המתכון המושלם לעוגת ביסקוויטים בלי גבינה!
מתכון לעוגת ביסקוויטים מדהימה בלי גבינה
דמיינו את עצמכם בולעים נתח מהעוגה הזו, שתשאיר אתכם עם חיוך על הפנים והשפתיים מלאות בשוקולד עשיר. כל ביס יהיה נימוח, מרגיש כמו חופשה לפה, ואתם כל כך תאהבו אותה. עוגת הביסקוויטים הזו היא לא רק מתכון מדהים, אלא היא גם קלילה ואוורירית, עם פריכות וטעים להפליא, ובנוסף לכך היא לא מכילה גבינה – מושלם לאלו שזו בעיה עבורם. תהיו בטוחים שתמיד תהיו מוכנים לחגיגה, וגם לאורחים תוכלו להגיש את הדבר הממכר הזה עם קצת שמחה. מי ידע שזה כל כך פשוט להכין עוגה אגדי?
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות העוגה מספיקה
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן קירור: 4 שעות (אולי אפילו לילה שלם)
- רמת קושי: קלה מאוד
- מספיק ל: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו כשמו אנו נרגשים ממש, בואו נעשה היכרות עם כל המרכיבים המיוחדים שהעוגה הזו דורשת. אנו לא נארח תסכול כאן, כל המרכיבים קלים להשגה. אז קבלו את רשימת הקניות:
- 2 חבילות ביסקוויטים (כמובן שאתם יכולים לבחור את הסוג האהוב עליכם)
- 200 גרם שוקולד מריר (אגדי) קצוץ דק
- 100 מ"ל חלב (אפשר גם חלב שקד או חלב קוקוס)
- 100 גרם חמאה מומסת
- 50 גרם סוכר (אם אתם אוהבים את העוגה מתוקה יותר, אל תהססו להוסיף עוד קצת)
בעצם, כמו כל מתכון, אפשר גם לשדרגו ולשנות אותו לפי הטעמים האישיים שלכם – מכאן כל ההנאה מתחילה. יאללה, בואו נמשיך!
מרכיבים חלופיים
אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, תוכלו להשתמש בשוקולד מריר טבעוני ובחלב צמחי. במקום חמאה, אפשר לבחור בשמן קוקוס. כך תזכו בגרסה בריאה יותר של העוגה. אל תשכחו שגם על ידי סוכר חום אתם יכולים לטפח את טעם הקקאו בצורה מדהימה. וכמובן, תוכלו להוסיף פירות יער או אגסים קצוצים בעונג.
שלבי ההכנה
עכשיו, כאשר כולם מוכנים וכולנו יודעים מה צריך כדי להכין את העוגה המושלמת הזאת, בואו נתחיל בשלבי ההכנה:
- נשפשף את שוקולד המריר בקערה (למה? כי הוא ייראה כל כך טוב).
- ממיסים את שוקולד המריר יחד עם חמאה על בן מארי או במיקרו (העיקר לא לשרוף, זה לא משגע).
- במקביל, נכניס את החלב והסוכר לקערה נפרדת ונערבב עד שהסוכר נמס.
- נוסיף את התערובת עם השוקולד המומס לתוך החלב, ונערבב עד שהכל מתמזג בצורה מושלמת.
- ניקח תבנית בקוטר של 20 ס"מ ונניח בתוכה שכבת ביסקוויטים.
- וזהו, כשזה מוכן, pour את התערובת שוקולד המעלפת על הביסקוויטים.
- נשכיב שכבת ביסקוויטים נוספת, ונחזור על הפעולה עם שוקולד.
- נסיים בשכבת שוקולד, ונכסה את התבנית בניילון נצמד.
- נכניס את התבנית למקרר ל4 שעות לפחות (כדי שהעוגה תתייצב טוב).
- לאחר מספר שעות, קוטעים עם סכין חדה, ומקשטים עם אגוזים קצוצים, פירות או שוקולד מריר מעל.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אז מה עושים עכשיו אם רוצים לשדרג את העוגה? יש כאן כמה אפשרויות לא רעות:
- תוכלו לשים בתערובת שוקולד גם קצת קקאו או אבקת קפה חזק – זה ייתן טוויסט שיסחוף את כולם.
- לגרסה פריכה יותר, ניתן להוסיף אגוזים קצוצים או שקדייה.
- אם אתם חובבי קוקוס, קקאו, מקפלים לתוך השוקולד קוקוס קצוץ!
- נראה לכם שעוד פירות יער או תותים על העוגה, לא יהיו רעים בכלל?
שאלות ותשובות
מהו השוקולד המומלץ לעוגה הזו?
שוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים (70% ומעלה) מספק טעמים עשירים יותר, יותר מתוק עם פחות סוכר – מצוין!
האם ניתן להחליף את הביסקוויטים?
בהחלט! אפשר לבחור ביסקוויטים עם שוקולד, או בלי גלוטן אם אתם מעוניינים בגרסה בריאה יותר.
כמה זמן כדאי להשאיר במקרר?
4 שעות מינימום יבטיחו שהעוגה מתייצבת אפילו יותר טוב. אך מהנסיון שלי, לילה זה אידיאלי.
האם אפשר לשדרג את הסוכר?
בהחלט! סוכר חום מאזן את טעמים, וסוכר קוקוס מושלם לשדרוג למי שמעוניין בבריאות.
אם רוצים לגרסה טבעונית, מה צריך לשים במקום החלב?
חלב שקדים או חלב קוקוס, יספקו את אותו הטעם הנאה.
מה הדרך הכי טובה לחתוך את העוגה?
להשתמש בסכין חדה ורחבה. זה יקל עליכם לחתוך פרוסות נקיות.
אם רוצים להוסיף טעמים נוספים, מה כדאי לעשות?
הרבה אנשים אוהבים להוסיף קינמון או וניל. הקפיצה תהיה מדהימה!
כמה זמן נשארת העוגה הזאת טובה?
היא מחזיקה במקרר עד מ-5 ימים, אבל לא נראה לי שתשאר זמן רב – היא כל כך טעימה!
האם אפשר להקפיא את העוגה?
כן, אפשר להקפיא אותה בשקית אטומה. חימום קצר יכול להחזיר את הסוכריות לעבודה.
האם יש לשלוח ברכות עם העוגה?
כמובן! בשירה על המתכון תוסיפו פריחויות – לאחרון יסיים עם אצבעות על הלשון!
עכשיו כשאתם יודעים את כל הסודות להכנת העוגה המהממת ביותר, מה אתם מחכים? זה הזמן שלכם לשים את הידיים על כל המרכיבים ולהתענג על החוויה. אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ולהפיץ את הטוב הזה!