הצ'ולנט המתכון שישנה לכם את השבת!
צ'ולנט שופע וטעים בצורה מדהימה
נכנסים לבית עם ריח של צ'ולנט מתפרץ, מה עליכם לעשות? לאכול! אם יש טעם ותשוקה לאוכל של סבתא, צ'ולנט הוא האוכל המושלם שיביא לכם אנרגיה לחורף, הוא לוקח אתכם למסע אל זיכרונות הילדות. אחרי שניים-שלושה ביסים, תגלו שאתם לועסים משהו טעין, עשיר ומלא טעמים. אין כמו לשבת עם המשפחה על שולחן ערוך לצהריים ואין כמו צ'ולנט שכולו סודות ותשוקות, ממתקים של חורף ואוכל חברתי.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות (תוסיפו שעה לפחות לנכונות)
- זמן בישול: 12 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מתכון עבור: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כשהמרכיבים מצריכים אהבה ותחושות, זה זמן ההנאה להכין צ'ולנט. אני ממליץ על הדברים הללו:
- 500 גרם קוביות בשר טלה או בשר בקר – בשר שמנוני, כזה ששומר על טעמים ומניב רוטב עבה.
- 250 גרם שעועית לבנה – להשאיר אותה להשרות במים מעוך, זה מקנה לה יתרון של זמן הבישול.
- 2 תפוחי אדמה בינוניים – קלופים ומוקפים, שיוצרים רכות מושלמת וכוללים את כל הטעמים.
- 3 גזרים קלופים – חותכים לקוביות נוספות ולא שוכחים את המתיקות שלהם.
- 1 בצל קטן – שיתגן ויזרים את כל הטעמים כבר מהשלב הראשון.
- 4 שיני שום – בשביל ללקק את האצבעות.
- 1-2 כפיות פפריקה מתוקה – תוספת צבע יפה ותיבול מושלם.
- 1-2 כפיות כמון – לא רק לריח, אלא גם לתיבול המעולה.
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם – טבלו את האוכל בתיבול שלא תשכחו.
- 1-2 כפות שומשום קלוי ללקשט – תוספת טעם ומרקם מעלף.
- מים – כאתם מכסים היטב את כל המרכיבים.
מרכיבים חלופיים
אם אתם טבעונים, כדאי לשקול להשתמש בסטייקים מבוססי פטריות השיטאקי יחד עם טופו שישאיר את הצ’ולנט שלכם בממדי טעם! נוסף לכך, ניתן להוסיף קוביות דלעת לתוספת מתיקות ובריאות. לשוחרי הבריאות גם ישנו צ'ולנט נטול גלוטן, בעזרת המילוי שמבוסס על ירקות פחמימיים בלבד.
שלבי ההכנה
הכנה של צ'ולנט לא מתבצעת בקלות, אבל לאחר שתסיימו, תרגישו שהשגתם את המושלם!
- סוחטים את השעועית הלבנה ושמים במים ל- ساعتיים. מסננים ושמים בצד.
- קולפים ומפצלים את תפוחי האדמה והגזר.
- קולים את הבצל והשרותים במשך 2-3 דקות יחד עם שום קצוץ.
- מוסיפים את קוביות הבשר ותאכלו טעמים ממש מהר.
- נותנים לבשר לזהות את החום במשך כ- 7-10 דקות, עד שהצבע שלו משתנה.
- מוסיפים את השעועית, תפוחי האדמה, הגזר, תבלינים ומים מספיק כדי לכסות את תכולת הסיר.
- מערבבים היטב מבשלים על חום גבוה במשך 10 דקות (עכשיו זה הזמן לנשום אוויר).
- מעבירים לחום נמוך לכ- 10 שעות של בישול עד שהכל מתערבב לגמרי ויוצר סיר רוטב עבה.
- מסננים אם יש רוטב מיותר ומקשטים בשומשום קלוי.
- מניחים לה להתקרר ולחכות לפחות עד השעה השנייה טפכו כמה נצנוצים על המנה וזרקו פנימה את כדור הלחם.
חשוב לתת למתכון הזה את הזמן שלו, ככל שניתן לו לבשל הוא מתמזג בצורה מושלמת והאמת? זה קסם של ממש.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי לקחת את הצ'ולנט לרמות חדשות, אתם יכולים לשדרגו עם תוספות מדהימות. לשקול תוספת של פטריות, בהן אתם משתמשים לבישול סמוך לקראת הסוף. לדוגמה, פטריות פורצ'יני יוסיפו טעם אגדי ויהפכו את הצ'ולנט למופע טעמים. דוגמא נוספת, זה להשתמש בכתושה של טחינה מעל המנה עצמה, כדי ליצור מרקם מיוחד. ולנשנוש על גבי מנת הלחם שיצרנו לצידי המנה, זה הזמן למקם חלה מתוקה.
שאלות ותשובות
מה הזמן האידיאלי לבשל צ'ולנט?
"רוב האנשים בוחרים לבשל אותו לאורך הלילה ולהגיש אותו לארוחת צהריים. 12 שעות הם אידיאליים."
למה חשוב להשרות את השעועית מראש?
"להשרות השעועית יש יתרון – היא מתבשלת הרבה יותר מהר והופכת רכה עם טעמים פנימיים שמתמזגים לצ'ולנט."
יש תחליפים לבשר בצ'ולנט?
"בהחלט! ניתן להשתמש בחרוזי קטניות או טופו ומשקה סויה טעים מאוד."
אילו תבלינים נוספים אפשר להוסיף?
"תחליפי תבלינים או תוספות תבלינים יראו מצב רוח שמח! ניתן להוסיף גם קימל או הולדים כמו בזיליקום."
מה עושים אם הצ'ולנט סמיך מדי?
"אם הגענו למצב שהוא סמיך מדי, תוספת מים חמה תזרוק אותו על המסלול הנכון."
איך מבשלים צ'ולנט עם דג?
"יוררו את האוכל עם דגי סולומון או דגים נבחרים שמוסיפים רטיבות וטעימה נעים!"
כיצד מוצאים יתרונות בריאותיים בצ'ולנט?
"כל המרכיבים הטריים יוצרים מתכון המלא בחומרים בריאים – מחלבונים ועד סיבים תזונתיים."
באיזה צורת הגשה מומלצת לי להשתמש?
"השום צלחות שטוחות עם לחם, כדי ללקק את כל הטעמים הנפלאים.”
האם ישנן גירסאות לתפריטי טבעוניים?
"כן! חפשו דגנים, קטניות וירקות פריכים למראה הבריא."
כיצד מתחילים את החוויה מחדש?
"כאותם שלמדתם מהקוסם, התנסו עם הטעמים שלכם, בכל פעם מחדש בחרו תוספות או תיבול שונה!"
אם אתם נהנים מהמתכון הזה ואתם יודעים שאוכל זה יותר מחומרי גלם, שתפו אותו ברשתות החברתיות עם החברים שלכם! תנו גם להם לטעום אהבה עם צ'ולנט, החוויה הכי מדהימה וטהורה שיש!