גם אתה יכול להכין עוגיות שוקולד ציפס ב10 דקות!

עוגיות שוקולד ציפס – מתכון ב-10 דקות

אין ספק ששוקולד ציפס הוא אחד מהחטיפים הכי אהובים על כולם. אז מה יותר טוב מלעשות עוגיות שוקולד ציפס מדהימות במו ידינו, שיפיצו ריח משגע בכל הבית ויתנו לנו הרגשה שכולנו פטיסיירים לרגע? ממש ככה! במתכון הבא אני הולכת להראות לכם איך אפשר להכין עוגיות שיעברו את כל מבחני הטעם בקרב המשפחה והחברים שלכם, תוך 10 דקות. הכי טעים שיש – זה מה שממתין לכם כאן!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: 12-15 עוגיות

הרכיבים הדרושים

לפני שמתחילים, זה חשוב לדעת שיש צורך בכמה מרכיבים פשוטים שנמצאים בדרך כלל בכל בית. אין צורך לרכוש חומרים מיוחדים או דקדוקי מאכלים. אז קחו גז, הוא ממתין לכם כמו שיש לכם חום להניח אותו בצד. מוכנים? הנה מה שאנחנו צריכים:

  • 100 גרם חמאה רכה (לא מומסת, טובה במרקם שלה)
  • 150 גרם סוכר חום (אם רוצים שזה יהיה מתוק מעלף)
  • 1 ביצה (לא להיבהל, זה הכרחי)
  • 200 גרם קמח (אפשר גם קמח מלא, ותאמינו לי, זה יוצא מדהים)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית קינמון (למי שאוהב טעמים מופלאים)
  • 150 גרם שוקולד ציפס (כמובן, השחקן המרכזי כאן)
  • 1/2 כפית מלח (להדגיש את הטעם)

מרכיבים חלופיים

אם אתם בעניין של להיות בריאים או למלא את העוגיות שלכם במרכיבים מיוחדים, יש לזה כמה גרסאות:

  • עבור גרסה טבעונית, במקום חמאה אפשר להשתמש בשמן קוקוס.
  • אפשר להחליף את הסוכר בחלופה כמו סוכר קוקוס או תחליפים כמו סטיביה.
  • למה לא לנסות שוקולד מחלב צמחי במקום שוקולד רגיל? זה יהיה נפלא!

שלבי ההכנה

עכשיו מתחילים – הבשורה הכי טובה היא שלא לוקח זמן רב עד שהעוגיות יהיו מוכנות, אז קחו אוויר. תכינו את התבנית ותתחילו לרשום!

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את החמאה הרכה בקערה – אם מגיעה מחדר החימום, היא כבר בדרך.
  3. מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת והחמאה הופכת לקלה.
  4. מוסיפים את הביצה ומערבבים שוב עד שהתערובת חמה ומושלמת!
  5. מניחים את כל החומרים היבשים (קמח, סודה לשתייה, קינמון ומלח) בקערה נפרדת.
  6. מעבירים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת הרטובה ומערבבים עד שנוצר בצק.
  7. מסיימים על ידי הוספת שוקולד ציפס ומערבבים בעדינות כדי למנוע התפרצות.
  8. על תבנית מרופדת בנייר פרגמנט, יוצרים כדורים בגודל של כף ומניחים רווחים ביניהם.
  9. מכניסים לתנור ואופים 8-10 דקות עד שהעוגיות גבוהות והן מתחילות להתקשות.
  10. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר מספר דקות לפני שמניחים על מדף.

עכשיו שאתם רואים את העוגיות, תאמינו לי – הקסם קורה! הפריכות בחוץ והרכות הפנימית יתנו לכם את תחושת הנימוח בפה – מושלם.

תוספות או שדרוגים אפשריים

עכשיו כשיש לנו בסיס, אפשר לשדרג את העוגיות המהממות הללו! מה לעשות? יש כמה אפשרויות מצוינות:

  • להוסיף אגוזים קצוצים – זה נותן קריספיות משגעת.
  • לתבל עם מעט שטח קוקוס מגורר כדי לתת טוויסט טרופי.
  • לנסות לשדרג עם טעמים כמו וניל או תמצית ערמונים.
  • אפשר להשתמש בשוקולד מריר לעומת שוקולד חלב, לטעם יותר דרמטי.

שאלות ותשובות

אפשר להמיר את החמאה בשמן צמחי? בהחלט! תשתמשו בשום בעיה – הבעיה היחידה היא שהשומן יהיה פחות סמיך.

למה חשוב להשתמש בסוכר חום ולא סוכר רגיל? הסוכר החום מוסיף ניחוחות משגעים שטובים לעוגיות.

כמה זמן העוגיות נשארות טריות? יש להביא בחשבון שהן לא שורדות יום. אבל אם תצליחו להחביא, הן ישמרו שישה ימים במיכל אטום.

האם אפשר לאפות את העוגיות בתבנית סיליקון? אפשר בהחלט! זה מעולה עם שמן, והעוגיות יוצאות מושלמות.

אם לא מתכוונים לאכול את כל העוגיות – אפשר להקפיא? כן, פשוט מקפיאים את כדורי הבצק ומאחרים את האפייה כשהאורחים מגיעים!

האם אני יכול לשלב תוספות נוספות כמו ממתקים? כמובן! אני ממליצה גם על מרשמלו קצוץ כדי לעשות אותם שוקולדיים ושובבים.

מה יקרה אם אשכח את העוגיות בתנור? ובכן, לא ממליצה לכם לגלות את התשובה, אבל אחרי ארבעה עשר דקות זה כבר לא שוקולד ציפס..

האם ניתן להכין עוגיות ללא גלוטן? בהחלט! תוכלו להשתמש בקמח שקדים חסר גלוטן.

האם יש צורות שונות שאפשר להכין מהבצק הזה? תנסו להכין מתוך הבצק הזה כדורי שוקולד במקום עוגיות – יהיה אדיר!

ומה קורה אם אני רוצה שיהיה קצת חריף? אפשר להוסיף קמצוץ של צ'ילי – זה יוצר טוויסט מדהים!

אז הנה לכם! המתכון שהכין אתכם לעוגיות מדהימות, שנותנות לכם את האפשרות להרגיש כמו שפים במעבדות קולינריות. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ולחגוג יחד עם משפחה. אני בטוחה שיש לכם מלא רעיונות לשיפור וביטוי אישי, אז תפרסו את תיבת המתכונים האדירה שלכם עליו!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
כמה תינוק בן 5 חודשים צריך לאכול – מדריך חיוני
```html כמה תינוק בן 5 חודשים צריך לאכול? הפתרון לכל השאלות שלכם! אם אתה הורה של תינוק בן 5 חודשים, סביר...
קרא עוד »
ינו 06, 2025
איך להכין אייס קפה של ארומה בקלות וטעים
```html איך להכין אייס קפה של ארומה נכנסנו לשבוע החם של הקיץ, ובדיוק כשכולנו מחפשים דרכים לשמור על...
קרא עוד »
ינו 11, 2025
כאבי בטן בהריון: איך להתמודד עם קלקול קיבה
```html מה עושים כשכאבי הבטן מתעוררים? המדריך לכאבי בטן בהריון כאבי בטן בהריון הם תופעה נפוצה שלעיתים...
קרא עוד »
דצמ 07, 2024
נגישות