המתכון המושלם לפסטרמה סו וויד עם טעמים עשירים
פסטרמה סו וויד – טעם אגדי שלא תשכחו!
אי לכך, פגשו את אחת המנות המדהימות והשובות לב – פסטרמה סו וויד! מה יכולה להיות ההגדרה הכי מדויקת לחוויה הקולינרית הזו? מינון גבוה של טעמים פראיים, בשר רך שמתמוסס בפה, ואוכל שתמיד אפשר לחזור אליו. אחת מהמנות הממכרות והמשגעות שכולנו צריכים לדעת להכין – גם אם זה אומר כמה שעות של המתנה, המתכון הזה שווה כל שנייה!
זמן הכנת המתכון: 24 שעות | רמת קושי: בינוני | מנות: 4-6 אנשים
- זמן הכנה: 1 שעה
- זמן בישול: 23 שעות
- אחריות – תרוויחו פסטרמה ברמה אחרת!
הרכיבים הדרושים
אז כדי להגיע לתוצאה המעלפת הזו, נדרשים מספר רכיבים שיביאו את הפסטרמה לתפארת. חשוב להתייחס גם למידת האיכות של הבשר וכל יתר המרכיבים, שכן זה בהחלט משפיע על הטעם והמרקם. מכאן, שללא עיכוב נוסף, הנה הרכיבים:
- 1 ק"ג פסטרמה טרייה (בחרו בשר איכותי ואגדי)
- 4 כפות מלח גס
- 2 כפות סוכר חום
- 2 כפות פפריקה מעושנת
- 1 כף כמון
- 1 כף שום גבישי
- 1 כף בצל גבישי
- 1/2 כוס מים
- שקית סו וויד (שימו לב שהיא עמידה לחום)
נחמד לדעת: כבר מאות שנים שמאכלי בשר קוקסים בצורה כזו בבתים של מותיקי המשפחה, ממקומות שונים בעולם. הטרנד הזה עלה בשנים האחרונות וסחף אחריו את כל חובבי הבישול. אז אם אתם רוצים להיות חלק מהכיף, פשוט תתמסרו!
שלבי ההכנה
הכנת הפסטרמה הממכרת הזאת היא מסע של טעמים! ואם אתם חשובים על המסע הארוך, מוזמנים לשים לב לכל פרט:
- מניחים את הפסטרמה בתוך קערה רחבה.
- שמים את כל החומרים היבשים: מלח, סוכר, פפריקה, כמון, שום גבישי ובצל גבישי ומערבבים היטב.
- מפזרים את התערובת על הפסטרמה ומעסים היטב, עד שהבשר יתחיל להזיע טעמים.
- מכניסים את הפסטרמה כשהיא עטופה לשקית סו וויד, מוסיפים חצי כוס מים ושואבים את האוויר בעזרת משאבת וואקום.
- משרים במקרר למשך 24 שעות – הדובדבן שבקצפת!
- לאחר מכן, מבשלים את הפסטרמה ב-65 מעלות צלזיוס למשך 12 שעות.
- עם סיום הבישול, הוציאו את הפסטרמה מהשקית ותנו לה להתקרר.
- אחר כך, חותכים לפרוסות דקות ומגישים!
עבור גרסה טבעונית
כמובן שאפשר לשדרג ולהכין פסטרמה מטופו או סייטן, כך שתתאימו את המתכון ברמה הטבעונית. פשוט תחליפו את הבשר בבחירה שלכם ונתחו בהתאם למרכיבים המיועדים.
שדרוגים ותוספות אפשריות
כמובן שהמתכון הזה הוא רק ההתחלה. ניתן להעשיר את הטעמים, לשדרג את המנה וליצור חוויות חדשות. כמה רעיונות:
- הוספת עלי רוזמרין או טימין כחלק מהתיבול יכולה לתת טאץ' מיוחד.
- שימוש ברוטב חרדל איכותי ליד יכולה ליצור טעם חדשני בשירות המנה.
- למתקת המנה – הוספת פלפל חריף לגרסה מעושנת ומעט חריפה.
- להגיש עם לחם שאפשר למרוח עליו רטבים מגוונים, כמו יוגורט עם עשבים.
המאכל הזה כל כך הרבה יותר מכמה פרוסות בשר
בפסטרמה סו וויד יש את הקסם של קיבוץ משפחתי, חגיגיות שבאה עם אוכל טוב, ולמה לא – גם כוס יין איכותי. אל תהססו לשתף וליהנות מזה עם כל מי שאתם אוהבים!
שאלות ותשובות
אנחנו יכולים להכין פסטרמה מראש?
כמובן! הפסטרמה שומרת על טריותה מספר ימים במקרר, וניתן גם להקפיא אותה.
מה לגבי שימוש בבשר שאינו קפוא?
אם הבשר טרי ואיכותי, אין צורך להקפיא אותו לפני הבישול. פשוט התחל במתכון!
האם פסטרמה סו וויד בריאה?
בהחלט! מדובר בבשר שהוא מקור טוב לחלבון, והכנה בשיטה זו מקטינה את השומניות.
האם ניתן להכין את המתכון עם בשלים?
אפשר בהחלט. רק יש לשים לב למנחה את הבישול כאשר נכנסים לבשל עם בישול קצר יותר.
איך ניתן לשמור על הבשר רך בעת הבישול?
היו סבלניים עם טמפרטורת הבישול, שכן 65 מעלות צלזיוס הוא מפתח חשוב לרכות המושלמת.
מתי כדאי להגיש את הפסטרמה?
מומלץ להגיש בחגים, במסיבות ולאירועים משפחתיים שמזמינים אוכל טאבלאי בטעמים אגדיים.
האם אפשר לשלב את הפסטרמה בסלטים?
כמובן! פסטרמה פרוסה בדקויות משתלבת נהדר עם עלי רוקט, ירקות קלויים או אבוקדו.
מה ההמלצה על תפזורת התיבול?
לגמרי לכם! לא צריך להיצמד למתכון. תתנסו עם מתבלים שונים – זה יהיה משגע.
באיזה רוטב הכי מומלץ לשלב?
הפרשיות של רוטב חרדל-דבש משתלבת מושלם עם פסטרמה.
בלי מה אי אפשר לחיות?
מבלי ללקק את האצבעות בסוף, כמובן! תתכוננו לפינוק הזה!
שימו לב, תמיד מומלץ לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות! תביאו להם את הטעמים המדהימים של פסטרמה סו וויד – לעולם לא תצטערו על זה!