חיתוכיות ריבה וקוקוס עם שמן – מתכון מושלם בקלות!
חיתוכיות ריבה וקוקוס עם שמן
לא משנה איפה אתם נמצאים – ברחוב, בבית קפה, או סתם מזמינים חברים הביתה, ריבועי הבצק האגדי הללו לא משאירים אף אחד אדיש. שלא תטעו, חיתוכיות ריבה וקוקוס עם שמן זה מתכון שהוא לא רק משגע, אלא גם מהיר והרבה יותר קל ממה שאתם חושבים. והכי חשוב – הן כוללות את השילוב המושלם של מתיקות עם בדרך קלה ונוחה. איך נדע שהן אוכלות? ברגע שהריח הנפלא מתפשט בכל הבית וברגע שהן נעלמות מהצלחת!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 12 ריבועים
הרכיבים הדרושים
מובן מאליו שהוא מרגע שחולקים עם הסביבה את המתכון הזה, הוא יוצר מיד תחושת נוסטלגיה! החיתוכיות הללו זוכות ליחס חם מהאורחים, והן מציבות את עצמן כאחד הקינוחים הכי טעים שיש. מה אתם צריכים כדי להכין אותן? הנה המרכיבים:
- 200 גרם של קמח לבן sifted
- 100 גרם של קוקוס טחון
- 150 גרם של סוכר חום כהה
- 120 מ"ל של שמן קוקוס מומס
- 1 ביצה
- 1 כפית של אבקת סודה לשתייה
- 1 קופסה של ריבת פירות (כמו תותים או אפרסקים)
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
כמובן שישנן גרסאות חלופיות לכל מרכיב, אז אל תיתן למגבלות לבלום את היצירתיות שלכם! תכינו גרסה טבעונית עם יוגורט טבעי במקום הביצה, או גרסה ללא גלוטן עם קמח קוקוס או שקדים.
שלבי ההכנה
הכנת המתכון הזה מהירה כמו ברק, ולא רק שהוא יוצר ריחות מדהימים במחבת, אלא גם הוא משמח את הלב!
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה את השמן קוקוס, ומומסים אותו על ידי הוספה לחימום קל.
- בקערה בינונית, מערבבים היטב את השמן המומס עם הסוכר החום הכהה.
- מוסיפים לתערובת את הביצה והווניל ומערבבים עד שנראה אחיד.
- מוסיפים את הקמח, הקוקוס, אבקת הסודה לשתייה והמלח, ומערבבים שוב עד שהתערובת מתאחדת.
- מעבירים את התערובת לתבנית ואופים במשך 20 דקות או עד שהקצה של הבצק מזהיב והמרכז יציב.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
- מרימים את התערובת מהתבנית בעזרת נייר האפייה ומניחים על משטח חיתוך.
- חותכים את הבצק לקוביות לפי העדפה – מאורכות או מרובעות.
- בסוף, מעבירים את החסידות והחיתוכיות שיישארו מתאימות לריבה.
כמובן שהשלב של החיתוך הוא האהוב עלי – אני תמיד מחכה לראות את התוצאה הסופית. ותאמינו לי, זה אף פעם לא מאכזב. החיתוכיות נראות פשוט מעלפות, ומרוב שהן מגרות, תתקשו להפסיק לאכול מהן!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן שאין גבול ליצירתיות כשמדובר בקינוחים! אפשר להוסיף לתוך התערובת פירות יבשים קצוצים כמו צימוקים או משמשים שישדרגו את הטעם וישמחו את החיך. לדוגמה, אם תוסיפו אגסים מיובשים, תוסיפו טוויסט של מתיקות טבעית שישלימו את המרקם הנימוח של הבצק.
למי שאוהב שוקולד – הוסיפו קוביות שוקולד מריר, וכך תמצאו את עצמכם בחלום קקאו משגע! כסוג אחר של ריבה, אפשר גם לרכוש ריבת מנגו או פסיפלורה ולהשיג טעם טרופי מרהיב.
שאלות ותשובות
האם אפשר לשמור את החיתוכיות במשך כמה ימים?
בהחלט! החיתוכיות הללו יישמרו מעולה במקפיא במשך כשבועיים. אם תוסיפו שכבת ריבה בין החיתוכים, זה ישמור על הלחות שלהן.
מה אפשר לעשות עם השאריות של הבצק?
יכולים להקפיא אותן או להכין עוגיות קטנות אם תרצו לקחת טעם נוסף מהמרכיבים.
למה דווקא שמן קוקוס?
שמן קוקוס מעניק טעם אגדי וחמאתי לקינוח, ומסייע להפוך אותו לאוורירי יותר. ובנוסף, הוא גם בריא!
האם ניתן להפוך את המתכון לנטול גלוטן?
בוודאי! פשוט החליפו את הקמח בקמח שקדים או קמח קוקוס.
מה אם אין לי ריבת פרחים כאן?
שימוש בריבת פירות אחרת, כמו דובדבן או אפרסק, יעשה את העבודה. תמשיכו לקרוא – כל ריבה תשדרג את החוויה.
האם אפשר לשדרג עם אגוזים?
לגמרי! הוספת אגוזים קצוצים, במיוחד אגוזי לוז או פקאן, יכולה להוסיף רמה נוספת של טעמים ומרקמים.
האם התערובת מתייבשת כשהיא מתייבשת?
לא, התוצאה תהיה פריכה מלמעלה ונימוחה מבפנים.
איפה קונים קוקוס טחון?
קוקוס טחון ניתן למצוא בחנויות טבע, סופרמרקטים או פשוט באינטרנט בכל מקום שתרצו.
האם זה מתכון שמתאים לילדים?
בטח! ילדים יאהבו את זה. ההכנה קלה, והם יכולים לעזור בהוספת מרכיבים כמו קישוטים.
מה עושים אם החיתוכיות עולות על המידות?
פשוט שימרו כל ריבוע אם נשאר והקפיאו – מה שכאן יבטיח שלא תחמיצו אף רגע מתוק!
לסיום, תעבירו את המתכון הזה הלאה! החיתוכיות הללו לא רק משגעות, אלא גם מעלפות באופן יוצא דופן. שתפו את המתכון ברשתות החברתיות, תבקשו מחברים לנסות או סתם תיהנו ממנו בעצמכם! אחרי הכל, זה מתכון אגדי!