טורטיות ממולאות בשר בתנור שכיף להכין בבית
"`html
טורטיות ממולאות בשר בתנור
המטבח שלנו הוא המקום שבו מתרחשות קסמים. זה המקום שבו כל אחד מאיתנו יכול להפוך לחוקר גסטרונומי, לנסות, לטעות וליצור מתכונים מדהימים. ובכן, מה דעתכם על טורטיות ממולאות בשר? המנה הזו היא באמת דבר אגדי! מדובר בקלאסיקה שלא רק משיגה אלגוריתם מדהים של טעמים, אלא גם מושלמת לארוחות משפחתיות או לאירוח חברים. טורטיות נמסות בפה, ממולאות בעסיסיות עם תערובת בשר משגעת, כל Bite הוא חגיגה של טעמים, ושכבות הגבינה שנמסות בתנור יגרמו לכולם ללקק את האצבעות! ובכן, הגיע הזמן לשים ידיים על המתכון הנפלא הזה שאפילו סבתא שלי לא תשכח!
זמן הכנת המתכון ורמת קושי
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
לפניכם כל מה שצריך להפקת הטורטיות המושלמות האלה. עם חומרי גלם שנמצאים לרוב בכל מטבח, אתם ממש תתמוגגו מההתלהבות שלכם בזמן ההכנה:
- 500 גרם בשר טחון (בקר או עוף)
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 גזר בינוני, מגורד פומפיה
- 1 פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 4 טורטיות מקמח (או תחליפי גלוטן, למי שמחפש)
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 1 ביצה (לברשת הטורטיות)
- יצירתיות וסבלנות משמעותית!
בנוסף, אם אתם חובבי בריאות, אתם יכולים בהחלט להשתמש בתחליפים דלי פחמימות כמו טורטיות קישואים לצמחוניים או טורטיות על בסיס חומוס.
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגיע הזמן לצלול לתוך הכנת המנה הזאת שנראית כל כך טוב, עד שהמשפחה שלכם תחשוב שאתם שפים מקצועיים. אנו עם שלבים ברורים ומנוסים!
- מחממים מחבת על חום בינוני, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים לעוד דקה, עד שהוא מתחיל להפיץ ריח מדהים.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים. מבשלים עד שהבשר משנה את צבעו.
- מוסיפים את הגזר המגורד, הפפריקה, הכמון, מלח ופלפל. מערבבים היטב ומבשלים עוד כ-5 דקות.
- מסננים את תכולת המחבת ומסננים נוזלים מיותרים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- לוקחים טורטיה ומניחים כף מתערובת הבשר במרכז שלה. מפזרים גבינת מוצרלה מעל.
- מקפלים את הטורטיה לשניים ואת שמונה המילים “אוי, כמה שזה טעים”
- מברישים עם ביצה מרוסקת למראה זהוב ויפה.
- מסדרים את הטורטיות בתבנית אופים. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות עד שהן משיגות צבע יפה ושזוף.
אנחנו עכשיו אמורים לראות את השפעות הקסם של השילוב בין הטעמים. הבשר, הגבינה, הטורטיה – כל שלב של ההכנה הזה מחזק את הטעמים ומקפיץ את הבטן!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים למרוח קצת יותר טעמים, אני ממליץ להוסיף רוטב עגבניות או אפילו רוטב לסלט מקסיקני על גבי הטורטיות לפני ההגשה. כמו כן, גבינת פטה או גבינת צהובה מגורדת מלהיבה מזרחית תוכל לתת למנה טוויסט מדהים. שאין כמו לתת לגרגירי חומוס קלוים…כי אנחנו לא מפחדים מהמושלם שזה!)
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את המנה גם טבעונית?
נכון לגמרי! ניתן לשים במקומות הבשר טופו או תחליפי בשר על בסיס צמחי, והמנה עדיין תצא מדהימה!
כמה זמן ניתן לאחסן טורטיות ממולאות בשר?
אפשר לשמור במקרר עד 3 ימים, אבל אני ממליץ לאחסן אותן בהקפאה למטרה ארוכת טווח. חימום בתנור והן יחזרו להיות מושלמות!
האם אפשר להקפיא את הטורטיות הממולאות?
בהחלט! טורטיות שנאפו יכולות להיכנס ל-frozen village שלכם למשך חודש צפוף.
אילו תוספות אפשר לשים על הטורטיות במקום גבינה?
יופי ששאלתם! ניתן לשים אבוקדו,נחושת ירקות קלויים, רוטב יוגורט, או לחילופין, טחינה גולמית.
עדיף לאפות את הטורטיות או לטגן?
אופה! השיטה הזו נותנת לכל החומרים להתרכז יחד ולהפוך את המנה לאוורירית ונימוחה יותר.
אילו ירקות אפשר להוסיף לתערובת הבשר?
גזר, פטריות, פלפלים צבעוניים או אפילו קישואים!
האם ניתן לשנות את התבלינים?
מרגש! אתם יכולים למכור עם כל תיבול שאתם אוהבים, החל מתבליני סויה ועד גרגרי כוסברה.
באיזה מחבת אתה ממליץ להשתמש?
אני אוהב להשתמש במחבת ברזל יצוק, היא מחלקת חום במדויק ולא צורבת לכם את הבשר.
האם אני יכול להשתמש בטורטיות אחרות?
בהחלט! במקום טורטיות קמח אפשר לנסות טורטיות תפו”א או אפילו טורטיות תפו”חוטר.
מה אני יכול לשים להשלמת המנה?
סלט רענן עם דיל וכוסברה או אפילו שולחן של מטבלים בפינה: גוואקמולי, רוטב סחוג או מרק ירקות.
אהה, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות שלכם, כדי שגם החברים שלכם ייהנו מהגילוי הקולינרי הזה! בילוי נעים!
"`