הטכניקה הסודית להכנת שרימפס בטמפורה מושלמת
שרימפס בטמפורה – המתכון המושלם להפתיע את האורחים!
יש משהו פשוט קסום בהכנת אוכל מדהים שכזה שאין אחד שלא מתמכר אליו! השרימפס בטמפורה הוא אחד מהמנות שמלכדות בלבבות, ובכל Bite אנחנו מצליחים ללקק את האצבעות. איזה כיף לשמוע את הצליל המופלא שיצא בזמן שהשרימפס שטוגן בטמפורה, והטעמים שמתפשטים בפה, מבלי שיצטרכו להתאמץ – פשוט משגע!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק:
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה המדהימה הזו תצטרכו לאסוף כמה רכיבים פשוטים שכולנו יכולים למצוא בבית. צוות הטעמים והמרקמים יוצר מנה אגדי, שנוכל להגיש כחלק ממסיבת ערב או סתם ארוחה מושלמת עם המשפחה. אז בואו נתחיל!
- 500 גרם שרימפס קלופים (מומלץ לדאוג שיהיו טריים, זה הרבה יותר טעيم)
- 1 כוס קמח תפו”א (כן, כן, זה הכיף האמיתי)
- 1 חצי כוס מים קרים (ככל שיותר קרים, כך התוצאה תהיה נימוחה יותר)
- 1 ביצה (גדולה, כמובן)
- 1/2 כפית מלח (או לפי טעם)
- שמן קנולה (לטיגון, חייבים אותה!)
- רוטב סויה (לצד, למי שאוהב)
- מעט רוטב צ’ילי מתוק (ומי שחשקה נפשו ברעננות)
שדרוגים והחלפות אפשריות
למי מכם שמחפש גרסה טבעונית, אפשר להמיר את השרימפס בבלילת ירקות כמו קישואים, גזר או תפו”א. לטבעונים שבכם, אפשר גם להמיר את הביצה ב-2 כפות זרעי פשתן מעורבים עם 5 כפות מים. התוצאה תהיה לא פחות ממדהימה!
שלבי ההכנה
ואנחנו מצפים לראות את השרימפס הזה נצלה על האש! צוות המסיבה כבר מתלהב לקראת המנה, אז בואו נתחיל!
- חולצים את השרימפס בעדינות, ומוודאים שאין עליו שום שרידי קליפה, עיניים או איברים מיותרים.
- מניחים את השרימפס דווקא בצד ונתחיל להכין את הבלילה.
- בקערה גדולה, נערבב את הקמח, המלח והביצה.
- בהדרגה נוסיף את המים הקרים ונטפל במושג ‘ואקום’ כדי שהבלילה תהיה הכי אוורירית שיש.
- חממים את השמן בסיר עמוק עד שהשמן מתחיל לבעבע.
- טובלים כל שרימפס בבלילת הקמח ומעבירים אותו לתוך השמן החם.
- מטגנים עד שהשרימפס זהוב ויפה. זה ייקח בערך 3-5 דקות.
- מוציאים מהשמן ומניחים על מגבת נייר לצינון ושאיבת השומן.
- מגישים חם עם רוטב סויה וצ'ילי מתוק!
לא על כל המתכון הזה, אלא גם על חוויית האכילה. שעות רבות של התלהבות וטעמים ידהדו בפה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם בא לכם להרגיש את התוספות המדהימות, ישנם כמה רעיונות שיכולים לשדרג את המנה:
- שום קצוץ שמטוגן קלות עם השמן יספק ריח מטריף.
- לנסות ולשדרג את הבלילה על ידי שילוב תבלינים כגון כמון, פפריקה חריפה או ג’ינג’ר לשדרוג הטעמים.
- אפשר להגיש עם סלט ירוק טרי כדי להעניק למנה מרענן!
- אם יש לכם שאריות טמפורה, אפשר לשים אותה בפוקי פוטוזו מתובלו.
שאלות ותשובות
מה עושים אם אני לא אוהב שרימפס?
כמובן שאפשר להסיר את השרימפס ולעבור להכין בטמפורה ירקות, טופו או קציצות. הדמיון יכול להיכנס לפעולה!
האם אפשר להכין את המנה בתנור?
כן! לשם כך פשוט הניחו את השרימפס על תבנית אפייה והשתמשו בטמפורה בתנור בטמפרטורה של 200 מעלות. תזכרו לשמן היטב את התבנית.
האם ניתן להכין את המתכון הזה עם קמח אחר?
בהחלט! קמח של תפוחי אדמה או קמח חומוס גם עובדים מצוין והופכים אותו ליותר מרענן.
האם יש זמן מסוים שבו כדאי לאכול את השרימפס?
עדיף לאכול את המנה מיד לאחר ההכנה, שטעמים ופצפוצים יישארו נוכחים!
האם אפשר להכין מראש?
אפשר להכין את השרימפס, אך כדאי לטגן אותו רק סמוך לשעת ההגשה כדי לשמור על האווריריות.
האם אפשר להכין את המנה עם פירות ים אחרים?
בוודאי! פירות ים שונים כמו קלמרי או צדפות מתאימים גם הם.
כמה זמן לוקח להכין את המנה?
באופן כללי כל התהליך לוקח בסביבות 30 דקות, כולל ההכנה והטיגון.
למה חשוב שהמים יהיו קרים?
מים קרים עוזרים לשמור על אווריריות הבלילה ומונעים את הצמיגות.
אפשר להכין את המנה גם בלי טיגון?
למי שמעדיף אפשר גם להשתמש בשיטה של צליה על הגריל, אך התוצאה תהיה שונה במעט.
למה כדאי לשתף את המתכון הזה?
זוהי מנה חגיגית, טעימה וכל מי שטועם לא יכול לעמוד בפני הטעמים – זה פשוט מושלם לשתף עם כולם!
נסיים את המתכון המרהיב הזה בתשואות ואיחול לכל אחד מכם – שיהיה טעים ותהנו מכל Bite! אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם חברים ברשתות החברתיות!