חומוס מבושל מרוקאי בטעם מסורתי שלא תרצו לפספס
חומוס מבושל בסגנון מרוקאי – טעם אגדי!
יש משהו בחומוס שמצליח לגעת בכל אחד ואחת מאיתנו. אנחנו יכולים לדבר שעות על המרקם הנימוח שלו, על הטעמים העשירים שמחממים את הלב ועל איך הוא מתמזג בצורה מושלמת עם טחינה, פיתות ורבים אחרים. עכשיו תחשבו על חומוס ספציפי, כזה שמטיס אתכם היישר למרוקו עם תיבולים מעוררי תיאבון, רוטב חריף ומלא צבע. מדובר בחומוס מבושל מרוקאי! תכינו את עצמכם לארוחה שלא תשכחו לעולם – אחת כזאת שמכניסה אתכם לאווירה חגיגית כל כך.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק לעד 6 מנות
הרכיבים הדרושים
לחומוס המיוחד הזה ישנם כמה רכיבים מרכזיים שחשוב שיתאגדו יחדיו כדי לייצר את הטעם המדהים, הממכר והמעלף:
- 250 גרם גרגרי חומוס ירוקים (לילה קודם תבשלו ותשאירו להשרות במים)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 4 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית קארי
- 1/2 כפית קימל טחון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2-3 כפות שמן זית
- 1 כוס מים (או יותר, תלוי בשימוש)
- חופן פטרוזיליה קצוצה, לקישוט
אפשרויות חלופיות
רוצים לגוון? אפשר לשדרג את החומוס הזה לגרסה טבעונית פשוטה על ידי החלפת השום בכף ממרח שקדים. וגם במידה ואתם רגישים לגלוטן, דאגו לוודא שהבצק שאתם משתמשים בו לפיתות הוא ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
כדי לקבל את החומוס המרוקאי המושלם, יש לבצע את השלבים הבאים בזהירות ובאהבה:
- משרים את גרגרי החומוס במים ללילה שלם. זה יבטיח שהם יתבשלו כמו שצריך.
- סוחטים את המים ומניחים את החומוס בסיר גדול עם מים חדשים.
- מניחים את הסיר על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה. לאחר שהמים רותחים, מפחיתים את הלהבה ומבשלים שעה נוספת.
- בינתיים, במחבת נפרדת, מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את השום הקצוץ ונותנים לו להתבשל לכמה דקות, עד שהוא מתרכך.
- לאחר שהחומוס רך, מוסיפים למחבת את התבלינים (כמון, פפריקה, קארי וקימל) ומערבבים את הכל יחד.
- מעבירים את תוכן המחבת לסיר החומוס ומוסיפים את המים אם צריך.
- מבשלים על להבה נמוכה עוד 30 דקות, עד שהחומוס מתמזג עם התבלינים.
- לפני ההגשה, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
אם אתם רוצים לגרום לחומוס הזה להיות יותר מתוחכם, אתם יכולים להוסיף כמה קוביות של בשר עוף או טלה לבישול בתהליך כך שהטעמים יתמזגו בצורה אגדי!
שדרוגים ותוספות
אחד מהיתרונות הגדולים של מנה כמו חומוס הוא היכולת לשדרגו בקלות. רוצים להוסיף קצת חריפות? אפשר לשפשף פנימה רוטב שיפוט או טחינה חריפה. רוצים כריך מהיר? הפכו את החומוס שלכם לסלט עם ירקות קצוצים, כמו פלפל חריף, רצועות אבוקדו, או אפילו קוביות גבינה בולגרית.
שאלות ותשובות
האם חומוס מכיל הרבה קלוריות?
חומוס הוא מקור מצוין לחלבון, אבל קלוריות משתנות בהתאם להכנה. בשילוב עם הרבה ירקות, זה הופך אותו לאוכל בריא!
האם אפשר להכין את זה בסיר לחץ?
בהחלט! הכנת החומוס בסיר לחץ מקצרת את זמן הבישול ל-30 דקות בלבד.
איך אני יודע אם החומוס מוכן?
אם אתם יכולים ללחוץ על גרגר החומוס עם מזלג והוא מתפורר בקלות, זה סימן מצוין!
האם אפשר להכין חומוס ללא טחינה?
כן! אפשר להשאיר את הטחינה בחוץ. זה יפגע במעט בטעם, אבל התיבול מרוקאי בהחלט יפצה על כך.
כמה זמן החומוס שומר במקרר?
אם תכניסו את החומוס לכלי אטום, הוא יכול לשמור על טריותו עד 5 ימים.
האם אני יכול להקפיא חומוס?
כן, ניתן להקפיא חומוס! הוא יישאר שימושי עד 3 חודשים במקפיא.
איך אני יכול לשדרג את הטעמים שלו?
מומלץ להוסיף תמציות כמו לימון, או סויה, התוספות האלו נותנות את הטוויסט המיוחד!
כיצד אני יכול להפוך את המנה ליותר בריאה?
לנסות להשתמש בתיבול טבעי בלבד, להקטין את כמות השמן, ואם אפשר להשתמש בחומוס עדיף בגרסה האורגנית.
מה אם אני לא אוהב את טעם הכמון?
מצוין! החליפו אותו בתבלינים כמו פפריקה מעושנת או קימל בתוספת של לימון.
לא מצליחים למצוא גרגרי חומוס? מה לעשות?
תמיד אפשר למצוא חומוס משומר – הוא לא יהיה באותה מדרגה בבסיס טעמו, אבל את אותו מרקם תוכלו למצוא!
אז אל תשכחו, להכין את החומוס המדהים הזה, לשתף עם העולם!