גלידת יוגורט ללא סוכר מתכון פשוט וטעים
גלידת יוגורט ללא סוכר: חוויה קיצית מרעננת
אם אתם מחפשים את המתכון שיגרום לכם להרגיש כמו בקיץ כל השנה, הגעתם למקום הנכון! גלידת יוגורט ללא סוכר היא לא רק מתכון בריא ומושלם, אלא גם מדהים, ממכר ומעלף שיכול לשדרג כל מסיבת קיץ או ערב משפחתי. אתם לא תאמינו כמה שזה קל ומהר להכין גלידה רכה ושמנמונת שתשאיר את כל האורחים שלכם בלחץ קטנטן על מנת לדעת איך הכנתם את זה. אז שמים את הכפפות על הידיים ומתחילים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן קירור: 4 שעות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הגלידה המרגשת הזו, אנחנו צריכים רכיבים פשוטים וכמה טיפים קטנים. העיקר – לא לשכוח את היוגורט, הוא הכוכב של המתכון!
- 500 גרם יוגורט טבעי 0% שמן (לתוצאה ללא סוכר)
- 2 בננות בשלות (לבחירתכם, ניתן להמיר לפרי אחר כמו תותים או מנגו)
- 2 כפות דבש או ממתיק טבעי אחר (אם אתם אוהבים מתוק, אפשר גם עוד)
- 1 כפית extract וניל אמיתי
- קמצוץ מלח (כי מלח משדרג כל קינוח!)
עכשיו, לפני שנעבור לשלבים, כדאי לחשוב על וריאציות שהכי מתאימות לכם. אומנם בתור טעים תוכלו להכין אותם עם פירות יער, ושיהיה לכם טעים ומרענן יותר.
שלבי ההכנה
לגמרי מתכון שמורכב מכמה שלבים בלבד, וככה קל להכין את הגלידה המהממת נימוחה הזו.
- תחילה, חתכו את הבננות לפרוסות ושימו אותן בקופסה במקפיא למשך כשעה.
- הוציאו את הבננות והעבירו אותן לבלנדר, יחד עם היוגורט, דבש, וניל ומלח.
- ערבבו את החומרים עד לקבלת תערובת חלקה ואוורירית.
- מעבירים את התערובת לקופסה ומקפיאים למשך 4 שעות. ליתר ביטחון, כדאי לערבב כל שעה על מנת לשמור על המרקם הנעים.
- לאחר קירור מספק, מוציאים ומניחים כמה דקות בטמפרטורת החדר על מנת שהגלידה תהיה נוחה להגיש.
כשהיא מוכנה, תראו את המרקם שלה – אוורירי, נימוח וראוי לכל מחמאה אפשרית!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אחת מהדברים המרגשים בגלידת יוגורט היא שאפשר לשדרג אותה שוב ושוב! תוכלו לנסות להוסיף את הדברים הבאים לתוך התערובת או מעל:
- שוקולד מריר קצוץ לחתיכות
- אגוזים קצוצים (קשיו, שקדים, פקאנים)
- פירות טריים עטופים
- גרגרי רימון לקישוט
- קוקוס קצוץ או מפוזר
וכל גיוון שתבחרו בו, זה יוסיף חוויה מרעננת לכל ביס!
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש ביוגורט אחר?
כן, אפשר בהחלט! יוגורט כלכלי, יוגורט עם טעם כגון תות או מנגו יכולים להוסיף טוויסט מעניין למתכון.
האם ניתן להכין גלידה עם תחליף סוכר?
בוודאי! ניתן להשתמש בסוכר לא טבעי כפי שתרגישו בנוח. זה ייתן את המתיקות הרצויה.
אפשר להחליף את הבננות בפירות אחרים?
בהחלט! תותים, מנגו או פסיפלורה – כולם יעבדו נהדר במתכון הזה.
מה עושים אם אין בלנדר?
אם אין לכם בלנדר, אפשר למעוך את הבננות ולערבב עם השאר בעזרת כף גדולה, אבל זה לא ייתן את אותו מרקם חלק.
כמה זמן אפשר לשמור את הגלידה במקפיא?
הגלידה יכולה להחזיק במקפיא כשלושה חודשים. אתם לא תספיקו לטעום את זה כי היא נעלמת!
מהי הכמות הנכונה של דבש?
שיטת הדור של דבש אינה קבועה. מומלץ להתחיל עם הכמות המצוינת ולאט לאט להוסיף לפי הטעם.
האם אפשר להכין את הגלידה ללא דבש?
כמובן! אם אתם מעדיפים טעם ניטרלי יותר, פשוט הקטינו את הממתיק או השמיטו אותו לחלוטין.
האם אפשר להכין את המתכון באייר פרryer?
למזלכם, כן. שימו את התערובת בתבנית מתאימה ואפו על חום נמוך עד שהגלידה מקבלת צבע יפה.
מה לעשות אם הגלידה קפואה מדי?
אם אתם מוציאים אותה ונתקלים בקושי לחתוך, הניחו לה כמה דקות בטמפרטורה החדרית כדי להתרכך.
האם ניתן להמיר את הכמויות במתכון?
בהחלט. תוכלו לשחק עם הכמויות בהתאם לצרכים שלכם, לשמור על התמהיל אך לשנות את הפרופורציות בעצמכם.
עכשיו כשאתם לשון המומחים לקינוחי קיץ בריאים, אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם, כדי שגם הם ייהנו!