המתכון המושלם לראגו בשר מפורק בכל בית

מתכון אגדי: ראגו בשר מפורק

הכנה של ראגו בשר מפורק היא כמו לחשוף אוצר גסטרונומי מהמטבח הביתי. הפעם, אנחנו לא מדברים על סתם מתכון. אנחנו מדברים על מנה שמתקיימת באופן כמעט קסם. ריח הבשר הבישול במשך שעות, הטעמים העשירים והמרקם הנימוח שגורם לאנשים ללקק את האצבעות בהחלט משגע. כשחושבים על זה, קשה להרגיש פספוס כשמאחורי המנה הזו עומדים כל כך הרבה זיכרונות, מסורות ואהבה.

(מבלי להכנס למתח) בואו נתחיל עם כוכב הערב: ראגו הבשר המפורק שישאיר אתכם עם טעם של עוד, טעים, מושלם ומדהים. מהנקודה הראשונה שאתם מתחילים להכין את המנה הזו, תרגישו את הוויבים המיוחדים שהופכים את המתכון הזה לאגדי. בזמן שאנחנו מבשלים, נבנה את הסיפור האישי שלנו סביב המתכון, איך עושים זאת בנעימות, ואולי נשלב גם לא מעט הומור כאן ושם.

זמן הכנת המתכון: 15 דקות. זמן בישול: 4 שעות. רמת קושי: בינוני. מספר מנות: 6.

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 4 שעות
  • רמת קושי: בינומי
  • מספר מנות: 6

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הראגו המשגע הזה, נצטרך את המרכיבים הבאים:

  • 1.5 ק"ג בשר כתף בשר בקר, חתוך לקוביות גדולות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים
  • 1 קופסה (400 גר') עגבניות מרוסקות
  • 2 כוסות ציר בשר
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף תבלין פפריקה מתוקה
  • 1 כפית קימל טחון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • צרור עלי טימין טריים (או 1 כפית יבש)
  • מעט כוסברה לקישוט (אופציונלי)

אם תרצו לגרסה טבעונית של המתכון, אפשר להמיר את הבשר בפולקע טופו או פטריות פורצ'יני. זה ייתן למנה טעם לא פחות טעים ושווה! כמו כן, ניתן להחליף את ציר הבשר במים עם תיבול נוסף.

שלבי ההכנה

לאחר שאספנו את כל רכיבי המרכיבים, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולבשל!

  1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב על חום גבוה.
  2. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עד שהן משחימות מכל הצדדים.
  3. מוציאים את הבשר מהסיר ושמים בצד.
  4. סוחטים לשום ולבצל, מבשלים עד שהן מתרככות.
  5. מוסיפים את הגזר והסלרי, ומבשלים עוד 5 דקות.
  6. מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים את העגבניות המרוסקות, ציר הבשר ורסק העגבניות.
  7. מתבלים את התערובת בפפריקה, קימל, מלח ופלפל.
  8. מוסיפים את עלי הטימין ומביאים לרתיחה.
  9. מבשלים על חום נמוך במשך 3-4 שעות, עד שהבשר רך ונופל מהעצם.
  10. מגישים לעוד ארוחה באהבה!

תשומת הלב כאן היא מפתח הכנת האטמוספירה הנכונה. אנחנו רוצים שהבשר יימס בפה, שאתה תרגיש את הטעמים, ושזה יהיה ממכר.

אופציות לשדרוגים מהנים

  • אפשר להוסיף פטריות בשביל טעם עשיר יותר.
  • שדרוג מצוין הוא לתבל עם כף דחוסה של קוביות צ׳ילי חריף כדי לתת לקצת עוצמה!
  • למי שאוהב חלבונים נוספים, מוסיפים גם שעועית שחורה או חומוס.
  • אם יש לכם פטרוזיליה, אפשר לשים גם אותה לקישוט.

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את הרגו יום קודם?

בהחלט! למעשה, זה אפילו מומלץ. טעמים מתהדקים כשנותנים לרגו לנוח לילה במקרר, ובשנייה שתחממו אותו שוב, זה בטוח ירגיש כאילו הכנתם אותו הרגע.

מה הטעם של הבשר המתפרק?

הטעם של הבשר המתפרק הוא מענג. כל נגיסה משחררת טעמים עשירים ופיקנטיים. זוהי חווית אוכל שמקיפה את כל החושים.

כמה זמן ניתן לשמור את הרגו במקרר?

הרגו ישמור כ-3-4 ימים במקרר. שימו לב, כל יום שעובר רק מחזק את הטעמים.

האם ניתן להקפיא ראגו בשר?

בהחלט! הרגו הזה הוא כוכב של הקפאה. יש להקפיא אותו בכלים בטוחים לאחסון במקפיא ולאחר מכן פשוט להפשיר אותו ולחמם כשאתם צריכים.

מה להגיש לצד הרגו?

מומלץ להגיש אותו עם פירה או אורז. גם לחם חם טוב תפסול את המנה.

האם זה מתכון בריא?

בהסתייגות. כן, יש בו עלים ירוקים ופחמימות אך אם תשתדלו על השמנת והלחם, זה עדיין יכול להיות מתכון יחסית בריא.

האם אפשר לשחק עם התבלינים במתכון?

כמובן! נסו להוסיף קימל, כמון או אפילו רוזמרין. תיהנו לשחק במספרים.

האם אפשר להכין עם בשר אחר?

כמובן, גם עם בשר עוף או בשר טלה. כל סוג בשר יכול להיות מעולה אם שמים את הלב בתהליך ההכנה.

מה לעשות עם שאריות?

אפשר להשתמש בשאריות להכנת סנדוויצ'ים רותחים או לחמם עם פירה ליום שלאחר מכן.

האם זה מתכון ממכר?

בהחלט! אם תתחילו להכין את הרגו הזה בבית, תמצאו את עצמכם בשעור ימים ליד הסיר יותר ויותר.

ואחרי כל התהליך, אם אתם מרגישים רעבים ומלאים ברגש, אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה עם כל החברים שלכם! שום דבר לא טוב כמו אוכל מדהים שמשותף!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
מיינדפולנס למתחילים – תשנו את שגרת החיים שלכם
אתם לא חייבים להמשיך להיות במרוץ העכברים ולאבד את השליטה על החיים שלכם. תרגול של מיינדפולנס למתחילים...
קרא עוד »
דצמ 20, 2021
עוגת דבש טבעונית לראש השנה: המתכון המושלם שתופתעו לגלות
```html עוגת דבש טבעונית לראש השנה: המתכון שיגנוב את ההצגה! ראש השנה מגיע, והזמן לחשוב על מתכונים שמשלבים...
קרא עוד »
דצמ 01, 2024
5 מאכלים שמורידים כולסטרול – טיפים לשיפור הבריאות שלך
```html 5 מאכלים שמורידים כולסטרול - מה באמת עוזר? כולסטרול. זה לא רק מה שגורם ללב שלנו להרגיש לפעמים כמו...
קרא עוד »
נוב 27, 2024