כבד עוף עם בצל ופטריות בסילאן שישגע אתכם
מתכון לכבד עוף עם בצל ופטריות בסילאן
כשהשמש מתחילה לשקוע ויש ריח של ארוחה בושש באוויר, זה הזמן שלנו להכין משהו שמתחבר באופן מושלם לחוויות החורפיות. כבד עוף עם בצל ופטריות בסילאן הוא מתכון שמהווה לא רק מנה נפלאה אלא גם מתכון שכולל סיפור משפחתי שמתחבר לעבר. האם זה כדאי? בהחלט! זה אחד המתכונים המדהימים, הממכרים והאגדיים שיכולים להחזיר אותנו לזכרונות ילדות עם כל ביס. אנו נצלול לעולם הטעמים של הכבד, הבצלים השחומים והפטריות שנספגו בטעמים עשירים של סילאן.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4 מנות
המרכיבים הדרושים
בכדי להכין את המנה המושלמת הזו, נמנה כאן את כל המרכיבים הדרושים. תשקלו לרכוש את המוצרים הטריים ביותר, זה בהחלט ישפיע על הטעם הסופי. אז בואו נתחיל!
- 500 גרם כבד עוף טרי
- 2 בצלים גדולים, קצוצים
- 300 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות
- 2 כפות סילאן (דבש תמרים)
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 שיני שום, קצוצות
- פטרוזיליה קצוצה, לקישוט
מרכיבים חלופיים
למי שמעדיף, ניתן להכין את המנה גם עם כבד עוף קפוא. אם אתם מחפשים לגרסה טבעונית, תוכלו להחליף את הכבד בטופו או בפטריות פורצ'יני שהוכנו באותו המהלך. כמו כן, ניתן להוסיף ירקות נוספים כמו גזר או קישוא.
שלבי ההכנה
כעת, אנו נכנסים לעקרונות ההכנה. תהליכי הבישול המוצעים לא רק שהופכים את הכבד לממכר, אלא גם מריחים נפלא. כל שלב מהווה נגיעה לסיפור המשפחתי שלי, כך שהמנה הזו מלאה באהבה.
- מטגנים את הבצלים בשמן זית על חום בינוני עד שהם הופכים שקופים.
- מוסיפים את השום ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד שהן מתרככות.
- עכשיו מגיע השלב המושלם – מוסיפים את הכבד ומבשלים כל צד במשך 4-5 דקות.
- מטבלים במלח ופלפל, ומוסיפים את הסילאן לשמירה על העסיסיות.
- בוחשים היטב כדי למרוח את הסילאן על כל הכבד.
- מבשלים כ-5 דקות נוספות עד שהכבד מבושל אך נותר רך ונימוח.
- מוזגים את המנה לכלי הגשה ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
שדרוגים אפשריים
כדי לשדרג את המנה אפשר להוסיף רוטב טחינה בצד או להגיש עם צלוחית של חומוס לבן. למי שאוהב להחמיא לתיבול, ניתן גם להכין רוטב שום חריף שישדרגו את כל החוויה. תוספות נוספות יכולות לכלול פרוסות של לחם פרנה או פיתה, שמתאימות מאוד לזמן המושלם הזה.
שאלות ותשובות
מהו הזמן המומלץ לבישול הכבד?
כשהכבד מבושל זמן קצוב של 10-15 דקות הוא שומר על העסיסיות שלו. יותר מדי זמן על האש עלול לייבש אותו, והרי אנחנו לא רוצים את זה!
האם ניתן להקפיא את המנה?
לא ממליצים להקפיא את הכבד, כי זה עלול לפגוע במרקם שלו. הוא טעים יותר כשהוא טרי.
האם אפשר להכין את המנה בסגנון טבעוני?
בהחלט! ניתן לשים טופו במקום כבד וחלופית לאפשר לפטריות לשמש כמרתח הטעמים.
מה אפשר להגיש לצד המנה?
ההמלצה שלי היא לחם פרנה, סלט ירוק מרענן וצ'יפס בטטה, שישתלבו כמו שצריך עם הטעמים של הכבד.
מה התוספת הכי משגעת למנה שיכולה להתקיים?
רוטב שום חריף או טחינה מעל יכולים ללטש את המנה למושלמת!
איך שומרים על הכבד מרגיש חם בזמן ההגשה?
שימו את הצלחת בבתיאו כדי לשמור על חום לאורך זמן, כך שהאורחים ייהנו ממנו בחום.
האם הכבד בריא?
כבד עוף מזין מאוד, עשיר בברזל וביטמינים. כך שזו בחירה טובה כאשר מבשלים בהדרגתיות.
האם כדאי לתת לתבשיל להתקרר לפני ההגשה?
לא! ההגשה צריכה להיות חמה; המנה תהיה הרבה יותר טעימה ביחד עם חום הטעמים.
אפשר לשדרג את המתכון עם עוד דברים?
כמובן! אפשר להוסיף כמה ירקות לחיטוב כמו גזר או קישוא, או לשדרגו בחלבון נוסף כמו טופו!
למה בוחרים בסילאן בין שאר המתוקים?
הסילאן מעניק לשכבות טעם מענג ונפלא, שאין כמעט תחליף שלו בצורת סוכר.
אז לאחר שהגעתם עד לכאן, אני מפרט כעת את הגלויים המשגעים של הכבד בעשטון. אל תהססו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, ואולי תצליחו למשוך גם את חבריכם להכין את המנה המדהימה הזו. מגיע לכל אחד ליהנות מהמושלם הזה!