גלילות חצילים עם גבינה מאסטר שף שהן חובה לנסות
גלילות חצילים עם גבינה מאסטר שף
לא פעם אנחנו מחפשים את המנה המדויקת שתשדרג את הארוחה שלנו ותשאיר את כולם פעורי פה. אם גם אתם מחפשים את מנת ה"איזה מדהים! אני חייבת את המתכון!" – הגעתם למקום הנכון. גלילות חצילים עם גבינה הן בדיוק המנה שתשדרג כל שולחן ותהפוך אתכם לאלופים של המטבח. מעבר לכך, מדובר במתכון משגע, צבעוני ובעל טעמים עשירים שלא משאירים אף אחד אדיש.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מגישים: 4-6 מקומות
הרכיבים הדרושים
כעת נעבור לחלק הכי חשוב – רכיבי המנה שלנו. גלילות חצילים עם גבינה צריכות להיות עשויות מחומרים טריים ואיכותיים. הכינו את המצרכים הבאים:
- 2 חצילים בינוניים
- 250 גרם גבינת רוקפור או גבינת פריזאי (או גבינת פטה אם אתם אוהבים טעמים פחות חזקים)
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (או קילנטרו, אם אתם משוגעים על זה)
- 2 שיני שום כתושות
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים (תוספת שאף אחד לא מצפה לה)
- רוטב עגבניות (אם אתם רוצים להוסיף טאץ' נוסף)
כמובן שאפשר לשדרג את המנה על ידי הוספת מרכיבים אחרים אם יש לכם בבית. תנסו לחשוב מחוץ לקופסה!
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש בידינו את כל מה שצריך, הגיע הזמן להתחיל את ההכנה. אל תדאגו, זה כל כך פשוט שברגע שתתחילו, תבינו שכולכם תוכלו להיות מאסטר שפים.
- חתכו את החצילים לרצועות דקיקות (כחצי ס"מ) והניחו על נייר מגבת. פזרו מעל מלח, כדי להוציא את המרירות.
- לאחר 15 דקות, שטפו את החצילים במים ותייבשו אותם בעזרת מגבת.
- חממו את שמן הזית במחבת גדולה – אתם רוצים שישרה ובעל טעם משגע!
- טגנו את רצועות החצילים עד להזהבה מכל הצדדים וכשהן רכות.
- סננו את החצילים מנוזלי השמן והניחו להם להתקרר על נייר מגבת.
- בינתיים, הכינו את המלית: בקערה, ערבבו את הגבינות המגורדות עם הפטרוזיליה, שום, ואגוזי הפקאן.
- מלאו כל רצועת חציל בכף מהמלית וסובבו לגלילה.
- סדרו את הגלילות בתבנית אפייה והזליפו מעל רוטב עגבניות אם תרצו.
- אפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות, עד שהגבינה נמסה והחצילים מתבשלים עוד יותר.
- הגישו חם עם טפטופי שמן זית מעל.
וזהו! אתם עכשיו מחזיקים במתכון אגדי לגלילות חצילים שלא תשכחו כל כך מהר. את כל הדיבורים על טעמים, גבינות והחצילים המהוללים – בניכם עכשיו.
תוספות או שדרוגים אפשריים
ממליצה לכם לשדרג את המנה בעוד מרכיבים. אפשר להוסיף כף פפריקה מתוקה למלית, היא ממש מדהימה עם הגבינות! אם אתם רוצים גירסה דלת פחמימות, פשוט תחסרו את הרוטב. ויש גם אפשרות להפוך את המנה לטבעונית – פשוט השתמשו בגבינת שמנת טבעונית.
שאלות ותשובות
מה לעשות אם אני לא אוהבת חצילים?
אפשר להשתמש בזוקיני במקום חצילים. התוצאה תהיה לא פחות ממדהימה!
האם ניתן להקפיא את הגלילות?
בוודאי! אם תרצו להכין מראש, פשוט עטפו את הגלילות בניילון נצמד והכניסו למקפיא.
מה זה רוטב עגבניות?
רוטב עגבניות הוא רוטב העשוי מעגבניות מרוסקות ותבלינים, משמש כבסיס במטבח האיטלקי.
אפשר להכין את המנה על הגריל?
בהחלט! גריל נותן לזה טעם משגע. פשוט מקפיצים את החצילים ואז ממלאים בהתאם.
האם המנה מתאימה לדיאטה?
כן, מדובר במנה בריאה יחסית, אך כמובן שחשוב לשים לב לכמויות הגבינות.
האם יש צורך להרתיח את החצילים לפני הבישול?
לא, טיגון או צלייה מספיקים בכדי להניב טעם טוב.
כמה זמן ניתן לשמור את הגלילות במקרר?
עד 3 ימים בשמירה על הקפיצות האנרגטיות והטעם המעולה!
אפשר להשתמש בגבינות שונות?
טוב לדעת! ממריאים גם עם גבינת מסקרפונה, היא נימוחה ונפלאה!
איך מומלץ להגיש את המנה?
מומלץ להגיש עם סלט קיץ מרענן בצד.
תנו למנות המדהימות הללו לגרום לכם ולחבריכם להתרגש מכל ביס. אל תתביישו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, כי מנות ממכרות כמו הגלילות הללו מגיעות לכולם!