המתכון המושלם לקרואסון בשר בבית
"`html
קרואסון בשר – טעמים שמעלפים את החושים
אם יכלתם לשים את היד על פיסת בשר בבצק מושלם, ולהתענג על הטעמים, כיצד זה היה נשמע לכם? לדעתי, זו הפיסגה, הזדמנות לחוות שילוב מדהים של טעמים תפוסים בין שתי שכבות מעולות. אני מדבר על קרואסון בשר, אחד המאכלים הממכרים והאגדיים ביותר שראיתי! מדובר בחוויית טעם שנשארת איתכם הרבה אחרי שהקרואסון האחרון נמכר או נאכל. קרואסון בשר הוא לא רק מאפה; הוא מסלול למקום אחר, מזרם של נוסטלגיה שמחזיר אותנו לפעמים הטובות ביותר.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 2 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 12 קרואסונים מושלמים
הרכיבים הדרושים
כעת, בואו נדבר על המרכיבים הנדרשים. כאן תמצאו את כל הדברים שתצטרכו על מנת להכין את הקרואסונים הכי טעימים שיש:
- 500 גרם קמח חיטה (או קמח לחם)
- 250 מ"ל מים קרים
- 10 גרם מלח
- 7 גרם שמרים יבשים
- 50 גרם חמאה רכה
- 300 גרם בשר טחון (מסוג בקר, עוף או תרנגול)
- בצל קטן קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- תיבול: מלח, פלפל, פטרוזיליה קצוצה
- 1 ביצה להברשה
אם אתם רוצים לשדרג את המתכון, מומלץ להוסיף גבינת מוצרלה לגרסה המונעת אחת! או אפילו לפתח וריאציות עם תבלינים עזים ואקזוטיים, אפשר לרקוח גרסה טבעונית על ידי החלפת הבשר בטופו או פטריות מטוגנות. כמו כן, תוכלו להשתמש בקמח תפו”ח להכנה ללא גלוטן!
שלבי ההכנה
זהו הזמן להמיר את כל התיאוריה במעשה. כאן נצא יחד למסע של הכנת הקרואסונים המעלפים:
- מניחים קמח בקערה ומוסיפים מלח ושמרים. מערבבים היטב.
- מוסיפים את המים ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק אחיד.
- מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש במשך 10 דקות.
- כסו את הבצק בניילון נצמד והניחו לו לנוח במשך שעה בטמפרטורת החדר.
- בינתיים, מחממים מחבת עם טיפת שמן ומטגנים את הבצל והשום עד שהם מתרככים.
- מוסיפים את הבשר הכתוש, מתבלים ומבשלים עד שהבשר משנה צבעו.
- כאשר הבצק תופס את הגובה, מרדדים אותו לשטח מלבני.
- חותכים רצועות גודלות ויוצרים משולשים.
- במרכז כל משולש מניחים כף מתערובת הבשר ומקפלים למעלה.
- מקפלים את קצוות הקרואסון ליצירת צורת סהר.
- מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומניחים להתפחה נוספת של כ-30 דקות.
- מברישים בביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שהקרואסונים הזהובים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים לתת לקרואסונים שלכם עוד טוויסט, אפשר להוסיף תוספות מפתיעות כמו:
- פטוצ'יני או פיצ'ה עם רוטב עגבניות.
- תוספת של גבינת פטה או גבינת קוטג' לתערובת הבשר.
- בצל מ Caramelized עם דובדבן חמוץ.
שאלות ותשובות
מה הכנת כמות כפולה של קרואסונים?
מומלץ להכפיל את כל הרכיבים ובמקרים כמו זה, התהליך יהיה תרגול עם כולם יחד, אפשר גם לארוז אותם ולשמור במקפיא.
אפשר להחליף את הבשר בטופו?
בהחלט! לקחתי טופו (גם עם הרבה יותר טעם) ולשדרג אותו כמו שבחרת עם טעמים שונים.
מה לגבי קמחים שונים?
אפשר לשחק עם קמח כוסמין או קמח תפוחי אדמה, כל אחד נותן טעם ומרקם אחר.
כמה זמן אפשר לשמור את הקרואסונים?
אם נשמרים במקפיא, הם יכולים להחזיק חודשים, אבל לא בטוח שזמן רב כזה כי הם נעלמים מהר.
יש דרך להרטיב את הבצק?
כן, אפשר להוסיף מעט שמן זית או חמאה נוספות למיץ, זה ייתן לו רעננות ובעדינות.
מתכון טוב עם פירות?
אפשר בהחלט לנסות עם תערובות פירות יבשים לבצק – כל אחד עם הטעמים המועדפים עליו.
כיצד כדאי לאכול את הקרואסונים?
אני ממליץ לחמם אותם מחדש בתנור עם מעט חמאה מרוחה למעלה.
מה לשרת לצד הקרואסונים במקרה של מסיבה?
סלט ירקות מרענן או רטבים שונים: טחינה, רסק עגבניות ושום, כולם מתאימים בול.
איך למנוע מהקרואסונים שלי לצאת שטוחים?
שימו לב לא לטפח אותם יותר מדי – ההפתעה כאן היא הגובה שלהם.
למה זה חשוב להניח לבצק לנוח?
זה מאפשר לשמרים לפעול ולהתפשט ולהשיג מרקם טוב יותר.
אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף עם חברים ולפרסם אותו ברשתות החברתיות. אנחנו כאן כדי לחגוג יחד את האוכל והיצירות שלנו!
"`