הסוד לפשטידת קוטג מושלמת וטעימה במיוחד
"`html
פשטידת קוטג' משגעת
אומרים שפשטידת קוטג' היא לא סתם מאכל, אלא יצירת אמנות קולינרית. מדובר במנת comfort food מושלמת, כזו שתמיד מוצאת מקום בשולחן. מדהים לחשוב על שילוב של קוטג' עם תרד, גבינות נוספות ורבים ממכם בוודאי מכירים את הגרסאות השונות שנעשו על ידי סבתא או אמא. כולנו זוכרים את הילדות שלנו, כשעברנו ליד המטבח וטעמנו את הפשטידה הכחולה והזהובה, שהייתה עשתה מיד לאחר שהינחה אותנו. אבל למה להסתפק בדברים ישנים, כשאפשר ליצור פשטידת קוטג' מרהיבה אוורירית, שמעלפת את כל מי שטועם בה? הכינו את עצמכם לפשטידה כזו שתשאיר אתכם עם טעם של עוד, כי היא פשוט הכי טעימה שיש!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין פשטידת קוטג' מושלמת שתעשה לכם את היום, נצטרך את הרכיבים הבאים. כל אחד מהם מבצע תפקיד מרכזי בתהליך, ממש כמו כל שחקן טוב שנמצא בקבוצה:
- 500 גרם קוטג'
- 3 ביצים גדולות
- 1 כוס קמח לבן או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן
- 1 כוס גבינה צהובה מגוררת
- 200 גרם תרד טרי (סחוט ומומלץ לטגן קלות)
- 1 בצל קצוץ
- 1 שן שום קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- חצי כפית כמון (לא חובה, אבל זה משדרג)
- 1/2 כוס שמן זית או שמן אחר להכנת המחבת
שלבי ההכנה
כדי לקבוע אם הפשטידה נעשתה בצורה משגעת, פשוט עקבו אחרי השלבים הפשוטים האלו, זה במרחק נגיעה:
- מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומוסיפים את הבצל והשום עד שהבצל שקוף.
- מוסיפים את התרד ולטגן לרגע קט (כדי שהמים יתנדפו).
- לקערה גדולה נכניס את הקוטג', הביצים, והקמח.
- נוסיף את הגבינה הצהובה והתרד המטוגן, הימנעו מלמזוג הכל יחד, כדי לשמור על טקסטורה.
- מתבלים במלח, פלפל וכמון.
- חם שלובים היטב את כל המרכיבים עד שהתערובת מתאחדת.
- שמים בתבנית עם מעט שמן ומערים את התערובת על פני השטח.
- אופים בתנור ב-180 מעלות למשך 40 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה ומעט נוקשה למגע.
אחרי שהשפתיים שלכם מחכות כבר לטעום, תנו לפשטידה להתקרר קצת לפני שתתיזו עליה, מה שלא יקרה, אבל ברצינות, היא ממש נמסה בפה!
גרסה טבעונית או ללא גלוטן
- המוצר הקולינרי הזה יכול להיות גם טבעוני, פשוט החליפו את הקוטג' בטופו מפורר ותוסיפו מעט שמן קוקוס על מנת להוסיף טעם.
- כדי להפוך אותו ללא גלוטן, השתמשו בקמח תפו”א כדי לשמור על המרקם הנפלא.
תוספות ושדרוגים אפשריים
הפשטידה שלנו אכן מדהימה כמו שהיא, אבל אתם יכולים להפתיע אפילו את עצמכם עם אפשרויות נוספות. מכאן עליכם לקחת את היצירתיות שלכם ולהתנסות:
- להוסיף פטריות מטוגנות ורצועות פלפל צבעוניות.
- לגרר פנימה קישואים או גזר כדי להעשיר את הערכים התזונתיים וכמובן לתת צבע מרהיב.
- להכין רוטב יוגורט בריא לצד, או אפילו לסחוט מעט לימון מעל.
שאלות ותשובות
האם אפשר לשים פירות בתוך הפשטידה? ממש לא, הטעם לא ישתלב. אנחנו רוצים לשמר על איזון בין מלוח למתקתק.
כמה זמן אני יכולה לשמור את הפשטידה במקרר? הפשטידה מחזיקה מעמד במקרר בין 3-4 ימים.
אם אני רוצה להכין יותר מנות, האם אני יכולה להכפיל את המרכיבים? בהחלט, פשוט חשוב לשים לב שהתבנית לא תהיה עמוסה מדי, כדי שהיא תתבשל בצורה אחידה.
אפשר להקפיא את הפשטידה? כן, בישלו, המתינו עד להתקררות מוחלטת, ואז תקפיאו בפלסטיק, ככה היא תשמור על מרקמה.
מה הפשטידה הכי טעימה לצד? אני ממליץ לנסות עם סלט ירקות קיץ מרענן, השילוב פשוט אגדי!
אני לא אוהבת את הטעם של קוטג', מה אפשר לשים במקומו? אפשר להשתמש בגבינת טופו, או אפילו גבינת פטה.
איך אני יודעת כשהפשטידה מוכנה? היא צריכה להיות זהובה בקצוות ויציבה במרכז, טפחו בעזרת קיסם והקיסם צריך לצאת יבש.
למה זה כל כך חשוב לסחוט את התרד? בדרך כלל התרד מוציא הרבה מים, ולכן סחיטה היא חיונית כדי לא להרוס את המרקם.
איך להגיש את הפשטידה? חתכו למשולשים והגישו עם סלט לימוני או צ'אטני!
עכשיו, כשאתם הוכחתם כמה קלה ומעוררת תיאבון פשטידת הקוטג' הזו, אתם חייבים לשתף אותה עם כל החברים שלכם ברשתות החברתיות. יאללה, אל תהססו! פשוט תעבירו את המתכון המדהים הזו הלאה!
"`