גראטן כרובית מושלם שילך עם כל מנה!

גראטן כרובית – המנה המושלמת לכל אירוע!

שוקלים משהו חדש ומדליק להכין לארוחה הקרובה? אישית, כשאני חושבת על גראטן כרובית, אצלי זה תמיד מביא חיוך על הפנים. מדובר במנה שמכילה הכל: טעמים עשירים, מרקם משגע, וההרגשה המדהימה של מנת comfort food שהולמת כל مناسبة. למה אז המנה הזאת כל כך מדהימה? כי היא חלק מהתרבות הקולינרית שלנו, ומזכירה את המרקים שהיינו מכינים עם סבתא. היא פשוט ממכרת! יותר מזה – היא גם מאוד בריאה! שתפו אותה עם כל מי שאתם אוהבים, הם לא יפסיקו לבקש עוד!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 60 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, הגיע הזמן לדבר על החומרים – אותם מרכיבים שמביאים את הגראטן הנפלא הזה לחיים! אנחנו נשתמש בכרובית כמו כוכבת ראשית, ועכשיו בואו נצעד למטבח ונראה מה נצטרך:

  • 1 ראש כרובית בינוני (כ-600 גרם)
  • 2 כוסות שמנת מתוקה (או חלב במידה ורוצים גרסה קלילה יותר)
  • 1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 ביצים
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • מלח ופלפל טחון לפי הטעם
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 2 כפות חמאה למריחה של התבנית
  • לט topping: ק breadcrumbs (או פנקו) עם כף חמאה מומסת

גרסאות חלופיות

חשוב לציין שניתן להחליף את כל גבינות התרבות שלנו, ואפילו להשתמש בגבינות צמחיות בגרסה טבעונית. ככה אפשר להתאים את המתכון למגוון של דיאטות ומנהגים קולינריים.

שלבי ההכנה

וככה כל התהליך עובד – מדובר בשלבים פשוטים שמתאימים אפילו למי שחושש לראשונה להיכנס למטבח. אז לוקחים אל הכלים שלכם והבאתם נמאס מהפיצה המוכנה!

  1. מבשלים את ראש הכרובית במים רותחים במשך 8-10 דקות, עד שהכרובית רכה אך לא ממש מתפוררת.
  2. כשהכרובית מתבשלת, מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  3. מניחים את הכרובית בתבנית משומנת בחמאה.
  4. מועכים בעזרת מזלג את הכרובית כך שתהיה מפולגת ולא שלמה, אבל לא לחלוטין. הרצוי הוא שתשמור על מרקם.
  5. מניחים בקערה נפרדת את השמנת (או החלב), ביצים, גבינות, שיני שום, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים הכל היטב.
  6. שופכים את התערובת על הכרובית בתבנית.
  7. מפזרים מעל ק breadcrumbs הממולאים בחמאה מומסת.
  8. אופים במשך 30-35 דקות, או עד שהגראטן הזה משגע ויתחיל להזהיב למעלה.
  9. לאחר מכן, מסניפים את הריח המדהים שמאהיב את הבית!

קרה לכם פעם שלא הצלחתם לחכות שהמנה תתקרר? אני יודעת, הריח פשוט משגע!

תוספות ושדרוגים

אם מתחשק לכם לגוון עוד יותר, יש המון תוספות שאתם יכולים לשקול. ניתן להוסיף פטריות מוקפצות, או סלק מבושל לקצת צבע. כמו כן, אפשר לשים בין השכבות עוד ירקות כמו ברוקולי או גזר, ולשדרג את המנה לארוחה עשירה. למעשה, כל מה שיביא לכם שמחה יעבוד פה נהדר!

שאלות ותשובות

עד כמה הגראטן הזה בריא?
הגראטן הזה מצריך מעט שמן בתבשיל, אך ניתן להפוך אותו לבריא יותר עם חלב 1% וגבינות דלות שומן.

האם אני יכולה להקפיא את הגראטן?
כמובן! רק זכרו להקפיא אותו לאחר האפייה, ואם תחליטו להפשירו, תוכלו לחמם אותו בתנור.

האם אני יכולה להשתמש בגבינות אחרות?
בהחלט! גבינת פטה או גבינת קוטג' יכולות להוות תוספת משגעת.

האם צריך להשרות את הכרובית לפני הבישול?
זה לא הכרחי, אבל אם אתם רוצים להוסיף טעמים, אפשר לשים את הכרובית במים עם מעט מלח לשעה לפני.

כמה זמן הגראטן שורד במקרר?
הרבה זמן! אם תשמרו אותו בכלי סגור, הוא יכול לשרוד עד שלושה ימים במקרר.

האם דאריכן יכולים להכין את המנה?
בהחלט! ילדים יכולים להשתתף בשלב הערבוב, ובטח ובטח בשלב הטעימה.

האם מכינים גראטן עם ירקות אחרים?
אכן כן! גם פטריות, קישוא ואפילו בטטה יכולים להיכנס למנה הזה.

האם אפשר ממש לשים בצד את הכ breadcrumbs?
כן, זה בסדר. אם אתם אוהבים את זה יותר ללא קרמוס, פשוט קפצו שלב.

איך אפשר לדעת אם הגראטן מוכן?
הגראטן שלכם מוכן כשחלקו העליון מתייבש והקצוות מתחילים לחרוך קלות.

האם אפשר להכין גראטן כרובית בלי ביצים?
בהחלט! ניתן לשים קצף של תפו”ח כתוש במקום הביצים כדי לשמור על מרקם מתושף!

לסיום, אם נהניתם מהמתכון המדהים הזה, כדאי לשתף אותו! תרגישו חופשי לשלוח לחברים או לכתוב על חוויותיכם. אם זה לא מושלם, אני לא יודעת מה זה!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
כואבים אחרי אימון? תDiscover את הסיבות!
```html כאב השרירים אחרי אימון: למה זה קורה ואיך להתמודד עם זה? תארו לעצמכם את הסיפור הבא: סיימתם אימון...
קרא עוד »
דצמ 17, 2024
אימון HIIT: מה זה וכיצד הוא משנה את האימון שלך?
```html אימון HIIT: למה כל כך מדברים עליו? אימון HIIT, או High-Intensity Interval Training, הפך בשנים האחרונות לפופולרי בקרב...
קרא עוד »
דצמ 20, 2024
למה דיאטת 16 8 לא עובדת כמו שחשבתם?
```html האם דיאטת 16:8 לא עובדת? בואו נגלה את הסודות האמיתיים! דיאטת 16:8, אחת הדיאטות הפופולריות בשנים...
קרא עוד »
דצמ 01, 2024
נגישות