האם אפשר להקפיא טופו? כל התשובות לכאן!
האם אפשר להקפיא טופו? גלו את כל הסודות
מיני מאכלים, מרקמים וריחות משגעים מחכים לכם כשהם מוקפאים, אבל האם טופו שמתייבש ונהיה קשה הוא בכלל אפשרות? דמיינו את עצמכם נכנסים למטבח ונתקלים בקוביות טופו שהכנתם. מה לעשות עכשיו? לאכול או להקפיא? התשובה, חברים, היא הרבה יותר מרתקת מכפי שחשבתם.
זמן הכנת המתכון: 10 דקות | רמת קושי: קל | למספר אנשים: 2 מנות
- 10 דקות הכנה
- קל
- מספיק ל-2 אנשים
טופו הוא מוצר סויה שמכיל חלבון עשיר ונחשב לעבודת ידך. כאשר אנו מדברים על טופו, אנו מדברים על חומר שהרבה אנשים חושבים עליו כמשעמם. אך האמת היא שטופו יכול להיות מדהים במגוון מנות, החל מסלטים ועד תבשילים. הוא מספק גם אפשרויות רבות כאשר מדובר על הקפאה.
הרכיבים הדרושים
להכנת טופו מוקפא, כל מה שאתם צריכים זה:
- קוביות טופו רכות או מוצקות (על פי העדפתכם)
- שקית הקפאה סוף טובה
- מיקרוגל או תנור (להפשרה)
רגע, האם אתם יודעים שטופו רך מתאים לבישול כמו קציצות, בעוד שטופו מוצק מצוין להכנת אוכל מוקפא? טופו הוא נהדר בשילובים שונים של טעמים, עם סויה, שום, ג'ינג'ר ועוד. כשאתם מחליטים להקפיא אותו, כדאי לתת לו אפשרות לספוג טעמים גם לפני ההקפאה.
שלבי ההכנה
- חותכים את הטופו לקוביות באורך של 2 ס"מ.
- אם אתם רוצים טופו רך משמעותית, עליכם לסחוט את המים מהטופו.
- מניחים את הקוביות בשקית ההקפאה היטב.
- סוגרים את השקית ומשאירים קצת אוויר בפנים כדי לאפשר להן להתרחב.
- מכנסים למקפיא ומקפיאים עד חודשיים.
- כשאתם רוצים להשתמש בטופו, פשוט הוציאו מהמקרר והשאירו להפשיר במשך הלילה במקרר.
- לאחר ההפשרה – טופו ישמור על מרקם נימוח, ללקק את האצבעות.
כשאתם מקפיאים טופו, כדאי לקחת בחשבון שעליו להשרות בתיבול מסוים – לדוגמה, יחד עם רוטב סויה או תבלינים שאתם אוהבים. זה עוזר לו לקבל טעמים נוספים כשהוא יופשר שוב.
תוספות אפשריות
כאשר אתם מקפיאים טופו, חשבו על תוספות שיכולות לשדרג את המנה שלכם:
- תיבול עם רוטב סויה, שמן שומשום, שום וג’ינג’ר.
- הוספת ירקות מוקפצים כמו ברוקולי, גזר ופטריות.
- לבנות קציצות טופו עם תוספות כמו פטרוזיליה, כוסברה ושום תיבול.
בין אם תבחרו בטופו רך או מוצק, הקפאה יכולה לסייע לדחוף את המנה למקום גבוה יותר בטבלה. כשתנפחו את הטופו למנה – הוא יהפוך למעדן אגדי.
שאלות ותשובות
האם ניתן להקפיא טופו שהוקפץ?
טופו שהוקפץ עלול שלא לשמור על מרקמו. ההמלצה היא להקפיא טופו לא מבושל בלבד.
כמה זמן ניתן להקפיא טופו?
אפשר להקפיא טופו למשך עד חודשיים, ועדיף לא יותר מזה.
איך אני יודע אם הטופו מוקפא כראוי?
אם הטופו במקפיא הוא קשה למגע ולא ישתנה במסת המים, זהו סימן טוב.
האם ההקפאה משנה את הטעם של הטופו?
טופו שהוקפא יכול לקבל טעמים חדשים עם תיבול מתאים לפני ההקפאה.
האם אפשר להקפיא טופו מתובל?
כן. טופו מתובל מחזיק מצוין אחרי ההקפאה, וזה יכול להוסיף לעוד נימות טועמות.
איך מפשירים טופו שהוקפא?
עליכם להפשיר את הטופו במקרר או על ידי בישול במיקרוגל.
האם אני יכול להקפיא טופו בתוספות כמו ירקות?
הטופו וכמה תוספות כמו ירקות מתאימים, אולם ירקות מסוימים עשויים לאבד מהמרקם שלהם.
האם יש הבדל בין טופו רך למוצק בהקפאה?
כן. טופו מוצק שומר על צורתו כאשר הוא מוקפא, ואילו טופו רך עשוי לאבד מנת חלק מהמרקם.
באיזה טמפרטורה כדאי להקפיא טופו?
הטמפרטורה המומלצת להקפאה היא מינוס 18 מעלות צלזיוס.
לבסוף, האם יש טיפים לשדרוג המבחן של טופו קפוא?
מוסיפים רוטב טעים, סוחטים לימון, או מניחים על טוסטר גריל לאפקט טעים במיוחד.
אז בפעם הבאה שאתם מתמודדים עם קוביות טופו – אל תהססו להקפיא אותן. השתמשו בסודות הללו ותופתעו לגלות איך הטופו הופך למנה מושלמת!
ואם האהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף עם חברים! תנו להם גם לגלות את האפשרויות המדהימות של טופו.