כבד קצוץ טבעוני: המתכון שישנה את התפריט שלך
כבד קצוץ טבעוני – מנה שמשגעת את החיך
דמיינו לכם את הרגע שבו אתם פותחים את הקופסה של כבד הקצוץ, וזהירות – זה עשוי להיות הייט של טעמים בלתי נשכחים! הכבד הקצוץ הזה לא רק שהוא טבעוני, אלא הוא גם ממש ממש מדהים. עם השילוב הנכון של טעמים, מרקמים ואפילו טיפה של הומור, אתם עומדים להיות מופתעים. זו לא סתם מנה – זהו תענוג חושים שלא תשכחו אותו במהרה. פתאום לגלות שגם בלעדיו אפשר להרגיש את התחושה של ארוחת שישי בבית הורי, זה בהחלט מה שיביא אותנו להרגיש אורחים בממלכת המאכלים הטבעוניים.
זמן ההכנה, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 5-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הכבד הקצוץ הטבעוני הממקם הזה, נצטרך כמה מרכיבים פשוטים אך עשירים. מדובר במעין "כבד" חדש, שמתעלה על המקור. הרכיבים הללו מתחברים יחד בכימיה שאין כמותה, ויוצרים מנה מושלמת. הנה מה שאנחנו צריכים:
- 400 גרם פטריות שמפיניון, קצוצות דק
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות טחינה גולמית
- 2 כפות רוטב סויה
- ½ כפית כמון טחון
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- 30 גרם אגוזי מלך קצוצים (מומלץ קלויים)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)
מרכיבים חלופיים
אם תרצו לשדרג את המתכון הזה, הנה כמה טיפים:
- לגרסה טבעונית דלת פחמימות, אפשר להמיר את אגוזי המלך בזרעי חמניות קלויים.
- לגרסה יותר חריפה, הוסיפו ½ כפית שטוחה של צ'ילי חריף טחון.
- לעשירה יותר, השאירו את הבצל מטוגן או קצוץ דק ושימו אותם בסוף לכל התהייה, זה טעים!
שלבי ההכנה
כעת כאשר אנו מצויידים בכל המרכיבים:
- שמים את שמן הזית במחבת גדולה על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את הפטריות ומבשלים למשך 8-10 דקות, עד שהן מתכווצות ומשחררות את הנוזלים.
- מוסיפים את הטחינה, רוטב הסויה, כמון ופפריקה. מערבבים היטב.
- מוסיפים את אגוזי המלך הקצוצים, מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מורידים מהכיריים ומניחים להתקרר מעט.
- בתום הקירור, מעבירים את תערובת הכבד לקערת ערבוב ומועכים מעט עם מזלג או בלנדר ידני, אך מקפידים שלא להיות פצצה על כל התכולה.
- מהדקים במיכל מרופד עם ניילון נצמד ומניחים במקרר למשעה של כמה שעות.
- מעבירים לקופסה ומקשטים עם פטרוזיליה קצוצה.
תוספות או שדרוגים אפשריים
כאן מגיע הזמן להאציל את היצירתיות שלכם ולשדרג את מנת הכבד הקצוץ הטבעוני:
- לצלחת יותר צבעונית ומרעננת, הוסיפו ירקות חתוכים כמו גזר, מלפפון ופלפל חריף.
- לטעימה משגעת, אפשר להוסיף כמה פרוסות לחם שיפון קלוי.
- אם אתם אוהבים את הטעמים החריפים, אל תהססו לשדרג את המתכון עם רוטב חריף שאתם אוהבים.
- לגרסה פריכה, תוכלו להוסיף פרורים של לחם על פני הכבד הקצוץ לפני ההגשה.
שאלות ותשובות
מה הסיבה לבחור בטחינה כמרכיב?
טחינה היא מקור בריא לשומנים חד בלתי רווים ופשוטה מאוד לשימוש. היא נותנת למאכל את הקרמיות והטעם שמעורר את החיך.
האם אפשר להשתמש בפטריות אחרות אם אין שמפיניון?
בהחלט! פטריות פורצ׳יני או פטריות כמהין יכולות להוסיף טעמים מדהימים, אבל שימו לב לעדכן את המינון.
האם אפשר להכין את המתכון בלי אגוזים?
כמובן! אפשר להשאיר את אגוזי המלך או להמיר אותם בזרעי חמניות או אפילו שום קלוי להוסיף טעם!
כמה זמן המנה מחזיקה במקרר?
בשמירה על קופסה אטומה, הכבד הקצוץ יישאר טוב במשך 4-5 ימים – אם הוא יחזיק מעמד כל כך הרבה זמן!
למה להקפיא את המנה? מה היתרון?!
אם תרצו לשמור על טריות המנה, היא מצויינת להקפאה! תנו לה לקפוא למלוא הטעמים, ומדי פעם להוציא ולהשאיר במקרר שעות לפני ההגשה.
האם מנה זו מתאימה לאירועים מיוחדים?
בהחלט! זה תוספת מושלמת לקנאפיס, לעדן את בסיס הארוחה או פשוט להבריק על שולחן החג.
מה ניתן להחליף אם אין רוטב סויה?
אפשר להחליף את רוטב הסויה ברוטב צ׳ילי מתוק, או אפילו ברוטב טעים באמת שיתאים על פי טעמים שונים.
כמה קלוריות יש במנה?
הכבד הקצוץ הזה נהדר בקלוריות שלו, ומכיל בערך 150 קלוריות בכל מנות.
האם יש לכם טיפים נוספים להכנת המנה?
כן! לעזאזל – אל תפספסו להוסיף תיבול נוסף על פי הטעם האישי שלכם – זה העונג שגורם למנה להיות אגדה של ממש!
האם יש גרסאות ללא גלוטן למנה?
כן! רק וודאו שהמרכיבים ששמתם לא מכילים גלוטן – כמו לחם שיפון למשל!
זהו, חברים! כמה קל ופשוט זה להכין כבד קצוץ טבעוני ומושלם! אל תהססו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות ולהפיץ לחברים, כי מגיע לכולם לטעום משהו כל כך טעים! ללקק את האצבעות!