרג הזו נשמרת היטב במקפיא למשך כחודש. אך עם כל כך הרבה טעמים, אני ממליץ לא לחכות כל כך הרבה זמן!
מה עדיף – שמן קוקוס או שמן רגיל?
שמן קוקוס מוסיף טעמים מתוקים, אך שמן רגיל הוא בהחלט פתרון טוב ומהיר!
תוך כמה זמן העוגה מוכנה?
העוגה מוכנה תוך כשעה, כשתרצו לתהות על הקנקן.
מה ניתן לשים במקום חומרים כימיים כמו סודה לשתייה?
החומרים הללו מבצעים את תפקידם בצורה טובה. כדאי לשמור עליהם במתכון, אבל אם רציתם, אפשר להשתמש באבקת סודה לשתייה או בשמרים.
האם אני יכול להכין את העוגה עם ילדים?
בוודאי! זה מתכון פשוט ומהיר, ומומלץ לערב את הילדים בתהליך – הם יאהבו את זה!
האם אפשר להכין עוגה מדהימה כזו במיקרוגל?
יש אפשרויות רבות. ניתן להכין עוגות מיקרוגל, אך זה ידרוש שימת דגש וסבלנות, כך שהיינו ממליצים ללכת על התנור הרגיל.
האם אני יכול לשתף את המתכון הזה עם חברים?
כמובן! אל תשכחו לזקוף זכויות למי שהכין לכם עם הכנת עוגות מדהימות!
זה הזמן שלכם לנסות את המתכון המושלם הזה! אל תהססו לשתף אותו ברשתות החברתיות, תנו לחברים שלכם להתנסות בעוגה המעלפת הזו. איזו חוויה נפלאה לעבור יחד!