המתכון הסודי לבורקס טורקי תפוח אדמה שלא תוכל לפספס
"`html
בורקס טורקי תפוח אדמה: חוויה ממכרת בכל Bite
האם אי פעם תהיתם מה עושה את הבורקס הטורקי לתופעה כל כך אגדית? כאשר מדובר בבורקס טורקי תפוח אדמה, מדובר במנה מדהימה שמסוגלת להפוך כל ערב משפחתי לערב בלתי נשכח. מלאים בטעמים ובמרקמים, הם מצליחים לגעת בלבבות של רבים, ובצדק! אין דבר יותר מעלף מאשר ללקק את האצבעות לאחר ביס מדהים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 25 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל, חשוב לציין כי הבורקס הזה הוא לא סתם בורקס – מדובר בגרסה קטנה וטעימה של מאפה קלאסי שמתאימה לכל שולחן. נשמע טוב? קדימה, נרכיב את הרשימה!
- 400 גרם בצק באלופי (או בצק פילאס)
- 3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומבושלים
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לגרסה בריאה וטעימה)
- 1 ביצה למריחה
- גרגרי שומשום לקישוט
שלבי ההכנה
עכשיו כשהכל מוכן, הגיע הזמן לצלול לתוך הכנת הבורקס המשוגע הזה. התהליך הוא די פשוט, אבל התוצאה? מעריצה מושלמת!
- מחממים את השמן זית במחבת על חום בינוני ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד לשקיפות.
- מוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים ומועכים עם מעבד מזון או מוחצע.
- מתבלים במלח, פלפל ושמים את הפטרוזיליה הקצוצה.
- לשים מעט את הבצק על משטח עבודה מקומח ומחלקים לגדלים שווים.
- מרדדים כל חלק לעיגול דק, ומניחים במרכז עיגול כף מהמלית.
- מקפלים את הבצק וסוגרים היטב בעזרת מזלג.
- מניחים את הבורקסים על מגש ואופים בחום של 200 מעלות עד שיזהיבו (כ-25 דקות).
- משרים ביצה ומבריקים את הבורקסים לפני האפייה עם ביצה טרופה.
- פיזור שומשום מלמעלה לאפקט נוסף.
גרסאות שונות
אם אתם רוצים לנסות משהו חדש, אפשר להחליף את תפוחי האדמה בגזר מגורר. זה נותן טוויסט טעים ביותר ומרענן את כל העסק. בנוסף, ניתן להכין גרסה טבעונית על ידי שימוש בבצק שלא מכיל ביצים, ובמקום הביצה למריחה מוסיפים קונסיסטנציה אחרת כמו תערובת טחינה דלילה.
תוספות ושדרוגים
מדי פעם, אנחנו רוצים להתפנק. ניתן לשדרג את הבורקס בעזרת תוספות שונות:
- מוסיפים גבינת פטה למלית לקבלת טעם חלבי ומפנק.
- שמים פרוסות זיתים צ黑ים לתוספת טעם ייחודית ומרעננת.
- לגרסה חריפה, מוסיפים מעט שטח קארי עם תפוחי האדמה.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין בורקסים מראש?
בהחלט! ניתן להכין את הבורקסים ולשמור במקפיא. כשאתם רוצים לאכול, פשוט חימום בתנור יקח אתכם ישר לגן עדן.
מה ניתן לשים במקום תפוחי אדמה?
במקום תפוחי אדמה אתם יכולים להוסיף טיפת קישוא מגורר, או טופו למי שמדובר בבורקס טבעוני.
האם אפשר להשתמש בבצק קנוי?
על פי הניסיון שלי, ביצוע עם בצק קנוי בהחלט עובד מעולה.
כמה זמן אפשר לשמור את הבורקסים במקרר?
עד שלושה ימים אם הם מכוסים ונשמרים במיכל אטום.
מה עשוי להשתבש במהלך ההכנה?
אם הבצק נמצא במצב רטוב מידי, יכול להיות קשה לסגור את הבורקסים כמו שצריך.
אפשר להכין גרסה ללא גלוטן?
קרוב לוודאי שניתן, ישנם קמחים שונים שאפשר להשתמש בהם, כמו קמח שקדים או קמח תפו”א.
מה הסוד למלית טעימה יותר?
התיבול הוא המפתח. אל תהססו להחמיר עם תיבול מלח ופלפל למלית, זה משנה את הכל.
למה חשוב לאפות עד שיזהיב?
הזהבה לא רק נותנת צורה יפה, הפנימיות גם מתבשלות והשילוב של טעמים מתבל בצורה משמעותית.
כיצד ניתן לחדד את הטעמים במלית?
המון אנשים אוהבים להוסיף תבלינים כמו כמון, זה כיף לשחק עם הטעמים!
מה אני יכול לעשות עם שאריות?
שאריות אפשר לשים באוכל סלט, מרק, או ניתן גם פשוט לאכול אחר כך בחימום!
בהצלחה בהכנה! ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה עם חברים, תנו להם להצטרף לחוויית בורקס מדהימה!
"`