גלידה פרווה ריץ ללא ביצים שתענג את כולם

גלידה פרווה ריץ ללא ביצים – מתכון אגדי!

תארו לעצמכם רגע קיץ חם ומדבר, אתם יושבים על כיסאות נמוכים, השמש מזהיבה את השמיים, והמטעמים סביבכם הם גלידה רכה ונמסה בעדינות בפה. לא מדובר בגניבת רגע רומנטי, אלא בכיף של טעמים מדהימים! מדובר בגלידה פרווה ריץ ללא ביצים – קינוח מרענן שתמיד משדרג את הקיץ. מדהים עד כדי כך שאי אפשר להפסיק ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות + 4-6 שעות במקפיא
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

על מנת להכין את הגלידה המעלפת הזו, תצטרכו כמה רכיבים פשוטים אבל מלאים בטעמים. הנה מה שאתם צריכים:

  • 400 מ"ל חלב קוקוס (שמן) איכותי
  • 200 גרם סוכר חום
  • 200 גרם שוקולד מריר, קצוץ קטן (רצוי 60% קקאו ומעלה)
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • ¼ כוס אבקת קקאו איכותית (לא חובה, תלוי בטעם)
  • 1 כפית מלח ים

תוספות שיכולות להוסיף עוד טעם ולשדרג את הגלידה: אגוזי לוז קצוצים, פירות קיץ קפואים, או אפילו קונפטי של שוקולד!

שלבי ההכנה

ועכשיו הגיע הזמן להכין את הגלידה האלוהית הזו. שלבו כוחות, חברים, והנה מה שעליכם לעשות:

  1. בסיר קטן, חממים את חלב הקוקוס עם הסוכר חום על חום נמוך עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין. זהו שלב קריטי, כי הוא יקנה לגלידה את המתיקות שהיא צריכה.
  2. מסננים את התערובת לקערה, ומוסיפים את תמצית הווניל, אבקת הקקאו והמלח. מערבבים כל כך הרבה עד שהתערובת מתמזגת היטב.
  3. מוסיפים את השוקולד המריר הקצוץ לתערובת הקיץ החמה, ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  4. מעבירים את התערובת לקופסה אטומה, ומקפיאים במשך 4-6 שעות. אם יש לכם מעבד מזון, לאפשר לגולל את הגלידה כל שעה כדי שהיא תהיה אוורירית ונימוחה.
  5. בזמן שהגלידה קופאת, אתם יכולים לעשות מקלחת של חשיבה על תוספות מדליקות שתכניסו מראש, או פשוט להתרכז בהרהורים של בטיול הבא שלכם בחוף הים.
  6. כשהגלידה מוכנה, הוציאו אותה מהמקפיא, הניחו לה להתמוסס מעט, ועשו שימוש בכף כדי לקצוץ את הגלידה למנות חלקות.
  7. תהנו מהגלידה המדהימה והמשגעת הזו, ואולי תזמינו חברה או חבר לחלוק את הרגע המושלם הזה.

רעיון לשדרוגים

אם אתם אוהבים לנגן במטבח, כאן יש לכם כמה רעיונות לשדרוגים אפשריים:

  • הוסיפו רוטב שוקולד חם מעל!
  • גרסת פירות יער: הוסיפו פירות יער קפואים לתערובת לפני ההקפאה.
  • אפשרות טבעונית: השתמשו בתחליפי סוכר טבעוניים כמו מייפל או ממתיקים אחרים.

שאלות ותשובות

האם אפשר להחליף את חלב הקוקוס בחלב אחר?

בהחלט! אם אתם לא אוהבים חלב קוקוס, תוכלו להשתמש בחלב שקדים או חלב סויה. עם זאת, חלק מהטעם המיוחד מגיע מחלב הקוקוס, אז השתדלו לא להשתגע אם תבחרו בחלופות.

מה אם אין לי אפשרות למכונת גלידה?

לא דואגים! המתכון עובד מצוין גם ללא מכונת גלידה. פשוט המנעו מלהקפיא אותו במשך פרקי זמן ארוכים מדי כדי לשמור על אווריריות.

אני רוצה להכניס פירות לגלידה, מתי כדאי לעשות את זה?

ההמלצה שלי היא להוסיף את הפירות לפני ההקפאה, כך שהם יתמזגו נפלא בתערובת. אם אתם מתכוונים להוסיף פירות קפואים, מומלץ להקפיא אותם לפני כן.

מה אפשר לעשות עם גלידה שנשארת?

אם נשארה לכם גלידה, אתם יכולים להכין ממנה שייק שוקולד חדשני עם קקאו, חלב ושוקולד נוסף. ניתן גם להשתמש בה לעיטור עוגות או מאפים.

האם מדובר בגלידה בריאה?

באופן יחסי, הגלידה הזו יכולה להיות בריאה יותר מגלידות מסורתיות בשל היעדר הביצים והחומרים המשמרים. יחד עם זאת, אל תשכחו שהסוכר מכיל קלוריות.

למה משמשים מלח במתכון?

המלח מבליט את הטעמים ומאזן את המתיקות של הסוכר. אל תתייאשו ממנו!

אני רוצה טעם אחר, איך אני יכול לשדרג?

חושבים על תמציות כמו תמצית מנטה או שקדים? פשוט החליפו את תמצית הווניל בתמצית שמדברת עליכם, וזה ייתן לכם טעם חדש ומרתק.

מה אם הגלידה יצאה קשה מדי?

אם הגלידה קשה מאוד לאחר ההקפאה, פשוט הניחו לה לעמוד בטמפרטורת החדר כמה דקות לפני ההגשה. זה יקל על החיתוך או הלקיחה עם כף.

האם אפשר להשתמש בשוקולד עם 70% קקאו?

בוודאי! השוקולד המריר עם אחוז קקאו גבוה מוסיף עושר וטעמים עמוקים יותר, אבל שימו לב שהגלידה תהיה פחות מתוקה. אתם עשויים לאהוב את זה!

מה הכי חשוב לדעת לפני הכנת המתכון?

לשטוף היטב את המרכיבים לפני השימוש, לשים לב לאיכות החלב קוקוס – ובסופו של דבר, תנו ליצירתיות שלכם לזרום! בכל פעם אתם יכולים לנסות ולהשתדרג!

אם אהבתם את המתכון, אנא שתפו אותו עם חברים ובני משפחה! לא יהיה מדהים יותר מאשר ללקק את האצבעות עם כולם יחד!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
גרעיני דלעת סגולות: מדע קסום לבריאותך!
גרעיני דלעת: סגולות שיביאו אותך לשאול שאלות! גרעיני דלעת, כן כן, אלו אותם גרעינים ירוקים ופריכים...
קרא עוד »
אוק 18, 2024
סוגי יישור שיניים
היום ניתן למצוא בשוק לא מעט סוגי יישור שיניים, לכן חשוב לגשת לרופא שיניים מקצועי ומנוסה, שמתמחה בתחום...
קרא עוד »
ינו 25, 2021
שמן זרעי רימונים תופעות לוואי שאסור לפספס!
שמן זרעי רימונים: האם באמת יש תופעות לוואי? שמן זרעי רימונים הפך בשנים האחרונות לאחד מהתוספים...
קרא עוד »
אוק 18, 2024
נגישות