הקציצות בשר עם אורז בסיר אחד שלא תשתפו לספר מתכונים
קציצות בשר עם אורז בסיר אחד – המנה המושלמת לכל ארוחה!
ברגע שאתם שומעים את המילה "קציצות", אין ספק שהרחובות מתמלאים בניחוחות מענגים. עכשיו דמיינו את זה: קציצות רכות, עסיסיות, נמסות בפה, מוגשות לצד אורז ברוטב עשיר, שכולו מתפקע מהטעמים המתפשטים בו. נשמע טוב? אז אתם במקום הנכון! מתכון זה לא רק מדהים, הוא גם אגדי! קציצות הבשר הללו יחד עם האורז מספקות חווית אכילה ששוברת כל שיא של מזון מנחם. החוויות שהיו בשולחן האוכל של סבתא, מאוד מערכות הקולינריה שלנו. חברות, בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
עכשיו נעבור לעיקר. כאן אתם זקוקים לעבודה קבוצתית – כל אחד יוכל לקחת מרכיב אחד, ואז אתם תצאו עם תוצר מדהים! המנה הזו מספקת קומץ של טעמים, והמרכיבים מאוד פשוטים להשגה.
- 500 גרם בשר טחון (עדיף בשר בקר, אבל גם עוף עובד כאן מצוין למי שרוצה לעבור לבלורית יותר בריאה)
- 1 כוס אורז בסמטי (או כל אורז אחר כרצונכם, אבל בסמטי מביא את התוצאה הכי מושלמת)
- 1 בצל קטן קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 ביצה
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 כוסות מרק ירקות או מים (אם אתם ממש חייבים לסבול)
- שמן לטיגון
- רוטב עגבניות – אפשר לרכוש מוכן או להכין לבד (רוטב עגבניות ביתי זה באמת הדבר הכי טעים שיש שאתם יכולים להוסיף כאן)
שלבי ההכנה
אתם בכיוון הנכון! עם כל שלב, טעמי הקציצות יתחילו לקרות! אז מתאימים את המגבות על הכתפיים ומתחילים.
- בסיר גדול, מחממים את השמן על חום בינוני-גבוה.
- מטגנים את הבצל והשום עד שהבצל מתרכך ומשנה צבעו.
- בינתיים, בקערה, מערבבים את הבשר הטחון, האורז, הביצה, פפריקה, פטרוזיליה, מלח ופלפל.
- יוצרים קציצות בגודל כדור טניס מהתערובת.
- כשהשום והבצל מוכנים, מניחים את הקציצות בזהירות בסיר ומטגנים 5-7 דקות מכל צד עד שהן מתגלות יפיפיות.
- למלא את הסיר במים או מרק עד לכיסוי הקציצות.
- מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים הכל על חום נמוך במשך כ-30 דקות, עד שהאורז מתבשל והקציצות מתמוססות בפה.
וזהו! המנה מוכנה! פשוט תתפלאו איך כל הלחץ מתערבב לדליקות מהממת!
המרכיבים החלופיים
אם אתם מאמינים בכל מה שקשור לתזונה, ישנן כמה אפשרויות מדהימות וקלות שתוכלו לנסות. לדוגמה, במקום בשר בקר, אפשר להשתמש בטחון או עוף. יש גם אפשרות להמיר את האורז באורז כוסמין או בורגול, אם אתם רוצים לקחת את החוויה בריאה לצעד קדימה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן, יש כמה דברים שאתם יכולים להוסיף במידה ואתם רוצים לייצר משהו ממש משגע. האורז יכול להתעטף במעט שקדים קלויים מעליו. יכולתכם להוסיף את הירקות האהובים עליכם, כמו גזר או קישואים, לתוך הסיר. ואם אתם רוצים לשדרג את הרוטב, אתם יכולים להוסיף קצת פיקנטיות עם קצת צ'ילי חריף – וכך זה יראה עוד יותר מעלף!
שאלות ותשובות
איך שומרים על הקציצות לאחר הבישול?
ברגע שהקציצות מוכנות, ניתן לשמור את המנה במקרר למשך 3-4 ימים בפחיות סגורות.
האם אפשר להקפיא את הקציצות?
בהחלט! מומלץ להקפיא אותם לאחר הבישול וכשהם קרים. ניתן להקפיא עד 3 חודשים.
האם אפשר להכין קציצות בלי בשר?
כמובן! ניתן להשתמש בתחליפי בשר כמו טופו או פטריות קצוצות כדי להשיג טעמים שונים.
באיזה סוגי אורז הכי מומלץ להשתמש?
אורז בסמטי יהיה הכי מומלץ. הוא נאמן בטעמים ומתמזג היטב עם הרוטב.
האם יכולים להכין את המתכון בגרסה לנמנעים מגלוטן?
בוודאי! פשוט דלגו על כל תוספות עם גלוטן והקפידו על שימוש באורז ללא חיטה.
מה אפשר להוסיף לרוטב כדי להחיות אותו?
חוץ מהעגבניות, הוספת עשבי תיבול כמו בזיליקום או אורגנו ותבלינים כמו כמון יכולים לשדרג את הטעם באופן מדהים!
האם המתכון מתאים לילדים?
בהחלט! הקציצות בעצם נפתחות בקלות בפני ילדים; אפשר גם לשחק עם התבלינים ולייצר גרסה יותר קלה עבורם.
האם ניתן להגיש את המנה עם סלט?
כמובן! סלט ירקות טרי יכול להעביר את החוויה מהמעולה למושלם.
איך להשיג את הקציצות הכי עסיסיות?
שימוש בבשר טחון עם אחוז שומן גבוה בהחלט יוסיף לעסיסיות של הקציצות בזמן הבישול.
האם יש דרך להכין את האורז פריך ולא רך?
בטח! אפשר להקפיץ את האורז עם מעט שמן זית לפני הבישול.
יש הרבה דרכים לחוות את המתכון הזה, כך שלבסוף זה תלוי רק בכם! אתם מוזמנים לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, ולהפיץ את הבשורה על החגיגה הקולינרית המדהימה הזו!