דפי אורז מטוגנים עם ביצה שישגיעו את החיך שלך
דפי אורז מטוגנים עם ביצה – מתכון אגדי!
תארו לכם מנה כזו שבה כל ביס הוא חגיגה של טעמים וצרפתים. דפי האורז הפריכים האלה, שממלאים בבת אחת את השפתיים בטעמים מדהימים וכוללים שמץ של ים, עושר של ירקות רעננים, וביצה אחת שיש לה את היכולת להפוך את הכול למושלם!תתכוננו למאכל שהוא פשוט ממכר, שמסביר מה זה 'אוכל של ניחוח'!
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4 מנות ממליאות
הרכיבים הדרושים
כמובן שדפי האורז המושלמים האלו לא ייתכן בלי שילוב של מרכיבים איכותיים. לכן, הנה רשימה שתשפר את חוויית האוכל שלכם. אל תשכחו להכניס לכיס את המרכיבים לחגיגה הזו, אחרת איך תעשו טעימות?
- 240 גרם דפי אורז (קיימים גם בשוקולד אם אתם רוצים ריגוש!)
- 3 ביצים גדולות
- 1 כוס כרוב קצוץ דק (אפשר גם מקום חתוך, כי אנחנו גמישים)
- 1 גזר קלוף וגרר (המצבע של המנה!)
- 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ (שיביא את הרעננות)
- 3 כפות סויה (האנג-און לטעמים אסייתיים)
- 2 כפות שמן סומסום (נותן חום ונחמה)
- מלח ופלפל על פי הטעם (כמו על כל דבר טוב!)
- אופציה: ירקות נוספים כמו פלפל צבעוני או פטריות – להוסיף תוספות משגעות!
שלבי ההכנה
ואי! בילבילתם בקיצור, הגיע הזמן לשים כיסוי מגן – הלהבות של הקולינריה מצפות לנו!
- מביאים לרתיחה סיר עם מים ומבשל את דפי האורז בהתאם להוראות ההכנה על האריזות.
- מעבירים את דפי האורז לתוך מים קרים למספר שניות כדי להפסיק את הבישול.
- מניחים את הדפים אחד על השני על מגבת כדי לייבש היטב.
- שמים את הביצים לקערה, מוסיפים מלח ופלפל ומקציפים היטב.
- מחממים שמן סומסום במחבת על חום בינוני.
- שמים בצל ירוק, גזר וכרוב במחבת ומבשלים למשך 2-3 דקות עד שהירקות רכות.
- יוצקים את הביצים הקצוצות ומערבבים עד שהן מתבשלות.
- לוקחים דף אורז ומניחים במרכזו תערובת של ירקות וביצה.
- מקפלים את הקצוות ומגלגלים לא טוב גולה קטנה.
- חוזרים על התהליך עם שאר הדפים והתערובת.
- חוזרים למחבת עם קצת שמן ומטגנים את הגלילים עד שהם משתזפים ומקבלים צבע זהוב יפה.
- מוציאים את הגלילים הנפלאים ונותנים להם משך זמן מנוחה על נייר סופג.
ראיתם? זה כזה פשוט! כל אחד יכול ליהנות מחגיגה של טעמים בבית. והחורף אוטוטו מגיע, אז מה יותר טוב ממנה חמה, מלאת צבעים וטעמים?
תוספות או שדרוגים אפשריים
אם בא לכם להרגיש יצירתיים, תמיד אפשר לשדרג את המתכון. הנה כמה רעיונות נהדרים:
- תוספת של טופו מטוגן בשביל התחושה הווגיטרית.
- במקום בצל ירוק, אפשר לשים עירית לחלופת טעם מענג.
- כמובן שייק אפשר גם להוסיף עלי נענע או בזיליקום.
- אופציה להוסיף רוטב סויה, צ'ילי או אפילו רוטב טריאקי – למי שאוהב קצת חריף.
- אפשר להכין וריאציה עם דגים, כמו טונה משומרת או סלמון.
שאלות ותשובות
מה אם אני לא אוהב ירקות? אל דאגה, ניתן להכין דפי אורז ללא ירקות ולהשתמש בתחליפים כמו בשר, טופו, או פשוט להכין אותם גם רק עם ביצים – הם יוצאים מדהים!
האם אפשר להכין את זה מראש? בהחלט! אפשר להכין את הגלילים ואז לשמור במקרר. כדאי לחמם אותם לפני ההגשה.
יש רעיון לארוחת ערב עם דפי האורז? רבים מהאנשים עושים ערב 'שף ביתי', וכל אחד מכין דפים עם מה שהוא אוהב. זאת דרך מגניבה לערב עם חברים!
האם המתכון מתאים לפליאו? כן! כל מה שאתם צריכים לעשות זה להימנע מדפי האורז ולהשתמש בעלי חסה!
האם אפשר לאפות את הגלילים? בהחלט. בדיוק כמו עם דגים, תנסו אותם בתנור על תבנית עם נייר אפייה בתנור חם ל15-20 דקות.
מה עם דיאטות מיוחדות? מתכון זה נעים לחלוטין! הוא דל פחמימות ומותאם באופן מצוין למי שככה רוצה לחיות!
מה קורה אם דפי האורז מתפוצצים לי? תמיד הבשלה במסלולים אכשלוליים (שכמובן, לצחוק עליהם) – פשוט תרדו לנתיב יותר רגוע עם אדים.
האם אפשר לשים גבינות? יש רבים שאוהבים לערבב גבינת פטה עם הירקות – זה טעים עד מעלף!
האם זה מתאים גם לילדים? בהחלט! הילדים אוהבים ביסים קטנים, והמתכון הזה יתאים לילדכם הסקרנים.
מה אני עושה עם שאריות דפי האורז? שקיות גם…, אפשר לשים במים ולאחסן להם בתיבול אטרקטיבי!
הדפים האלו פשוט מצוינים! תסכימו שהמתכון הזה שווה את הזמן שלכם. אם ניסיתם, אנחנו מעודדים אתכם לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהפיץ אותו לחברים!