גלידה ביתית ללא מכונה שתשגע את אṣף!
מתכון לגלידה ביתית ללא מכונה
איך אפשר לקיץ הישראלי להיות מתוק ומרענן יותר אם לא עם גלידה ביתית? יש לכם מושג איך זה מרגיש ללקק את האצבעות אחרי כל ביס? בסוף הקיץ, כשהחום בשיאו, את הגלידה המושלמת שלכם תוכלו להכין בעצמכם! לא תצטרכו מכונת גלידה, וכל מה שצריך זה את המרכיבים הנכונים, קצת סבלנות וכמה שלבים פשוטים. העובדה שהגרסה הביתית מאפשרת לכם לשלוט בכל פרט — מדאצ'ים ממכונים מפורסמים ומרכיבים לא בריאים — היא פשוט מדהימה. אז בואו נכין גלידה שתשאיר את כולם פעורי פה!
זמן הכנת המתכון: 10 דקות
רמת קושי: קלה
מספר מנות: 6
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן קירור: כ-4 שעות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 6
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הגלידה הביתית הסופר טעימה והמדהימה הזו, אנו זקוקים למספר מרכיבים פשוטים, אך כמובן אתם יכולים להוסיף טעמים ותוספות שיביאו את הקסם שלכם למנה. אז למי מאיתנו שלא מת לגלידה — אפשר לנסות גם עם תחליפי חלב!
- 500 מ"ל שמנת מתוקה (35% חלבון)
- 200 מ"ל חלב (אפשר גם חלב פרה, סויה או שקדים)
- 150 גרם סוכר (לפי טעם אישי, אפשר להפחית)
- 1 כפית תמצית וניל
- שוקולד צ׳יפס / אגוזים / פירות יער (לפי טעמכם)
מרכיבים חלופיים
אם אתם רוצים לגרסה טבעונית ואפילו דלת פחמימות, אתם יכולים להשתמש בשמנת צמחית וחלב קוקוס במקום השמנת והחלב. לסוכר אפשר להשתמש בדייסטר, אגבה או כל תחליף אחר שתרצו.
שלבי ההכנה
עכשיו, לאחר שבחרנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהכין את הגלידה המופלאה הזו!
- בקערה גדולה, מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד שהקצפת מתייצבת.
- מוסיפים את החלב ותמצית הווניל ומערבבים בעדינות.
- למי שרוצה טעמים נוספים, אפשר להוסיף שוקולד צ׳יפס, אגוזים או פירות מגורדים.
- מעבירים את התערובת לתבנית או קופסה עם מכסה.
- מניחים במקפיא למשך כ-4 שעות, עד שהגלידה מתייצבת לחלוטין.
- לפני ההגשמה, הוציאו את הגלידה מהמגירה השנייה לשעה כדי שתהיה קלה לשרת.
- הגישו בכוסות או קונוסים, עם תוספות נוספות אם תרצו.
נשמות של מתוקים – תוספות או שדרוגים
הגלידה הזו היא כמו בד לבן, וכשאתם מוסיפים אלמנטים נוספים, אתם מעניקים לה את הסגנון האישי שלכם. כך למשל, אפשר לשדרג אותה עם סירופ שוקולד, פירות טריים, או לקמבן אותה עם אגוזי לוז קצוצים. למי שאוהב תוספות חריפות — קמצוץ של קינמון יכול לעשות פלאים!
שאלות ותשובות
איך ניתן לשמור על הגלידה מבלי שהקוביות יתפסו קודרות?
אם תשמרו את הגלידה בקופסה אטומה, היא תשמור על המרקם והטעמים שלה מבלי להתייבש.
האם אפשר להכין את הגלידה עם חלב דל לקטוז?
בהחלט! חלב דל לקטוז יכול להיות פתרון מושלם לגרסה בריאה וללא רגישויות.
כמה זמן הגלידה נשמרת?
אם שמרתם אותה כמו שצריך, תוכלו להנות ממנה במשך שבועיים.
מומלץ להקפיא את הגלידה בשכבות דקות?
שכבות דקות מקפיאים מהר יותר, והן עוזרות ליצור מרקם נעים וקרמי.
מה אפשר לעשות אם יש לי מכונת גלידה?
מערבבים את המרכיבים באותה צורה ושמים במכונה כשעה.
האם יש מתכוני גלידה ללא סוכר?
ברור! תוכלו להשתמש בממתיקים טבעיים כמו סוכר קוקוס או אגבה וישלחו לכם מתכון בריא.
האם אפשר להוסיף קקאו?
נכון מאוד! פשוט מוסיפים לתערובת קקאו טוב ואנחנו על המפה, מה שעשוי להפוך אותה למעלפת!
האם אפשר לשים פירות בטוח?
פירות טריים או מיובשים זה בהחלט מושלם!
מה אם אני לא אוהב את הטעם של וניל?
אין בעיה – החליפו את הווניל באקספרסיות כמו שוקולד, פירות יער, או אפילו ליקר!
איך יודעים שהקצפת מוכנה?
ברגע שהיא מחזיקה נקודת שיא כאשר מכניסים את הבלנד, אתם מסודרים!
אם גם אתם רוצים להכין גלידה מדהימה שתשאיר את כולם עם טעם של עוד בקיץ הזה, אל תהססו לשתף את המתכון עם חברים ובני משפחה! שלחו להם את הטעם הנפלא של גלידה ביתית ומרעננת.
זכרו, במטבח שלכם כל אחד יכול להיות שף. תתחילו להכין את הגלידה המושלמת שלכם, ותהנו ממנה בכל רגע!