הכינו בצק פריך עם שמן בקלות ובמהירות
"`html
בצק פריך עם שמן – המתכון המושלם לכל חובבי האפייה!
כל פעם שאני חושב על בצק פריך, אני נזכר ברגעים קסומים במטבח המנחם של סבתא. ריח המאפה הטרי, הנעימות והאווירה השמחה שעטפו אותנו. בזכות המתכון המדהים הזה לבצק פריך עם שמן, כל אחד ואחת יכולים לשחזר את הרגעים האלה בבית. לא סתם מדובר בבצק שמוכר לנו מהמאפה של סבתא, מדובר בבצק אגדי שמתמזג בצורה מושלמת לכל מאפה שאנו יכולים לדמיין: פשטידות, טארטים, עוגות ומיני מאפים. אתם מתכוננים? כי אתם הולכים לגלות מתכון משגע שיגרום לכם ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן מנוחה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 2 קוטעים של פשטידות או טארטים
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול פנימה לתוך שלבי ההכנה, בואו נתמקד ברכיבים שנצטרך. מדובר ברכיבים פשוטים שמדברים בכל מטבח, ומי יודע – אולי תגלו שאתם כבר אוהבים את מה שיש במגירה!
- 250 גרם קמח חיטה (או קמח נטול גלוטן לחובבי הבריאות)
- 100 מ"ל שמן זית איכותי (או שמן חמניות, אם אתם מעדיפים)
- 70 מ"ל מים פושרים
- 2 כפות סוכר (אפשר לשים גם סוכר חום לשדרוג)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה (תוסיף אווריריות נאה)
חשוב לדעת: אם אתם רוצים להכין גירסה טבעונית, אין צורך להחליף שום דבר, המתכון הזה מושלם! רק שימו דגש על קמח נטול גלוטן כדי לשמור על כל העדפות הקהל.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשאתם מחזיקים במרכיבים, הגיע הזמן לחשוף את כל שלבי ההכנה, בצורה כזו שתהיה עבורכם כמו מדריך צעד אחרי צעד. נגיע לתוצאה הכי טעימה ומעלפת!
- נשפוך את הקמח לקערה גדולה, נוסיף את המלח, הסוכר ואבקת הסודה ונערבב היטב.
- נוסיף את השמן ונתחיל לערבב את התערובת עם ידיים עד שנקבל תערובת חולית.
- נשפוך פנימה את המים הפושרים, ונעבוד עם הבצק בידיים עד שהמרקם יתחיל להתאחד.
- נחלק את הבצק לשניים ונכסה כל חלק בניילון נצמד.
- נחכה 30 דקות במקרר, כך שהבצק יתייצב ויתקרר.
- אחרי שהזמן עבר, נוציא את הבצק מהקרח ונרדד אותו בעזרת מערוך על משטח מקומח.
- נחתוך את הבצק למידה הרצויה, אם זה טארט או פשטידה.
- נסדר בתבניות אפייה ונקפיץ קצת את הבצק עם מזלג כדי למנוע התנפחות.
- נאפה בתנור בחום של 180 מעלות במשך 20-25 דקות, או עד שהבצק מקבל גוון זהוב.
- כשזה מוכן, נשאיר את המאפה להתקרר למספר דקות ומוכנים לטעימה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, אחרי שיצרנו את הבצק המושלם, בואו נדבר על אפשרויות השדרוג! הבצק הזה הוא כמו תופסני בכדורסל – הוא מתזז את כל השדרוגים שאתם יכולים לחלום עליהם.
- אפשר להוסיף עשבי תיבול קצוצים לבצק (כמו רוזמרין או טימין) כדי לקבל טעם נוסף.
- אם אנחנו מדברים על מתוק, אפשר להוסיף שישיות קקאו גרוס לדוגמה לבצק שוקולדי מדהים.
- אם אתם אוהבים גבינות, ערבבו גבינת פטה או פריזאי לתוך הבצק.
- ולא לשכוח, ניתן למרוח תחתית טארט עם ריבת פירות או שוקולד ללקוח חוויית טעמים משגעת.
שאלות ותשובות
איך ניתן לדעת מתי הבצק מוכן?
סימן שכיח הוא צבע זהוב יפה שהבצק מקבל. אם הוא מתחיל להתנפח, זה סימן שהוא מוכן לאפות.
האם אפשר להכין את הבצק יום לפני?
בוודאי! הבצק יכול להיות מאוחסן במקרר עד יומיים, ובמקרה הצורך גם להקפיא.
האם ניתן להשתמש בשמן אחר במקום שמן זית?
כן! שמן חמניות או תחליפים אחרים יעבדו מצוין.
מה צריך לעשות אם הבצק מתפורר?
אפשר להוסיף מעט מים לפי הצורך, אבל תמנעו מלהוסיף יותר מידי כדי לא להפוך אותו לדביק.
אפשר לפרוס את הבצק ואת זה סיימתי?
בהחלט! אפשר לרדד אותו ולהשתמש בו כבסיס למיני פשטידות.
האם יש עוד דרכים לשדרג את הטעם של הבצק?
כן! תוספת של אגוזים טחונים יכולה להוסיף טעם עשיר יותר.
מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן את הבצק?
הבצק יתאפס במקרר עד יומיים ולשימוש מראש, לחצו אותו בניילון נצמד.
אפשר לשלב במילוי חומוס?
כמובן! תוספת חומוס יכולה לשדרג פשטידות בצורה בריאה!
מה עלי לעשות אם אני רוצה להכין את הבצק בגירסה ללא גלוטן?
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן באותו כמות אז מתכנת שתשמרו בעקביות בישול.
איך הבצק הזה משתווה לבצק פריך קלאסי?
מרכיב השמן נותן לבצק הזה ותארת טעמים יותר עשירה וזמן הכנה קצר יותר.
אל תשכחו לשתף את המתכון המהמם הזה עם החברים שלכם. תנו להם לגלות את היתרונות של הבצק המדהים הזה ויחד ניצור חוויות קולינריות נוספות!
"`