המתכון שכולם מדברים עליו מס 5 בשר שואב אותך!

"`html

המבורגר בשר משגע עם רוטב אגדי

כשהמחשבה הראשונה על המבורגר קופצת לראש, מה שעולה לנו בראש זה ריח של בשר על הגריל, צלייה מושלמת ומשלל תוספות מתדרדרות של ירקות ורטבים משגעים. המנה המדהימה הזאת הפכה לאחד המאכלים הכי יותר אהובים בעולם, וההכנה שלה בבית לא חייבת להיות מאתגרת! הבשר הנימוח, התבלינים המעתירים ושילוב התוספות המושלמות יהפכו כל בשפתם שעולה בטח למדינה המערבית.

אז אם אתם מחפשים את המתכון שהולך להפתיע את האורחים שלכם או סתם לפנק את עצמכם, הגעתם למקום הנכון. מהנסיון שלי, המתכון הבא לא רק שהופך את הבשר לאגדי, אלא גם מאפשר לכם לשחק עם הטעמים ולטפח יצירתיות קולינרית. מוכנים לגלות את הסוד למבורגר המושלם?

זמן הכנת המתכון: 60 דקות, רמת קושי: בינונית, מנות: 4

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 4

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את ההמבורגר המדהים הזה, אתם תצטרכו את המרכיבים הבאים:

  • 500 גרם בשר בקר טחון, שומני יחסית (הבשר שצריך להיות עשיר ולכן בחרו בלפחות 15% שומן)
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה (אם רוצים טעם מעושן, אפשר לשים פפריקה מעושנת)
  • 1/2 כוס קטנה רוטב עגבניות (או רוטב סמיך אחר)
  • 4 לחמניית המבורגר פריזאי, כדי להרגיש סקנדינבי!
  • תוספות כמו חסה, עגבנייה, צנון, גבינת צהובה, בצל סגול ועוד (לפי בחירתכם)

נוסף על כך, יש אפשרות להכין המבורגר טבעוני על בסיס דחוס של פטריות או קטניות, שבאות עם טעמים הרבה יותר מעניינים.

שלבי ההכנה

אז אחרי שקיבלתם את כל החומרים, הגיע הזמן להתחיל לבשל וליצור את המנה המעלפת הזאת!

  1. נשים את הבשר הקצוץ בקערה גדולה.
  2. נוסיף את הבצל הקצוץ והשום הכתוש וערבבים אותו בתנועות רכות.
  3. נשבור לתוך הקערה את הביצה ונוסיף את פירורי הלחם.
  4. נתבל במלח, פלפל ושאר התבלינים כדי להוסיף את הטעמים המיוחדים.
  5. נלוש את הבשר עם הידיים עד שחומרים יתמזגו היטב. נעדיף לא ללוש יותר מדי!
  6. נעצב את הבשר לכדורים בגודל של כדור טניס ואז נדחוס כל כדור לפטנט עגול.
  7. נחמם מחבת על חום גבוה, נוציא את המבורגרים ונהפוך אותם על מכל צד למשך 4-5 דקות עד שהבשר מתגבש.
  8. כשההמבורגרים כמעט מוכנים, נשים בכל המבורגר פרוסת גבינה ונסגור את המכסה להרגעת החום.
  9. נחמם את הלחמניות כמה דקות על מחבת על חום נמוך.
  10. נחבר את הלחמניה עם המבורגר, רוטב, ותוספות לפי בחירתכם ובואו להחמיא אחד לשני איך שיצא מדהים!

סיימנו לרגע עם ההכנה, ופה בדיוק מתחילה ההנאה! המבורגר שהכנתם עכשיו מוכן להיות מנותק, אבל מה שחשוב זה שהטעמים באים לידי ביטוי בצורה עוד יותר מיוחדת עם הרוטב והירקות שאתם מוסיפים.

