המג'דרה הלבנונית הקלה שתשנה לכם את הארוחות
מג'דרה לבנונית – חוויה קולינרית שלא תשכחו
תארו לכם ערב חורפי, אתם יושבים סביב השולחן עם אנשים שאתם אוהבים, והריח המופלא של מג'דרה תופס אתכם באמצע השיחה. המג'דרה הלבנונית, המיוצרת בעדינות מקטניות, אורז, ותבלינים, תשאיר אתכם עם טעם של עוד! כמה שזה פשוט ככה זה מדהים! פיקנטיות עדינה, מרקם נעים, ובמילה אחת – מושלם!
זמן ההכנה של המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
הנה המרכיבים שיעשו את הקסם במג'דרה הזו. כל מרכיב הוא חלק מהותי מהמנה המדהימה הזו, אז אל תוותרו על אף אחד מהם!
- 2 כוסות אורז בסמטי או אורז רגיל
- 1 כוס עדשים ירוקות או חומות
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 4 כפות שמן זית איכותי
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית מלח (לפי הטעם)
- 2 כוסות מים (לפי הצורך)
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה להגשה (אפשר גם כוסברה)
- מיץ לימון לסחיטה מעל המנה בעת ההגשה (לפי הטעם)
אפשרויות לשדרוגים
אם תרצו להתנסות בגוון חדש, אפשר לשלב מרכיבים כמו קוביות חצילים קלויים, גזר מגורר, או שקדים קצוצים מעל. כל תוספת כזו יכולה להרים את המנה לרמות של מעלה! חשבו גם על גרסה טבעונית? פשוט תוותרו על החמאה ושמן גרגרים.
שלבי ההכנה
הגיע הזמן לממש את המתכון הכן! הכנת מג'דרה היא ממש פשוטה, ולפעמים הדברים הפשוטים הם הכי מגניבים.
- שמים את העדשים בסיר ומביאים לרתיחה עם מים (בערך 20 דקות), עד שהן רכות.
- סוחטים ומסננים את העדשים ומניחים בצד.
- באותו סיר, מחממים את שמן הזית על חום בינוני ומקפיצים את הבצל עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את האורז ומערבבים עד שהאורז משחים קלות.
- מוסיפים את הכמון, הכורכום, והמלח ומערבבים עוד קצת.
- מוסיפים את העדשים המבושלות ומערבבים שוב.
- נוסיף מים (בערך 4 כוסות, או לפי הצורך) ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר, מעבירים לחום נמוך ומבשלים כ-20 דקות או עד שהאורז סופג את הנוזלים.
- כשהאורז רך, פשוט מכבים את האש ומשאירים מכוסה לעוד 5 דקות.
- מגישים עם פטרוזיליה קצוצה ומיץ לימון מעל.
דרכים להפוך את המג'דרה למשהו משגע
בין אם תבחרו לאכול את המג'דרה כארוחת צהריים, ערב או סתם לארוחת ביניים, תמיד יש מקום לשדרוגים ולחדשנות! תוספת של אגוזים קלויים או צנוניות קצוצות בעונה יכולה להוסיף צבע וטעם. אל תשכחו ללקק את האצבעות!
שאלות ותשובות
מה ההבדל בין מג'דרה לבנונית למג'דרה ישראלית?
כן, יש כמה הבדלים מרתקים. מג'דרה לבנונית כוללת יותר תבלינים כמו כמון וכורכום, בעוד שגרסה הישראלית נוטה להיות פשוטה יותר.
האם ניתן לשמור את המג'דרה במקרר?
בהחלט! היא גם נשמרת טוב, ותשמור על טעמים נהדרים כשמחממים אותה שוב.
אפשר להכין מג'דרה עם אורז מלא?
בוודאי! זה ייתן למנה טעם עדין ובריא יותר.
האם מג'דרה יכולה להיות קלה יותר מבחינה קלורית?
כן, על ידי קיצור כמות השמן או שימוש בגרסאות אחרות כמו שמן קוקוס.
האם ניתן להוסיף בשר?
אם אתם מעוניינים, אפשר בהחלט לשלב נתחי עוף או בשר טחון!
מה התוספות המומלצות למנה הזו?
אף תוספת לא תזיק – החל מחמוצים ועד סלטים מרעננים, כל זוגלו!
האם המנה מתאימה לטבעונים?
כמובן! כל מרכיב במג'דרה טבעוני ברובו, כך שזה עובד מעולה.
כמה זמן ניתן לשמור את המג'דרה?
במקרר, היא נשמרת כשישה ימים. טפחו על הכתפיים של המג'דרה ואולי אפילו תהפכו אותה למנה קבועה בבית!
מה הטכניקה להוציא את טעם התבלינים?
אם תוסיפו את הכמון והכורכום אחרי שהבצל זהוב, זה יעלה את הטעמים במנה.
על איזה ליווי אני יכול לחשוב כשאני מגיש את המג'דרה?
סלט ירקות טרי או חומוס נהדר יכולים להשלים את הארוחה!
לאחר שהכנתם את המג'דרה המדהימה הזו, מניסיוני האישי אני ממליץ לשתף עם חברים ברשתות החברתיות! זו מנה שתשאיר טעם של עוד ונראה שגם אתם תתקשו לעצור בללקק את האצבעות. בתיאבון!