חזה עוף מגולגל עם בשר טחון – מתכון מנצח משגע
חזה עוף מגולגל עם בשר טחון – מנה מדהימה שתכבוש את לבכם!
בשעה שאנו מתיישבים לשולחן, האם אי פעם קרה לכם שחשבתם לעצמכם: "מה עוד אני יכול להכין למנה שתעורר גאווה ושמחה?" אם זה נשמע לכם מוכר, אתם ממילא במקום הנכון! חזה עוף מגולגל עם בשר טחון הוא בדיוק המנה המושלמת עבורכם. מדובר במנה שמצליחה לשלב בין עונג לבין פשוטות הכנה. ברגע שתכינו את המנה המעלפת הזו שבשימוש בחזה עוף, בשר טחון ותיבול סודי שלכם, תבינו לשם מה אנחנו מתכוונים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- ממיס 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, כשאתם מתמלאים בתשוקה להיכנס למטבח, הנה הרכיבים שצריך להכין מראש. לא תאמינו כמה קל לחבר בין הרכיבים ולקבל מנה משגעת!
- 600 גרם חזה עוף ללא עור
- 400 גרם בשר טחון (אפשר בשר בקר, טלה או עוף)
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 ביצה
- תיבול: מלח, פפריקה, כמון, פלפל שחור לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
אם אתם מחפשים לשדרג את המנה, אפשר להוסיף גם גבינת פטה לתערובת הבשר הטחון או ירקות קצוצים כמו גזר או קישוא שיתנו טעם נוסף ויהפכו את המנה לבריאה יותר.
שלבי ההכנה
ברגע שכולנו מוכנים, אפשר להתחיל במלאכת ההכנה. השלב הבא הוא פשוט להוציא את כל המרכיבים ולדאוג שמסביב יהיה מקום נעים ומסודר, כי גם זה חשוב במטבח!
- חותכים את חזה העוף לשניים לאורכו כך שיתקבלו שני חצאים דקים.
- במכתש ועלי או בעזרת סכין, מקפיצים את חתיכות העוף עד שהן שטוחות.
- בתוך קערה נפרדת, מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל, השום, הפטרוזיליה, הביצה, והתבלינים עד שהתערובת אחידה.
- לוקחים כל חלק מעוף, ממלאים בתערובת הבשר, מגלגלים כמו סושי ומניחים בצד.
- מחממים מעט שמן זית במחבת על חום בינוני.
- מטגנים את המגוללים מכל צד במשך 5 דקות עד שהם משחימים.
- מעבירים את המגוללים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 20 דקות נוספות.
- מוציאים מהתנור, נותנים למנוחה של כ-5 דקות וחוצים כל רולדות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
המנה המדהימה הזו יכולה להיכנס לאין ספור וריאציות ומגוונים. ניתן להוסיף לתוך המילוי קוביות של פריזאי, חצילים קלויים או קטניות מבושלות. זה יוסיף שדרוג טעים ובריא! תוספות כמו רוטב יוגורט עם שום או רוטב טחינה יכולות לשדרג את חוויית האכילה אפילו יותר.
שאלות ותשובות
איך אני יכול להפוך את המנה לטעימה יותר?
אם תוסיפו לתערובת הבשר קמצוץ של קינמון, זה ייתן טוויסט מעניין שאף אחד לא ציפה לו!
האם ניתן להכין את המנה עובר מראש?
בהחלט! הולי טחונים של חזה עוף מגולגל עם בשר טחון יכולים להיכנס לה מקרר למשך יומיים. הסוגרים את העטיפה נזכיר שצריך לחמם אותן ברגע שגם הן טופסות את הזמן המושלם.
האם אפשר להכין עם חזה עוף טחון?
בהחלט! חזה עוף טחון יכול להיות תחליף מצוין וליצור טעמים חדשים ומיוחדים, כמו גם להפחית משקל קלורי למי שמחפש.
מה עושים אם יש לי אורחים עם רגישות לגלוטן?
אתם יכולים להשתמש בבשר טחון שאינו מכיל גלוטן, ובמקום פירורי לחם במילוי להעדיף צמחי תיבול אחר למילוי.
האם המנה מתאימה לילדים?
כמו שאומרים, ילדים אוהבים מאכלים ממולאים! המנה הזו חלומית כשתשמשו בבשר טחון עם תבלינים עדינים שלא יפחידו את הפחיתות.
איך אני יודע אם בישלתי את הבשר מספיק?
בשר טחון צריך להגיע לטמפרטורה פנימית של מעל 70 מעלות צלזיוס כדי להבטיח בישול מלא.
מהו תהליך האחסון הנכון?
המגוללים צריכים להיאחזר במיכל אטום לשמירה על הטריות, במקרר, ולהשתמש בתוך יומיים-שלושה.
האם יש דרכים שונות לצלות אותם?
בוודאי! אפשר לצלות על גריל או טאבון, זה מוסיף להם שיפוט בטעם מעושן!
איך אני יכול לשדרג את הרוטב?
מעבר לרוטב יוגורט מתובל, תוכלו להוסיף קצת חרדל דיז'ון לעבוד עם קרם קוקוס באזל של תיבול חם עם חום ספרדי.
האם המנה מתאימה בהגשה לחג?
בהחלט, אם תוסיפו לתוך המנה צבעים מפתים של ירקות טריים ליד זה יהיה מנה חגיגית להפליא!
לחצו על הכפתור "שיתוף" והפיצו את המנה המדהימה הזו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. גם הם ראויים לאכול את השימחון המושלם הזה!