שדרוגים ותוספות אפשריים

כשהמבורגר מוכן, אפשר להוסיף לתוכו מגוון תוספות שיקפיצו לכם את הצלחת! את המתכון הזה אפשר לשדרג באינסוף וריאציות. למשל:

  • לגרסה חריפה: הוסיפו טבליה של צ'ילי קצוץ.
  • לגרסה מתוקה: הוסיפו לחמניות עור פקאנים ותפוחים.
  • לגרסה בריאה: השתמשו בחומוס טחינה במקום רוטב עגבניות.
  • לגרסה עם פיקנטיות: הוסיפו פלפל חריף קצוץ ורצועות אבוקדו.

כמובן, אתם חופשיים לשחק עם תוספות ככל העולה על רוחכם. כל שילוב רק ישדרג את המנה!

שאלות ותשובות

מהי הדרך המושלמת להכין המבורגר עסיסי?

המפתח להמבורגר עסיסי הוא להשתמש בבשר עם טיפה שומן. חלבון רזה יהפוך את ההמבורגר לייבש. 15% שומן זה המינימום בשביל עסיסיות.

איך להפוך את המתכון לידידותי לטבעונים?

אפשר להשתשמש בקולורבי או גרגרי חומוס טחונים במקום בשר. טחינת חצי פטרייה ופטריות יכולות להוות חלופה נהדרת.

האם אפשר להכין את הבשר מראש?

בהחלט! אפשר להכין את הבשר מראש ולשמור במקרר עד יום נוסף, אלא אם אתם רוצים שזה ייכנס ל״צום״.

כיצד אפשר לחמם המבורגר שבלתי אכלנו?

אפשר לחמם אותו על מחבת עם קצת מים או בסביבה מחוממת. בחום נמוך כדי שהבשר לא יתייבש.

מהו רוטב הנקרה ומדוע הוא טעים כל כך?

הרוטב הוא למעשה שמן זית, מלח, מחית שום ותיבול לפי טעמכם. זה קל, ובזמן הכנה קצר זה הופך טעימות למדהים!

האם יש הנחיות להכנה למי שלראשונה מכין המבורגר?

בהחלט! מומלץ לעבוד עם חומרים משובחים, לא ללוש הרבה את הבשר, ולא לבשל על חום גבוה מידי כדי לשמור על עסיסיות.

איזה סוג לחמנייה מומלץ?

לחמניות של המבורגר פריזאי הן מהטובות שיכולות להיות. הן אווריריות ונעימות לאכילה. לחמניות חלות או רכות הולכות לא רע גם כן!

מה אפשר לעשות אם חסרים רכיבים?

אפשר לקבוע אם ניתן להחליף רכיבי קבועים כמו גבינת צהובה או רוטב עגבניות עם דברים אחרים שהקיימים בביתך.

האם צריך לבשל את הבצק אם אני רוצה מרגישה שהוא לא מבושל?

יש לבשל על חום נמוך כדי למנוע ייבוש יתר של הבוס. תמיד כדאי להזמין חיישן טמפרטורת בשר.

איזה ירקות הכי טוב לשים כחלק מהתוספות?

ירקות דינמיים שמוסיפים פריכות הם תמיד מיועדים. חסה, עגבנייה, צנון, ויש גם מתכונים עם קישוא. אם אתם רוצים לגוון.

בסוף אני ממלץ לכם לשתף את המתכון הזה עם חברים ומכרים שאוהבים להירגע עם אוכל טעים. אני מתחייב שהמבורגר הזה לא יישאר לבד!

"`

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
גלה כמה גרם חלבון יש בביצה XL!
```html כמה גרם חלבון יש בביצה XL? ביצים הן מהמזונות הנפוצים והאהובים עלינו, יש להן מקום של כבוד בכל מסעדה,...
קרא עוד »
פבר 24, 2025
קיש בטטה טבעוני שיהפוך את הארוחה שלכם לחגיגה
קיש בטטה טבעוני: המנה המושלמת לפנק את כל המשפחה דמיינו את הרגע הזה, שבו אתם נכנסים למטבח, והריח של...
קרא עוד »
מרץ 02, 2025
קוקילידה מתכון בעשר דקות שכולם יאהבו!
קוקילידה מתכון בעשר דקות בואו נדמיין רגע: אתם חוזרים הביתה אחרי יום ארוך, מביאים את התיקים, העייפות...
קרא עוד »
מרץ 09, 2025
נגישות