דונאטס מתכון 10 דקות שיביאו לכם חיוך בכל ביס
"`html
דונאטס מושלמים בתוך 10 דקות!
מי לא אוהב דונאטס? המראה המגרה, הטעמים המושלמים והמרקם האוורירי משגעים כל פעם מחדש. על הדונאטס אנחנו יכולים לדבר שעות – על המגוון, על המתיקות, על כל חווית הטעימה שאנחנו חווים כשלוקחים ביס! אם יצא לכם לחלום על דונאטס שיהיו גם מהירים להכנה, גם מעלפים וגם מדהימים – הגעתם למקום הנכון. המתכון הזה יאפשר לכם להכין דונאטס ממכרים בטעם אגדי בפחות מעשר דקות. קחו את כל מה שאתם יודעים על אפייה, שימו בצד, והכנה מהירה נעימה מחכה לכם!
זמן הכנת המתכון
- סך הכל זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 12 דונאטס
הרכיבים הדרושים
כדי להכין דונאטס עסיסיים וחושניים, אנחנו נצטרך מספר מרכיבים בסיסיים שיהפכו את הבצק שלנו ליצירות מופת. כל אחד מהם תורם למרקם ולטעם שהופכים את הדונאטס לאגדים. אז בואו נתחיל!
- 2 כוסות קמח חיטה (אפשר להמיר לקמח חצי מלא או ללא גלוטן)
- 2/3 כוס סוכר
- 2 ספלים חלב (אפשר מ almond milk וגרסה טבעונית)
- 1/4 כוס שמן צמחי
- 4 ביצים
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון (גרסה משגעת, להשתמש ונוסיף איך בא לנו)
- 1/4 כפית מלח
אם אתם מעדיפים להוסיף טעמים אחרים, תוכלו לחשוב על תמצית וניל או אפילו דבש אם תרצו טוויסט בריא יותר! משדרגים אפילו את הסוכר עם סוכר חום, מה שעוד ייתן גוון חביב לדונאטס.
שלבי ההכנה
כשהמרכיבים שלנו מוכנים, הגיע הזמן להיכנס למטבח וליצור! בשלב הזה תרגישו את התרExcitement שלכם תופס תאוצה. מדובר בשלבי הכנה קלים ומהירים שיביאו אתכם לתוצאה מדהימה.
- מחממים את התנור בטמפרטורה של 180 מעלות.
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה, הקינמון והמלח.
- מוסיפים ביצים, חלב ושמן ומערבבים היטב עד שהעיסה חלקה ואחידה.
- ממלאים תבנית דונאטס בשמן או קמח לפני שמתחילים למזוג את התערובת. (ככה בטוח לא נדבקים!)
- מוזגים את התערובת לתוך התבנית בעזרת כף או שקית זילוף, במטרה לייצר שורות אחידות.
- אופים במשך 8-10 דקות עד שהדונאטס גבוהים ומעט התייצבו.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר פעמיים באותו הזמן.
- אפשר להוסיף ציפוי שוקולד מומס, קונפטי או סוכר קינמון. מה שבא לכם!
שדרוגים אפשריים
יש לכם רצון לחדש? אין בעיה! אתם יכולים להוסיף לדונאטס שלכם תוספות מעלפות כמו:
- גרגרי שוקולד מריר או חלב
- רסק תפוחים לתוספת לחות
- מנגו או תותים קצוצים כדי לקבל טעם טרי
- מילוי קרם מסתורי – אנחנו אוהבים נוטלה, אבל כל מה שאתם אוהבים יכול להיכנס!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הדונאטס ללא ביצים? בהחלט! אפשר להשתמש ב-1/4 כוס רסק תפוחים או אפילו חצי תפוח גרוס כתחליף ביצה.
כמה זמן אפשר לשמור את הדונאטס? אם הצלחתם לא לאכול אותם מיד, שמרו אותם במיכל סגור. הם יישארו טריים עד 3 ימים.
האם אפשר לקפוא את הדונאטס? כן! הדונאטס יישארו טריים אם תקפיאו אותם. פשוט הוציאו לפני ההגשה והניחו להם להפשיר.
מה עושים אם אין לי תבנית דונאטס? אל דאגה! תבנית מאפינס תעבוד גם מצוין.
האם אני יכול להכין גרסה טבעונית? בהחלט! החליפו את החלב בחלב צמחי ושימו רסק תפוחים במקום ביצים.
כיצד ניתן להוסיף טעמים לדונאטס? תמציות כמו תמצית שקדים או וניל יוסיפו טוויסט טעים.
מה אם אני לא אוהב קינמון? אפשר להחליף אותו בתבלינים אחרים כמו אגוז מוסקט או אפילו קקאו!
איך אני יודע מתי הדונאטס מוכנים? הם צריכים להיות גבוהים ומעט הזהובים, בדקו עם קיסם – אם יוצא יבש, הם מוכנים!
אפשר למלא את הדונאטס אחרי האפייה? כמובן! פשוט חתכו להם באמצע והוסיפו את המילוי.
מה כדאי להגיש עם הדונאטס? ניתן להגיש עם קפה חם, שוקו או אפילו עם כוס חלב קר – מה שבא לכם!
אם אתם מתגעגעים לרגעים טעימים מחוויות הקינוח הילדות שלכם, אל תחכו עוד – הכינו את הדונאטס האלה ועשו שמח לכולם! אל תשכחו לשתף את המתכון המעלף הזה עם חברים שלכם. אכילת דונאטס הופכת את העולם למקום משוגע, אז בואו ניצור את השיגעון הזה יחד!
"`