חמין צמחוני מהיר שינגיש לכם מתכון קל וטעים
חמין צמחוני מהיר – טעים, משגע ומדהים!
יש משהו בחמין שמחזיר אותנו לרגעים הכי טובים של חודש תשרי, לחגים ולחמימות של הבית. חמין צמחוני מהיר הוא ההתמחות שלנו למי שאין לו זמן ארוך, אבל עדיין רוצה ליהנות מתבשיל מעלף, ממש משגע. תחשבו על ריח התבלינים שמתפשט בבית, על הניגוד בין המרכיבים הרכים והעשירים, ובכלל – זוהי מנת comfort food במיטבה. אז מה בעצם כוללים הכנת ההמבורגר הזה? נתן לעשות זאת יחסית בקלות! תשתדלו להיזהר, כי אחרי שתטעמו, תהיה לכם תשוקה בלתי נגמרת למנה הזו!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות, רמת קושי: קל, מנות: 4-6
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6
הרכיבים הדרושים:
- 1 בצל גדול – קצוץ דק עם כל הלב
- 2 גזר – קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 1 קישוא – חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל אדום – קלוף וחתוך לקוביות
- 400 גרם קטניות מבושלות – חומוס, עדשים או כל קטנייה אחרת שמרגישים בבית
- 4 תפוחי אדמה – קלופים וחתוכים לחצאים
- 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים – אפשר גם משומרים
- 2 כפות רסק עגבניות – לתוספת טעמים
- 2 כפות תבלינים – כמון, פפריקה, שטות קלה של מלח ופלפל
- 2 כפות שמן זית – בשביל הברק
- 6 כוסות מים – ליצירת המרקם המענג
כמובן שאפשר לשדרג את המרכיבים בלב רחב – להוסיף תפו”א מתוקים, עדשים, פטריות או כל דבר שהכי טעים לכם! השדרוגים הם אינסופיים, תרגישו חופשי לשחק עם המרכיבים שיגרמו לחמין להיות פשוט אגדי.
שלבי ההכנה:
החמין הזה הוא פשוט תענוג מהיר וטוב. כל שלב תורם לתוצאה כוללת שתגרום לכם לאכול וללקק את האצבעות!
- מחממים שמן זית בסיר גדול על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומעבדים אותו עד שהוא שקוף ורך.
- מוסיפים את הגזר, הקישוא והפלפל ומערבבים היטב.
- לאחר 5 דקות, מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים שוב.
- מוסיפים את הקטניות והגרגרים, לערבב את הכל יחד.
- מוסיפים את רסק העגבניות ופזרו את התבלינים.
- יוצקים את המים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על חום נמוך במשך 20-30 דקות או עד שהירקות רכים.
והנה יש לנו חמין צמחוני בשיא המהירות – מקושט עם המון טעמים וריחות משנה חיים! זהו בדיוק הזמן לחפש את הלחם הטרי שלידכם כדי לדחוף לתוך התבשיל המופלא הזה.
שדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להוסיף עוד צבע וטעמים מיוחדים למנה, אני ממליץ לכם להוסיף כמה עשבי תיבול כמו כוסברה או פטרוזיליה קצוצה לאחר סיום הבישול. זה לא רק ייתן למנה שלכם גוון ירוק מרענן, אלא גם יוסיף עושר של טעמים!
כמובן שאפשר גם להכניס כמה חצילים קלויים או פטריות מסודרות למנה, מה שייתן לחמין טעם נוסף ומיוחד.
שאלות ותשובות
האם זה מתכון אנטי דלקתי?
בהחלט! כל המרכיבים הירוקים, הקטניות והחלבונים הופכים את המנה הזאת לבריאה ומזינה.
מה עשוי לשדרג את הטעמים עוד יותר?
התנסות עם תבלינים נוספים כמו קימל או פטרוזיליה יכולה להביא לטעמים שונים ומרעננים!
האם אפשר להכין את החמין מראש?
כן, ניתן להכין ולשמור במקרר עד שלושה ימים, ולחמם כשהצורך להתענג על כך מתעורר.
אפשר לשים בתבשיל קישואים קטנים?
אף על פי שהקישואים מצוינים וגם מתאימים לסיר הזה, חשוב לזכור שהקישואים מבשלים מהר. אם אתם רוצים קישואים פריכים יותר, הוסיפו אותם בשלבים מאוחרים.
איך גורמים לחמין להיות טעים יותר?
המרכיב הסודי שלי הוא להוסיף מעט רוטב סויה שהוא מתקן טעמים מהמם!
האם ניתן להכין גרסה טבעונית?
בהחלט! המתכון הזה הוא 100% צמחוני ולכן טבעוני וטעים לא פחות.
כמה מינרלים יש בחמין הזה?
יש בו הרבה ברזל, סידן ושפע של ויטמינים מהירקות והקטניות.
מה כדאי להגיש לצד החמין?
לחם רך, כמו פוקצ'ה או חלה, יתאים מאוד, וגם סלט ירקות מרענן יעשה את העבודה.
מה אם אני אוהב אוכל חריף?
הוספת כמה פלפלים חריפים בסוף הבישול יכולה להקנות לחמין טעמים חדשים וחריפים יותר!
האם זה מתכון מתאים לילדים?
כן, חמין זה נהדר לילדים! ניתן לאזן את התיבול כך שיתאים לחיך של כל ילד.
אז מה שנשאר לכם לעשות זה לנסות אותו! תשתפו את המתכון ברשתות החברתיות, אל תחסר את החברים שלכם מתבשיל כזה מדהים!