המבורגר אנטריקוט שיגרום לכם להתמכר מיד!
המבורגר אנטריקוט – המתכון המושלם שיגרום לכם ללקק את האצבעות
מה אתם עשיתם היום? אם אתם חובבי בשר, פיסת אנטריקוט עסיסית שמיועדת לנשנוש כמעורר רעב עשויה לשנות את כל היום שלכם! מדובר בקסם שמתחיל בגריל החם, נמשך בצורניות המושלמת והסוף הוא גם טעים וגם בלתי נשכח! כן, כאן מתנוסס לו המתכון הכי טעים שיש – המבורגר אנטריקוט.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 10 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כפי שאתם יודעים, הכנת המבורגר יכולה להיות מסגרת אתגרית, אך עם המרכיבים הנכונים, אתם תצאו מהסיפור הזה בלי קושי! להלן המרכיבים שיאפשרו לכם להכין את המבורגר האגדי הזה:
- 500 גרם אנטריקוט איכותי
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן זית, לצלייה
- לח buns המבורגר, לטעם מירבי
- תוספות: חסה, עגבניה, בצל סגול, חמוצים ומיונז
אפשרויות תחלופות:
- לגרסה טבעונית: ניתן להמיר את הבשר בגרסה של המבורגר צמחי מבוסס על קטניות.
- לגרסה ללא גלוטן: השתמשו בלחם ללא גלוטן והשתמשו בפירורי לחם ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
הכנת המבורגר איכותי היא אמנות, אבל אל דאגה, בעבודה בסדר שלב אחר שלב הכול יהיה בסדר. קראו את השלבים הבאים ותראו בעצמכם:
- קודם כל, רצוי לקצוץ דק את הבצל והשום. תשתדלו לא להכאיב לעצמכם – זה לא יהיה מושלם אם תבכו!
- בשלב הבא, נקציף את האנטריקוט עם סכין, עד שהבשר יהיה קרוב לדק.
- בקערה גדולה, נוסיף את הבשר הקצוץ, הבצל, השום, הביצה, פירורי לחם, מלח ופלפל. נשים את הידיים שלנו לתוך התערובת. זה הזמן להכין את התערובת בו זמנית – עדיף לא לערבב יותר מדי כי הבשר יכול להיהרס!
- ניצור כדוריות מהתערבות והן תהפכו לגבוהות, פלטות, שיחליקו לתוך הגריל שלנו בהמשך.
- נחמם מחבת עם מעט שמן זית. כשהשמן חם, נוסיף את ההמבורגרים שלנו של בשר אנטריקוט.
- נסגור את המכסה וניתן להם להתבשל על להבה בינונית למשך 4-5 דקות מכל צד, תלוי באופי הבישול שרוצים להשיג.
- כשההמבורגרים מוכנים וגדולים, נרתום את הלחמניות על הגריל לכמה דקות נוספות.
- נגיש את ההמבורגרים שלנו עם התוספות והרוטב המבוקש!
בהחלט ממכר, ממש מעלף!
תוספות ושדרוגים אפשריים
טוב, כבר הכנתם את המבורגר האנטריקוט המושלם, אבל תחשבו על ההפתעות שבדרך! איזה תוספות תעשו? הנה כמה רעיונות שעשויים להצמיח את המבורגר שלכם לגבהים בלתי צפויים:
- גבינת צ'דר בגריל: כאשר הגבינה מתמוססת על המבורגר, היא מוסיפה טעם אגדי שלא ניתן לעמוד בפניו!
- רוטב ברביקיו: זה כמו לגעת בשמיים להוסיף רוטב ברביקיו מתוק ואגדי.
- כמות אדירה של שמן זית: תקפצו את ההמבורגר ומכאן נגיע להפתעה מרעננת.
- סלט חומוס על גבי ההמבורגר: זה הזמן לגוון בשלל טעמים.
שינוי אחד ופתאום אתם באווירה אחרת
שאלות ותשובות
מה אפשר לשלב עם המבורגר אנטריקוט? לראשונה, אתם יכולים לשלב עם צ'יפס פריך, סלט ירוק טרי או תוספת של סלט טחינה. הכל תלוי בטעמים האישיים שלכם!
איך יודעים שההמבורגר מוכן? הגיע הזמן להפעיל את החושים! החלק החיצוני צריך לקבל צבע חום זהוב, והמרקם צריך להיות אוורירי אך לא יבש. תוודאו את המורכבות.
האם ניתן להקפיא המבורגרים? כן, בהחלט! אם הכנתם כמות גדולה, ניתן להקפיא אותם ולעשות טיפונת הכנות לבית בעתיד. לפני ההקפאה, עטפו כל המבורגר בנילון צלופן.
איפה קונים אנטריקוט טוב? יש לפנות למקורות אמינים. שוחחו עם הקצב שלכם – הם בדרך כלל יודעים להמליץ על החלקים הטובים ביותר!
מה ההבדל בין אנטריקוט לשאר הנתחות? אנטריקוט הוא נתח עסיסי ומתקתק, המספק טעם בלתי אפשרי! שאר נתחי הבשר יכולים להיות רזים יותר.
אפשר להכין המבורגר על האש? בהחלט! הניחו את ההמבורגרים על גריל או במנגל, זה נותן טעם של קיץ!
איך לשמור על המבורגר לעסיסיות בתנור? זה כדאי עכשיו לדעת – עדיף לכסות את המבורגר בנייר כסף ודא לו לוותר על הרוטב כאשר מוסיפים אותו לתנור.
האם יש בעיות בריאותיות באכילת המבורגר אנטריקוט? ההמבורגר עצמו הוא מנת בשר, ולכן ממליצים לאכול אותו במידה. לא כדאי להגזים.
מה טווח המחיר של אנטריקוט? הדבר משתנה עם השוק, אך בדרך כלל טווח של 80 עד 120 ₪ לק"ג יחשב הוגן.
מהו הסוד להמבורגר המושלם? סוד ההצלחה הוא בבחירת הבשרים באיכות גבוהה ושמירה על תערובת הבשר בצורה אופטימלית!
אז כשאתם נכנסים למטבח והכיריים בוערות, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים שלכם ברשתות החברתיות! הכיף מתחיל מההכנה ועד לרגע שתאכלו את המנה.