הכירו את המתכון: כמה זמן צ'יפס בנינג'ה?
כמה זמן צ'יפס בנינג'ה מדובר?
כשהמשפחה מתאגדת סביב שולחן האוכל, וכולנו מחכים לחוויות קולינריות מדהימות, אנחנו מגלים שהכנת הצ'יפס הנאה היא הדרך הטובה ביותר לשמח את הלבבות. האם ניקח את הירקות שלנו ונשחזר את הטעם המושלם? הצ'יפס הזה, שנעשה בנינג'ה, הוא ממש אגדי – צעיר, קינקי, ולפעמים אפילו אכיל ביתי! תכינו את עצמכם למשהו מעלף, שידליק את התשוקה של כל אחד ואחת מבני המשפחה. זה לא סתם צ'יפס; זה צ'יפס ממכר! ישר מהמטבח שלכם!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הצ'יפס המושלם, אנחנו צריכים את הרכיבים הבאים:
- 4 תפו”א בינוניים, קלופים וחתוכים לרצועות
- 2 כפות שמן זית
- מלח גס לפי טעם
- שום גרוס או שום יבש (אופציונלי)
- תבלינים נוספים כמו פפריקה או כמון (לפי הטעם)
כמובן שבהתאם להעדפות האישיות שלכם, אפשר לנסות רכיבים חלופיים. אם אתם צמחוניים/טבעוניים, הצ'יפס הזה יוכל לעבוד גם בלי התבלינים המיוחדים. רק לשים לב למלח ולהמליח לפי הצורך. לאורך הניסיון שלי, תמיד אפשר לשפר את הצ'יפס עם תוספות מגוונות כמו גבינת פרמזן או שבועי צ'ילי.
שלבי ההכנה
עכשיו, אחרי שצברנו את כל הרכיבים, הגיע הזמן למה שכולנו חיכינו לו. השלבים הם פשוטים ואווירת ההכנה מלאה בציפיות!
- חותכים את התפוחי אדמה לרצועות דקות – ואווירה פריכה היא מה שאנחנו רוצים!
- משרים את הרצועות במים לכמה דקות כדי להוציא את העמילן מהתפוחי אדמה.
- מסננים את התפוחי אדמה ומייבשים אותם במגבת.
- שמים בקערה ומוסיפים שמן זית ומלח, מתבלים ככל העולה על רוחכם.
- מסדרים את התפוחי אדמה בתבנית האוויר החם בנינג'ה, בצורה אחידה.
- מפעילים את הנינג'ה על טמפרטורה של כ-200 מעלות צלזיוס למשך 15 דקות, מערבבים את התפוחי אדמה באמצע.
- ממתינים בסבלנות – זה הזמן לשתף סיפורים ומצב רוח טוב!
- מסיימים את הבישול ומוציאים את הצ'יפס ה"אוגדי", הזהוב והפריך.
מרגע שכבר הכנתם את הרצועות, והן מחכות לכם בלי סבלנות – הצ'יפס באמת נשאר אצלכם. אותה אהבה והחיבור מהמטבח הם שעושים את ההבדל!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אפשר להוסיף לכל אורך ההכנה מושגים חדשים. למשל, אפשר לפזר מעל את גבינת הפרמזן המגוררת – העונג שקיבלתם עם טעמים נוספים יעשה שמח גם על הלב!
גם ניתן להוסיף רוטב כמו קיץ פיקנטי או קטשופ – זה הזמן להצעיד את הצ'יפס לרמה גבוהה. וכל מי שרוצה קצת עושר ירקות? אפשר לשלב ביניהם גזר או קישואים!
שאלות ותשובות
מה עושים אם הצ'יפס יוצא רך ולא פריך?
נכון, אי לכך חשוב להקפיד על ייבוש התפוחי אדמה, ובטוח שמן זית ייתן להם פריכות מושלמת. אם הצ'יפס מתעקש להיות רך, אולי תנסו לעלות את הטמפרטורה למשך מספר דקות נוספות. פריזר חוזר!
האם אפשר להשתמש באפייה קונבנציונאלית?
בהחלט, אם אתם מעוניינים במתכון קלאסי – אפשר לאפות את הצ'יפס בחום של 200 מעלות על תבנית, עם שמן קל ועם קצת יותר זמן בישול. הכל תלוי איזה ניסוי תרצו לקיים במטבח!
מה אפשר לשים על הצ'יפס?
שום וחריף, גבינת מוצרלה, קיץ מפונק – אפשר לשדרגו ע"י כל מה שאתם אוהבים. הומור וסיפור מאחורי כל תוספת יכולים להוסיף להנאה!
האם זה מתכון בריא?
בהחלט, בלבד – דל פחמימות, עשוי מחומרים טבעיים, הקפידו על כמות השמן בהתאם לרצון שלכם. עם איזון נכון, אפשר לשאת למילוי בריא!
מה עוד אפשר להכין בנינג'ה?
מה не? עוף בתיבול מדהים, ירקות קלויים, ומעליהם אפילו עוגיות קטנות. הנינג'ה יכולה לקחת אתכם לכל המקומות!
להתגבר על הדילמה של ילדים לא על הארוחה?
אם התפוחי אדמה בעייתים להם, לא סוגרים את זה. עשו מהם צורות או ויכוחים על תוספות. רק אל תתיאשו, חייבים להנות מהמכונה!
כמה זמן לוקח לנקות אחרי שהכנתם צ'יפס?
הנינג'ה קלה לניקוי; לבסוף תשאירו את מה שצריך לשטוף, ועם שמץ של סבון הכל יהיה נוצץ. הסוד הוא: ניקיון במטבח זה אף פעם לא גמר!
אפשר לשמור צ'יפס במקרר ליום אחרי?
מומלץ לא; עדיף לאכול כשהוא עדיין חם! אבל אולי שווה לנסות לחמם אותו מחדש בנינג'ה על חום נמוך.
מה עדיף להכין בסגנון ישראלי?
השקשוקה או הקוסקוס הומלכים גם כן – מלח, טחינה ורוטב! תמצאו את הייחודיות שלכם ולא תתחרטו! נקודות לסיפורים חומריים!
בואו נשתף את המתכון ברשתות! עברו על החוויות שלכם, הציעו לחברים, והרוויחו את הברכות!