גלידת קוטג' מעולם שלא טעמתם קודם!
"`html
גלידת קוטג' – ממתק מדהים ומרענן לשבתות לוהטות!
מתי בפעם האחרונה פגשתם גלידה שהצליחה להפתיע אתכם בכל ביס? האמת היא שגלידת קוטג' היא בדיוק הממתק הזה – הכי טעים שיש! היא מתהדרת בטעם creami משגע, במרקם אוורירי, ובקיצור, היא כוללת את כל العناصر שהופכים קינוח למושלם. לא רק שהגלידה הזו מדהימה בטעמים שלה, אלא גם יש לה גוון כהיסטורי – היא נוגעת בקלאסיקות של האוכל הביתתי, ואי לכך, כל ביס משקף מסורת של סבתא.
אתם תוהים למה לקפוץ למתכון הגלידה הזה? ובכן, הגעתם למקום הנכון – מתכון זה עשוי להיות בדיוק מה שאתם צריכים כדי להשבר את קיץ החום! עשו לכם טובה, הוציאו את מכונת הגלידה ואנחנו נתחיל להוציא את המעדן הזה שמרקם שלו מעלף. התחייבו, אתם תצטערו אם לא תנסו אותו בקיץ הזה!
זמן הכנת המתכון:
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן קירור: 4 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את גלידת הקוטג' המדהימה הזו, אתם תצטרכו מספר רכיבים פשוטים אשר ניתן למצוא בכל סופרמרקט. בקיצור, מדובר ברכיבים שהם לא רק נגישים, אלא גם כל כך הרבה יותר בריאים מגלידות אחרות!
- 450 גרם גבינת קוטג' (מומלץ להשתמש בגבינה רכה ונעימה)
- 200 מ"ל שמנת מתוקה (לגרסה נמוכה שומן, ניתן להשתמש בשמנת דל שומן)
- 150 גרם סוכר (אם אתם אוהבים מתוק פחות, אפשר להפחית את הכמות)
- 1 כפית תמצית וניל (להגברת הטעמים)
- קמצוץ מלח (כדי להבליט את כל הטעמים)
- 1/2 כוס פירות יער קפואים (אופציונלי, לשדרוג המסיבה)
שלבי ההכנה
לאחר שקטפנו את כל המצרכים, הגיע הזמן לרדת לפרטים ולקפוץ לתוך ההכנה המרגשת. אתם תראו שהכל פשוט כל כך, עד שאתם תחשבו מה היה כל כך קשה בחיים!
- מניחים את גבינת הקוטג' בקערה ומועכים בעזרת מזלג עד שהיא חלקה ככל האפשר.
- מוסיפים את השמנת המתוקה לתוך הקערה.
- מסננים פנימה את הסוכר, תמצית הווניל וקמצוץ המלח.
- מערבבים את התערובת בעזרת מקצף חשמלי עד שהכל מתאחד לקבלת מרקם קרמי.
- אם בחרתם להוסיף פירות יער, תחלקו את הפירות בצורה שווה בתחתית התבנית.
- יוצקים את התערובת על הפירות בתבנית.
- מניחים את התבנית במקפיא, וממתינים 4 שעות לפחות עד שהגלידה מתייצבת.
- מוציאים את הגלידה מהמקפיא 10 דקות לפני ההגשה כדי שתהיה קלה לחיתוך.
תוספות ושדרוגים אפשריים
הכי טוב בזה – אתם יכולים לשדרג את הגלידה ולשחק עם המרכיבים! למה לא לשים קצת שוקולד מומס מעל? או אולי הוספת אגוזי לוז קצוצים יוביל למרקם שמישהו יזכור ימים רבים? גם הוספת רוטב דובדבנים או קיווי יכול להיות אלטרנטיבה מדהימה! ואולי שבוע גלידה זה דבר חדש שאתם רוצים לנסות? אל תהססו להיות יצירתיים, או שהזמן אוזל?
שאלות ותשובות
מה אורך חיי המדף של גלידת קוטג'?
הגלידה יכולה להחזיק מעמד עד חודש במקפיא, אבל ההמלצה היא לא לחכות יותר מחודש כי מרקם הגלידה מתחיל להיפגע.
איך אני יכול להפוך את המתכון הזה לטבעוני?
כדי להפוך את הגלידה לטבעונית, פשוט החליפו את גבינת הקוטג' עם גבינת שקדים והשתמשו בשמנת צמחית מתוקה.
האם ניתן לשים סוכר חום במקום סוכר לבן?
בהחלט! סוכר חום יוסיף טעמים עמוקים יותר ואפילו נותן ליהנות מיתרונות בריאותיים נוספים.
אפשר לשים מסמרי נענע?
בוודאי! מוסיפים נענע קצוצה לתוך התערובת – היא תתן גלידה מרעננת מאוד!
מה המינון המומלץ למתכון הזה?
המתכון מספיק ל-8 מנות, אבל אתם יכולים להוסיף או להוריד כמות לפי המצב רוח שלכם!
האם זה עובד בלי מכונת גלידה?
בהחלט! תוכלו להקפיא את הגלידה בתבנית ולהקציף כל חצי שעה במהלך שעות ההקפאה כדי לשבור את גבישי הקרח.
אפשר לשים שוקולד מומס פנימה?
כמובן! שוקולד מומס משתלב בצורה מצוינת ואפילו ניתן להוסיף שוקולד מריר לקינוח שמרגיש קצת יותר פאנקי.
יש המלצה למחזיק גלידה כדי שיהיה נעים יותר?
תשמרו את הגלידה בתבנית אטומה למניעת סיבוכים עתידיים. חום קיץ עושה את שלו!
זה אפשרי לשים טעמים כמו פיסטוק?
אפשר. פשוט קנו פיסטוקים טחונים והוסיפו לתערובת – זה ייתן חלק נוסף למתכון!
האם ניתן להקפיא את הגלידה למשך לילה נוסף מבלי לפגוע בעצם את זה?
כן, אך כדי לשמור על המרקם אתם צריכים להוציא את החלבון 10 דקות לפני הקטיף המיוחל!
אם אהבתם את המתכון הזה ונהניתם מהחוויה, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ובני משפחה! שתפו את הממתק המושלם הזה בכל רחבי הרשתות החברתיות!
"`