המתכון המושלם לצלעות עגל שישאיר אתכם פעורי פה
"`html
צלעות עגל עם רוטב סוויד
המנה הזו פשוט מדהימה. צלעות עגל, רכות ונימוחות, בבישול ארוך עם עשרות תיבולים, הופכות לאורחת הכבוד על שולחן השבת שלנו. מדובר במתכון אשר אני זוכר היטב מהילדות, כאשר שיחקתי בגינה בזמן שסבתא שלי הכינה את הצלעות המושלמות שלה. אף אחד לא יכול לעמוד בפני המתיקות והעסיסיות שמסתתרות כל כך טוב בבשר הזה. ולא רק זה, בהחלט מדובר במנה שממכרת בצורה משגעת!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 4 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המאכל המושלם, נזדקק לרשימת רכיבים אשר תשלב בין חומרי גלם איכותיים עם המון אהבה ותשומת לב. זוהי המהות של המתכון שלנו. הסירים מרקדים, התבלינים שרים – והצלעות, בואו נתחיל!
- 1.5 ק"ג צלעות עגל
- 2 בצלים קצוצים דק
- 4 שיניים שום, קצוצות
- 2 גזרים קלופים וחתוכים עגולים
- 2 פחיות עגבניות מרוסקות (שווה להתבל את זה עם עגבניות טריות בחודשי הקיץ)
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כוס יין אדום (משובח, למי שאוהב לשתות תוך כדי בישול)
- 1/2 כפית קינמון
- מלח ופלפל – לפי הטעם
- 2 כפות דבש (או סילאן עסיסי)
- תיבול נוסף – כמון, רוזמרין או תימין, תלוי בטעמים שלכם
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית או דל פחמימות, תוכלו להחליף את הבשר בסטייק חציל או טופו. גם פטריות פורצ'יני ייתן את הטעם העשיר ויעשה שימוש מצוין במיוחד ברוטב.
שלבי ההכנה
ואם כל כך ציפיתם לרגע הזה, בואו נתחיל עם ההכנה עצמה. המנה הזאת תדרוש מכם חצי יום חופשי או סבלנות אין סופית – ולא תתאכזבו לרגע!
- מחממים שמן זית בסיר כבד או סוטאז' גדול על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את השום ומערבבים למשך דקה נוספת.
- מכניסים את צלעות העגל, ומבשלים מכל צד כחמש דקות, עד שהן מזהיבות.
- מוסיפים את הגזר, העגבניות המרוסקות והיין האדום.
- מתבלים במלח, פלפל, דבש וקינמון.
- מבשלים על חום נמוך, מכוסים, במשך ארבע שעות. אם אתם מרגישים ואוהבים את הריח שמתפשט במטבח, לתת עוד רבע שעה של בישול לא יזיק!
- לאחר ארבע שעות, כדאי לשפוך מעט מהנוזלים שנוצרו על הצלעות ולהגיש.
- לסיום, לא לשכוח לקשט בעלים ירוקים, כדי להוסיף צבע ופריכות.
אתם חייבים לנסות להכין זאת במסיבת חורף. כולם ייזכרו באיזה טעים זה היה ובדרכים שונות להגיש – עם תפוחי אדמה, פירה חמאתי או סלט מרענן.
תוספות ושדרוגים אפשריים
המשחק עם צלעות עגל משגע ומעניין במיוחד. הנה כמה רעיונות לתוספות או שדרוגים שיכולים לקחת את המנה הזאת לגבהים חדשים:
- תוספת של ירקות שורש כמו לפת או סלק, יכולים לתת קשת של צבע וטעם נוסף.
- שדרוג עם פירות יבשים כמו צימוקים או משמשים, אלו יהיו טעימים במידה הנכונה.
- למי שאוהב את הטעמים הים-תיכוניים, הוספת זיתים או פיסטוקים תיתן אלמנט קראנצ’י מעניין.
- אפשר להוסיף חצי קופסה של חומוס מבושל לשיר תוספת טעם נוספת וגם ערך תזונתי.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את הצלעות ללא אלכוהול?
צלויים בלי יין, ובמקום זה אפשר להרטיב עם מרק או מים. תזכרו שזה משנה במעט את טעם הרוטב, אבל יתן את אותן תוצאות בסופו של דבר.
איך יודעים שהצלעות מוכנות?
כשהן נראות רכות, ממש מטפטפות כשתוחבים בהן רכיב חדה, ולאחר מכן גם סניפים למי שזקוק לכך.
כמה זמן אפשר לשמור את הצלעות במקרר?
אם יש לכם שאריות – כל עוד הוא סגור בקופסה, אפשר לשמור עד שלושה ימים.
האם ניתן להקפיא את הצלעות?
בוודאי! כשאתם מקפיאים, ודאו שהן אטומות היטב, כך ישמרו על עסיסיותן.
איך אפשר לדעת אם הצלעות עגל טריות?
ריח ושפת הדנריות, שימו לב לצבע, אדום בוהק ולא כהה.
מה מומלץ להגיש בתור תוספת למנה?
בתוספת של תפוחי אדמה צלויים או סלט ירוק מרענן ישתלבו בצורה נפלאה.
האם ניתן להפוך את המתכון לטבעוני?
אכן, אפשר להשתמש באותם תיבולים למיני ירקות כמו דלורית, סלק וטחובת טופו.
כמה זמן לוקח להכין את המנה?
לפי המתכון שלכם, שעתיים וחצי עד שלוש שעות במקרה הכי מהיר!
אילו טעויות כדאי להימנע מהם?
לא לשכוח להעביר אותם לראכת טמפרטורות, ולא לחמם מדי את הסיר בהתחלה.
אם אין לי קמח מצה, מה ניתן לשים?
ברור! ניתן להוסיף כשלוש כפות קמח רגיל או קמח תפו”א עם מספר נתונים חיוניים ליצירת סלט מרענן במנה שלכם.
בסופו של דבר, אני שואלת אתכם: למה אתם מחכים? הגישו מתכון זה לעולם – ותנו לכולם להכיר את ההנאה שבלקחת את המנה הזאת לשולחן!
שותפים בכל הרשתות החברתיות!
"`