המתכון המושלם לגנאש שוקולד עם חלב במקום שמנת

גנאש שוקולד עם חלב במקום שמנת: מתכון אגדי!

אתם יודעים את התחושה הזו, כשאתם רואים עוגה משגעת בחלון של קונדיטוריה, והלב שלכם מתממש בו זמנית? המראה המהמם של שכבות שוקולד עשירות, ובמיוחד כאשר מדובר בגנאש חם, מדהים ומעלף. אז, מה אם הייתי אומר לכם שיש לנו כאן מתכון שמאפשר לכם להכין גנאש שוקולד נהדר, אבל במקום שמנת, אנחנו הולכים להשתמש בחלב? נשמע מעניין, נכון? מדובר בגנאש שוקולד מסודר במרקם קרמי, שממציא את עצמו מחדש ומצליח להיות מושלם באותה המידה! אינספור אפשרויות מסוכנות יבואו בעקבותיי, כי אין דבר יותר ממכר ממתכון של גנאש.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמויות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל מאוד
  • מספיק ל: 10-12 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנגיע לניהול ההכנה המהנה, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים כדי ליצור את הגנאש המיוחד הזה. מדובר ברכיבים פשוטים ומוכרים מאוד שימלאו את הלב בשמחה.

  • 200 גרם שוקולד מריר (לא פחות מ-60% קקאו)
  • 200 מ"ל חלב (אפשר לשלב חלב פרה יחד עם חלב שקדים לממדים בריאותיים)
  • 2 כפות של סוכר (לפי הטעם)
  • 1/2 כפית מיץ לימון (זה בהחלט מוסיף את הגעגוע לחיים)
  • קורט מלח

שלבי ההכנה

כדי להכין את הגנאש המיוחך הזה, אני ממליץ לעקוב אחרי השלבים בקפידה. בין אם אתם מתחילים או מומחים במטבח, זה ממש לא משנה; התוצאה תהיה אגדה!

  1. נשבור את השוקולד לשברי קוביות ונשים אותו בקערה גדולה.
  2. ב saucepan קטן, נניח את החלב, הסוכר והמלח. נביא לרתיחה על חום בינוני נמוך.
  3. כשהחלב רותח, נוסיף את מיץ הלימון ונערבב היטב.
  4. נמזוג את החלב הרותח על קוביות השוקולד בקערה, בחום המוגבר.
  5. נמתין כ-2 דקות, כדי שהשוקולד יתחיל להימס.
  6. בעזרת לקקן, נתחיל לערבב בעדינות עד לקבלת תערובת קרמית ואחידה, שתהיה כזו שתמיס לנו את הלב.
  7. נשפוך את הגנאש המדהים לכלי מתאים ונשאיר להתקרר בטמפ' החדר לכמה דקות.
  8. אם אנחנו רוצים גנאש סמיך, פשוט נכניס אותו למקרר למשך שעה לפחות.

תוספות ושדרוגים אפשריים

בין אם אתם חובבי שוקולד מושבעים או סתם רוצים לעשות שינוי, יש המון שאפשר להוסיף ולשדרג למילוי הנפלא הזה!

  • אפשר להוסיף דובדבנים מסוכרים או אגסים לארומה פירותית.
  • לשדרוג קטן, ניתן להוסיף רבע כפית תמצית וניל למתיקות נוספת.
  • לגרסה פרווה, השתמשו בחלב קוקוס במקום חלב רגיל.
  • שוקולד לבן יכול להוסיף גם הוא נופך קרמי וטעים.
  • לגרסה קלה יותר, השתמשו בחלב דל שומן.
  • לוסילי! מדליקים! קשטו את הגנאש עם בוטנים קצוצים או אגוזי לוז כדי להעשיר את הפרטנר על הצלחת.

שאלות ותשובות

אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום שוקולד מריר? בהחלט, אם אתם מעדיפים טעמים מתוקים יותר, שוקולד חלב יכול ליצור גנאש מתוק מאוד ומיוחד.

מה עושים אם הגנאש יצא סמיך מדי? פשוט מחממים אותו מעט במיקרוגל או על בן מארי והגנאש יחזור למרקם הרצוי.

האם ניתן לשמור את הגנאש במקפיא? כן, אפשר לשמור אותו בקופסה אטומה במקפיא למשך חודש. אך מומלץ לחמם אותו מחדש לפני השימוש, כדי לשוב למרקם רך.

כמה זמן אפשר להשתמש בגנאש לאחר ההכנה? גנאש שוקולד ניתן לשמור במקרר למשך כ-5 ימים.

האם אני יכול להכין את הגנאש מראש? כמובן! זה אחד המתכונים הנוחים ביותר, בייחוד כשמדובר בהכנה לקראת אירוע. ניתן להכין יום יומיים קדימה!

איך אני יכול לדעת שהשוקולד התכה לחלוטין? פשוט בדוק את המרקם עם כף. אם הוא חלק ואין שאריות שוקולד, אז סיימתם!

האם הגנאש הזה מתאים למילוי של עוגות? חד משמעית! הגנאש הזה הוא מרקם קרמי מושלם לכל עוגה, ממולאים וגם לא.

האם יש דרך להוסיף עוד טעמים לגנאש? בהחלט! אפשר להוסיף תמציות כמו שקדים או קפה לתוצאה מפתיעה במיוחד!

מה אם אני רוצה גנאש קליל יותר? אתם יכולים להשתמש בחלב דל שומן יחד עם שוקולד חלב.

האם גנאש שוקולד מתאים גם לקינוחים קפואים? לא רק שהוא מתאים, הוא גם מדהים בעוגות גלידה ובקינוחי קיץ מרעננים!

אם אתם נהנים מהגנאש המעלף הזה, אני מאוד מעודד אתכם לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ובקרב חברים! שילוב מענג של חמרים פשוטים יוצר קסם במטבח, וכמובן שכולנו רוצים להרגיש את התענוג הזה. אז, קדימה! נתחיל את המסע השוקולדי שלנו!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
סלט פלפלים חריפים קלויים מרוקאי שכולם מדברים עליו
סלט פלפלים חריפים קלויים מרוקאי כשהשמש מתחילה לשקוע והשמיים מתמלאים בצבעים, עולה הניחוח המוכר של...
קרא עוד »
דצמ 29, 2024
גלה את סודות הבריאות של פיסטוק עכשיו!
פיסטוק: המלווה המושלם או הסוד המסתורי של הטבע? כשמדברים על פיסטוקים, רבים חושבים על חטיף טעים ובריא,...
קרא עוד »
אוק 22, 2024
כיצד לבעוט בגרד ברגליים סוכרת ולעשות שינוי?
איך להתמודד עם גרד ברגליים סוכרת? כל מה שחשוב לדעת גרד ברגליים הוא תופעה מטרידה, ובמיוחד עבור אנשים...
קרא עוד »
אוק 28, 2024