חזה עוף בקרם קוקוס וחמאת בוטנים במתכון מנצח
חזה עוף בקרם קוקוס וחמאת בוטנים
כשהשמש שוקעת והרעב מתחיל להתגבר, ישנם רגעים שבהם אוכל מדהים יכול לשדרג כל ערב. אחת המנות המרגשות והמשגעות שיכולות למלא את הבטן שלנו היא חזה עוף בקרם קוקוס וחמאת בוטנים. מדובר במנה מושלמת שמשלבת טעמים אגדים, חומרים פשוטים והכנה קלה שלא תדרוש מכם להוציא את הסינר. רוצים לדעת איך להכין את המנה הזו? קראו עד הסוף – מחכה לכם הפתעה!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 25 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, בואו נבין איזה רכיבים דרושים לנו כדי ליצור את המנה המושלמת הזו. הכינו את עצמכם לרכיבים שישדרגו לכם את הארוחה ויעשו אותה לממכרת:
- חזה עוף – 600 גרם, חתוך לקוביות בגודל של פנדל
- חלב קוקוס – 400 מ"ל (בקופסה, כמובן)
- חמאת בוטנים – 4 כפות (כמובן שהכי טוב לשלב בין שני סוגים)
- שום – 3 שיניים, קצוצות דק
- ג'ינג'ר – כמויות לפי טעם אישי, קצוץ דק או מגורר
- רוטב סויה – 5 כפות
- לימון – מיץ מחצי לימון
- קורנפלור – 2 כפות (אם תרצו לכוון את המרקם)
- קצפת של בצל ירוק – לקישוט סופי
אפשרויות חלופיות
אם מישהו מכם שומר על תזונה טבעונית, אפשר להחליף את חזה העוף בטופו, אשר סופג את כל הטעמים בצורה טובה מאוד. לאלו מכם שמעדיפים לבחור בדרכים בריאות יותר, אפשר גם לשלב גרגרי חומוס מבושל – הם מוסיפים פריכיות וטעימות למנה. לא לשכוח להפחית את כמות החמאת בוטנים אם אתם עוקבים אחרי תפריט דל קלוריות!
שלבי ההכנה
ועכשיו, בואו לעבור על שלבי ההכנה. התמקדו בכל שלב – זה בהחלט יעזור לכם לסיים את המנה בצורה מושלמת.
- מטגנים את קוביות חזה העוף בשער או במחבת עם מעט שומן עד שהן הופכות למשגעות וצבעוניות.
- למקום, נוסיף את השום והג'ינג'ר הקצוצים ונערבב טוב.
- כשהשום מתחיל להתפשט את ריחו, נוסיף את חלב הקוקוס וחמאת הבוטנים.
- נערבב את החומרים עד שהתערובת מתמזגת ויוצרת מרקם חלק.
- נוסיף את הרוטב סויה ומיץ הלימון. זה הזמן להתאמת טעמים – מישהו אמר מתוק?
- אם רוצים לדלל, אפשר לפזר קורנפלור ולהערבב עד שהמרקם רך.
- נבשל את התערובת על חום נמוך במשך כ-15 דקות, עד שהעוף מבושל ומנושף בטעמים.
- לסיים בקישוט עם בצל ירוק קצוץ ולטעמים לסדר על צלחת.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן אי אפשר לשכוח את השדרוגים! אם תרצו לגרום למנה שלכם להיות עוד יותר מיוחדת, ניתן להוסיף ירקות כגון בוטנים קצוצים, ברוקולי מאודה או אפילו פרוסות אבוקדו על גבי הצלחת. אם בא לכם רמזים של פיקנטיות, שילוב של צ'ילי ייתן בדיוק את הפן הזה. אנחנו מדברים על מנה שניתן לשדרג ולשנות בכל פעם!
שאלות ותשובות
מה שאלת הקולינריה המוקדמת ביותר שהייתה לך לגבי מתכון זה? כשניסיתי אותו לראשונה, שאלתי את עצמי אם חמאת הבוטנים לא תעבור על טעם העוף. ותשובה שלי היא – לא, היא מתמזגת באופן אגדי!
האם אפשר להכין את המנה ללא חלב קוקוס? כן! אם אתם רוצים גרסה עם פחות מתיקות, ניתן להחליף בחלב בקר או חלב סויה.
כמה זמן אפשר לשמור על המנה הזו במקרר? אפשר לשמור כ-3 ימים במיכל סגור. הכנת מנה מראש? פשוט חממים בזמן הארוחה!
האם יש אפשרות להכין מנה מתובלת יותר? בהחלט! ניתן להוסיף לתערובת מעט מיץ סויה נוסף או כמה גרגרים של צ'ילי חריף, כך שהמנה תהיה פיקנטית ומרגשת יותר!
האם יש מתכונים נוספים דומים? יש המון מתכונים נהדרים שאוכל גם לשלב בהם את חמאת הבוטנים, כמו נודלס עם ירקות או אפילו סלט כוסברה.
באילו תוספות יהפכו את המנה לעשירה יותר? הפתיעו את עצמכם עם קישוטים כמו קצפת של בוטנים קצוצים או עשב תיבול עם ריח טוב!
האם אפשר להשתמש בבשר אחר במקום חזה עוף? בהחלט! ניתן להשתמש בחזות הודו או פסי טופו.
מה אפשר להגיש לצד המנה הזו? אורז בסמטי, כנפיים מטוגנות או אפילו לפי המנה היוונית – סלט יווני מרענן.
האם יש היתרונות בגרסה הבריאותית? ללא ספק! כל חומרי הגלם כוללים מרכיבים טבעיים. כך שהאוכל ירגיש בריא וגם טעים!
מה האתגר הכי גדול שאתן ממליצים עליו במתכון זה? פשוט לא לחשוש לשחק עם הטעמים – ואם לא מסתדר, כנסו בסבלנות, הכל יבוא על מקומו!
אז קדימה – אל תשאירו את הארוחה רק על חברת הקול! הוסיפו את המתכון שלכם לרשתות החברתיות, שתפו עם חברים ותנו להם לטעום מנת חזה עוף מדהימה וכמובן – מעלפת!