המדריך המושלם להכנת סטייק בנינג'ה גריל
איך מכינים סטייק בנינג'ה גריל
אין כמו הרגע שבו אנחנו פותחים את המנגל או מכינים סטייק בנינג'ה גריל בבית. זאת אחת ההנאות הגדולות של הבישול – הריח המדהים שממלא את הבית, הציפייה למאכל המשגע והרגע שבו אנחנו נוגסים בסטייק הנימוח והטעים. אפשר להגיד שזה סוג של טקס, ואולי אפילו מסורת משפחתית שמרכזת סביב השולחן אנשים שאוהבים את החוויה של האוכל הטעים. מי יכול להתנגד לסטייק מושלם? אין כמו סטייק שנעשה בדיוק כמו שאנחנו אוהבים, עם כל התוספות וסגנון ההגשה האגדי שלנו.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מגישים ל-4 אנשים
המרכיבים הדרושים
לפנינו מתכון שמביא את הטעמים הכי טובים שיש, ומזכיר לנו את סטייקי הברביקיו המושלמים של סבתא. בשילוב עם תיבול נכון וטכניקת בישול מעולה, אנחנו נקבל מנות שמעלפות את החיך. בואו ניגש למרכיבים!
- 4 נתחי סטייק רך (כ-200 גרם כל נתח)
- 3 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית אגוז מוסקט באבקה
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מיץ מחצי לימון
- עלי רוזמרין (אופציונלי)
אלו המרכיבים הבסיסיים שיביאו לנו סטייק מדהים. אבל למה לא לשדרגו? אפשר להוסיף סיסי מנתץ, או בקיצור – להוסיף כל דבר שאנחנו אוהבים. כמו למשל פטריות מוקפצות או סלט ירקות מרענן ליד. איציק מהשכונה, למשל, אוהב לשים רוטב בסגנון טחינה ליד הסטייק שלו. לא ניתן לדעת לפני שננסה!
שלבי ההכנה
כעת נגיע לשלב שבו המהות פורצת לפועל: הבישול עצמו. איך בדיוק עושים את זה? זה פשוט נפלא!
- נניח את נתחי הסטייק בקערה שטוחה.
- נזלף מעל את שמן הזית ונוסיף את השום הכתוש, המלח, אגוז המוסקט, הפפריקה, הפלפל השחור ומיץ הלימון.
- נמעס את המרכיבים על נתחי הסטייק כך שהטעמים יחדרו.
- נכסה בניילון נצמד ונשאיר את הנתח במקרר לשעה לפחות (אם יש לנו סבלנות).
- נחמם את הנינג'ה גריל על טמפרטורה גבוהה.
- נניח את נתחי הסטייק על הרשת ונבשל על צד אחד במשך כ-7-8 דקות.
- נפנה את הסטייק לצד השני ונבשל עוד 7-8 דקות, עד שהסטייק מגיע לרמת העשייה הרצויה.
- נוציא את הסטייק מהגריל ונשאיר אותו לנוח למשך 5 דקות.
- נגיש עם תוספות אהובות עלינו.
הסוד לסטייק טוב הוא המנוחה לאחר הבישול. כך כל הנוזלים יכולים להתאזן והסטייק יישאר עסיסי. אני אישית ממליץ על להגיש אותו עם סלט ירקות קיץ מרענן – המשגע הזה חותם כל ארוחה בשלמות.
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
עכשיו, כשיש לנו את הסטייק המיוחל, למה לא לשדרגו כל פעם מחדש? להלן כמה רעיונות שעשויים לשגע אתכם:
- שום קלוי – פשוט מוסיפים מספר שיני שום לקלייה בזמן שהסטייק מתבשל.
- רוטב חריף – חובבי החריף יכולים להוסיף קמצוץ פפריקה חריפה לתיבול.
- סלט ירקות טרי עם רוטב שמן זית ולימון – יוסיף כל כך הרבה צבע וטריות לארוחה.
- פירה תפוחי אדמה – הניגודיות המושלמת לסטייק המושלם!
- פטריות מוקפצות עם בצל – זה תמיד קלאסי!
אני ממליץ לשחק עם כל מה שיש במקרר כדי לבחון מה משדרג לכם את החוויה. אל תפספסו את ההזדמנות לגלות טעמים חדשים!
שאלות ותשובות
איך אני יודע מתי הסטייק מוכן? הדרך הכי טובה לדעת היא לבדוק אותו עם מדחום בישול. בטמפרטורה של 55-57 מעלות צלזיוס, הסטייק ייצא מדיום רייר, ובטמפרטורה של 70 מעלות – שעשע מה שמבצע!
האם אפשר להכין סטייקים בעבודת יד? בהחלט! לקצבים במרכולים ישנם נתחי בשר מושלמים, אבל גם אפשר להשתמש בנתחים שהכננו לבד. זה פשוט יותר קשה.
מה כדאי להגיש עם הסטייק? צריכים להגיש את הסטייק עם תוספות מרעננות. הירקות והסלט הנלווים חשובים לשים כך שנשמור על אלמנט הבריאות.
האם אני יכול להכין את המתכון עם נתחי בשר אחרים? בהחלט, כל נתח הוא צליל מנצח, אך אל תשכחו לשים לב לשנות את זמני הבישול.
כיצד שומרים על הסטייק לאחר הבישול? הסטייק יעשה את עבודתו כמו נסיך אם נשאיר אותו במקרר בתוך קופסה סגורה למשך עד יומיים.
מהו הזמן הנכון לבשל את הסטייק? הזמן הנכון לא יתפוס את הברזל החם ברחוב, אלא יגרום לסטייקים לפתוח קשר עם חומרי הגלם בצורה המושלמת.
אילו תבלינים אחרים אני יכול להוסיף לסטייק? תבלינים כמו תימין, אורגנו, ואפילו רוטב סויה יכולים להוסיף טיקים שונים של טעם.
האם ישנן הנחיות מיוחדות למי שלא אוכל בשר? בהחלט, אתם יכולים להשתמש באותו תהליך כדי להכין סטייקים של פטריות או טופו.
האם אני יכול להכין את המתכון בקיץ? איך זה ישפיע על הטעמים? בוודאי! הקיץ הוא הזמן המושלם לסטייק גריל, רק אל תשכחו לשים לב לקביעות של משטר. הקיץ לפעמים יגרום למעט טעמים חמוצים גם!
בעת הכנת מתכון כזה מדהים, אני בטוח שתהיו מופתעים לטובה. השלב הבא הוא לשתף עם חברים ומשפחה דרך הרשתות החברתיות, כך שכולם ייהנו מהמתכון הממכר הזה! שיהיה בהצלחה!