הכנפיים המטוגנות הכי טעימות שתכינו אי פעם
"`html
כנפיים מטוגנות – מתכון מדהים שלא תוכלו לעמוד בפניו!
אם יש מנה שמצליחה לעורר סערה בכל ארוחה, זו כנפיים מטוגנות. בדיוק ברגע שהן יוצאות מהטיגון, הריח המשגע שלהן מתפשט בכל החלל ומזמין כל אחד לגניבה מהירה מהצלחת. הדלפק מתמלא, החברים מתחילים לקפוץ סביב, ונראה שאין כמעט אחד שיכול לעמוד בפיתוי. אנחנו כאן כדי לספר לכם איך להכין אותן כמו שצריך, להכין אותן עסיסיות, מתובלות ועם פריכות אגדי במיוחד!
זמן הכנה, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: כ-1 שעתיים.
- רמת קושי: קל.
- מספיק ל-4-6 מנות.
הרכיבים הדרושים
נכין את כנפיים המטוגנות המושלמות בעזרת המצרכים הבאים:
- 1 ק"ג כנפיים עופות
- זית שמן, לטיגון
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כף כמון
- 1 כף מלח
- 1/2 כף פלפל שחור
- 2-3 שיני שום קצוצות
- 1/2 כוס קמח תפו”א (או קמח רגיל)
- 1 ביצה (לא חובה, אבל מוסיפה לתחושה הנימוחה)
- לימון להגשה
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים עומרנות שיחליפו את הכנפיים, אפשר להשתמש בעוף סויה טבעוני ולקבל מנה טבעונית ומושלמת. אם אתם אוהבים תיבול חריף, הוסיפו מעט פפריקה חריפה לשום ולתיבול דומם.
שלבי ההכנה
להלן הצעדים ההכרחיים כדי להגיע לתוצאה מדהימה:
- נחמם שמן זית במחבת על חום בינוני.
- נניח את הכנפיים בקערה ונטבל אותן בשום קצוץ, פפריקה, כמון, מלח ופלפל.
- אם בחרתם להוסיף ביצה, עכשיו זה הזמן להוסיף אותה ולערבב הכל יחד.
- נוסיף את קמח התפו”א ונערבב כך שהכנפיים יהיו מצופות בטחנה.
- כאשר השמן רותח, נניח בעדינות את הכנפיים בטיגון.
- נטגן את הכנפיים במשך 8-10 דקות מכל צד, עד שהן מזהבות מבחוץ.
- נוציא את הכנפיים ונסנן על נייר סופג.
- נגיש ישר מהטיגון עם פרוסות לימון.
תוספות או שדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים לעלות את המנה לשלב חדש, אפשר להוסיף רוטב צ'ילי מתוק לצלחת, או להכין סלט עגבניות מרענן בצד. גם גרגרי חומוס קלויים יכולים להוסיף קראנץ' מושלם להשלמת החוויה. אפשר גם לחשוב על סלט כרוב קיץ עם טעמים חריפים, שמשתלבים נהדר עם הכנפיים המטוגנות.
שאלות ותשובות
כמה זמן כדאי לטגן את הכנפיים?
באופן כללי, מומלץ לטגן 8-10 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות ופריכות. שימו לב לחום השמן – אם הוא גבוה מדי, הכנפיים עלולות להישרף מבחוץ ולהתייבש מבפנים.
האם אפשר להכין את המתכון בטיגון ראוט?
אני ממליץ לטגן בשמן עמוק לקבלת פריכות אידיאלית, אבל אם אתם מעדיפים, אפשר גם לאפות את הכנפיים בחום גבוה (210 מעלות צלזיוס) במשך 30-40 דקות עם תיבול מדליק.
איך ניתן לאחסן את הכנפיים אם נשארו?
אם יש לכם שאריות, פשוט שימו אותן בקופסה אטומה במקרר. הן יישארו טובות למשך כ-3 ימים. אם אתם אוהבים, תוכלו גם להקפיא את הכנפיים, אל תשכחו לחמם אותן היטב כשהן יוצאות מהקפאה.
מה לעשות אם הכנפיים יוצאות רכות ולא פריכות?
לפעמים זה קורה. כדי למנוע את זה, יש לוודא שהשמן חם לפני שמניחים את הכנפיים. טיגון בשמן עמוק הוא המפתח לפריכות!
כיצד ניתן לתבל את הכנפיים בדרכים שונות?
אם אתם מתעניינים בשדרוג התיבול, טעמים מצוינים למשל הם רוטב סויה, איולי שום או פפריקה חריפה! שחקו עם התיבול לפי אהבתכם.
אפשר להכין את הכנפיים מבעוד מועד?
בהחלט! אפשר להכין את הכנפיים מראש ולשמור במקרר. למי שמקצר בזמן, אפשר גם לקפוא אותם ולעשות טיגון מהיר כשצריך.
האם אני יכול להמיר את השמנים בשמנים בריאים יותר?
אני ממליץ על שמן קוקוס או שמן ענבים תחת המונח “בריא יותר”. ההמלצה שלי היא לא לחרוג מדברים שמספקים פריכות אגדי!
מה לגבי רטבים? מה כדאי להגיש עם הכנפיים?
רוטב ברביקיו, רוטב צ'ילי מתוק או איולי עצבני – כל אחד מהם ישדרג את המנה שלכם ויגדיל את ההנאה עם כל ביס.
האם המתכון הזה יכול להתאים לאירועים?
בהחלט! הכנפיים המושלמות הללו מתאימות למסיבות, ארוחות משפחתיות וכשאתם פשוט רוצים לפנק את היקרים לכם עם טעמים שנמלא את הלב!
אז מה אתם מחכים? נסו את המתכון המהמם הזה של כנפיים מטוגנות, שתפו עם חברים שלכם ברשתות החברתיות ותנו לכל אחד מהחברים שלכם הזדמנות ליהנות מהאוכל היותר טעים שיש!
"`