גלידה ביתית ללא חלב מרוכז – קל וטעים!
גלידה ביתית מדהימה ללא חלב מרוכז וללא מכונה
אנו מתכוננים להעניק לכם מתכון שמעלה חיוך על הפנים ומניע את הרגש של nostalgia – מה יותר מושלם מגלידה ביתית, שנעשית בשיטה קלה ופשוטה? זוהי גלידה שאין לכם ברירה אלא להרגיש את הטעם בכול ביס וביס, גלידה שמגרה את החושים ועוטפת את הלשון בחוויה נימוחה. כך שהרגעים המושלמים נשמרים בצלחת – אתם, החברים והמשפחה, כל אחד בתורו מרגישים שאתם זוכים ברגעי קסם צרופים. אז למה לחכות? בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון: 15 דקות. | רמת קושי: קלה. | מנות: 4-6
- זמן הכנה: 15 דקות בלבד
- דרגת קושי: קלה. כל אחד יכול להכין
- מספיק ל-4-6 מנות שימלאו את הלב בשמחה
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך המדריך הצעד-אחר-צעד, חשוב לדעת באילו מרכיבים אנו נעשה שימוש. הרכיבים מאוד פשוטים וזמינים בכל סופרמרקט, כך שאין לכם תירוצים. בנוסף, הם מאפשרים לנו ליצור גלידה שהיא לא רק מתוקה אלא גם משגעת וטעימה.
- 1 קופסה (400 מ"ל) של חלב קוקוס (מתובל, לפי טעמכם)
- 1/2 כוס דחוסה של סוכר קוקוס או סוכר חום
- 1/2 כוס של פירות קפואים (כמו תותים, בננות או מנגו)
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- קורט מלח קטן
בנוסף, ניתן לשדרג את מתכון הגלידה הזה עם חומרי טעם נוספים על מנת להתאים את זה להעדפותיכם האישיות. כך למשל, ניתן להוסיף קקאו ליצירת גלידת שוקולד או שוקולד חלב מרוסס. מה שבאמת טוב – המתכון הזה גמיש ורב גוני.
שלבי ההכנה
אחרי שהכנתם את כל מה שאתם צריכים, הגיע הזמן להיכנס לסדנאות הבישול עם הגלידה המעלפת שלנו. המדריך למתכון הזה קל מאוד – תאמינו לי, לא יהיה צורך במכונת גלידה או כמעט בכל מכונה אחרת. מספיק שתהיה לכם בוחש ו… אהבה!
- שמים את כל הרכיבים, חלב קוקוס, סוכר, פירות קפואים, תמצית וניל ומלח, בקערה גדולה.
- מערבבים את הכל עם בלנדר ידני עד שהתערובת מתקבלת ונראית כמו שקרם עשיר ומפורק.
- מעבירים את התערובת לתוך קופסה המותאמת להקפאה.
- מניחים במקפיא למשעה של 4 שעות לפחות, עד שהתערובת קפואה לחלוטין.
- לפני ההגשה, תנו לגלידה לשבת מחוץ למקפיא כ-5-10 דקות על מנת להתרכך טיפה.
- סוחטים כפית לגלידה ומוסיפים לקעריות הגשה. אפשר לפזר שוקולד מרוסס כקישוט, אם רוצים.
וכך יש לנו גלידה מרעננת ומדהימה, שאפשר לשתף בכל חגיגה או פשוט לשבת מול הטלוויזיה ולהתענג עליה בכיף. אגב, אם אתם רוצים לנסות גרסה טבעונית לחלוטין, אפשר להחליף את חלב הקוקוס בחלב שקדים או טחינה.
שדרוגים אפשריים
כדי להפוך את הגלידה למעלפת שוב מחדש, אפשר לשדרג אותה בכמה דרכים פשוטות:
- להוסיף חתיכות שוקולד מריר או הוסיף פרוסות אגוזים לקראת סוף ההקפאה.
- שימוש בפירות שונים ובכך להשיג טעמים מגוונים. כן, תותים זה נחמד, אבל פירות כמו קיווי או פסיפלורה עדיין לא מימשו את הפוטנציאל שלהם.
- לגרום לחלום שוקולד: להוסיף קקאו איכותי מעט לתערובת לפני ההקפאה.
- אפשר לשדרג את מרקם הגלידה עם קעריות או תבניות נוספות, כמו תבניות של קוביות קרח.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בחלב אחר בשיטה הזו?
כן, אפשר בהחלט להשתמש בחלב שקדים, חלב סויה או חלב ע fique. כל אחד מהם יביא איתו טעמים משל עצמו.
מה קורה אם אני רוצה שהגלידה תהיה פחות מתוקה?
ניתן להוריד את כמות הסוכר לפי הטעם האישי. כמו כן, הפירות הקפואים כבר מתוקים באופי שלהם, מה שעשוי להתאזן את המתיקות.
האם אפשר לשמור את הגלידה לאחר ההכנה?
בהחלט! ניתן לשמור את הגלידה בקופסה אטומה במקפיא עד שבועיים, למרות שסביר להניח שהיא תזמין אתכם לשוב ולנסות אותה שוב עוד לפני כן.
מה לעשות אם הגלידה קפואה מדי?
אם היא קפואה מדי, תנו לה לשבת מחוץ למקפיא למשך כ-5-10 דקות, עד שהיא מתרככת מספיק להיות אפשרית ללקיחה.
אני רוצה להכין גלידה עם פרי שונה; זה אפשרי?
בהחלט! אתם יכולים לשנות את הפירות לפי הטעם שלכם ולהכין גלידה ממנגו, פטל או אפילו אשכוליות.
מה המשמעות של חלב קוקוס מתובל?
חלב קוקוס מתובל הוא חלב קוקוס ללא סוכר, והוא מביא טעמים מחממים ומדויקים לרקעים שונים.
האם אני יכול להשתמש בפירות קפואים שהוקפאו בבית?
בהחלט, זה יכול לספק טעמים רעננים ומדהימים! דבר אחד שצריך לזכור זה שצריך לייבש את הפרי כדי להגיע לתוצאה הטובה ביותר.
מהם הסטנדרטים הבריאותיים של המתכון?
מדובר בגלידה דלת פחמימות, עשויה מרכיבים טבעיים בלבד, שמתאימה הן לצמחונים והן לטבעונים.
האם יש בעיות אלרגיות?
בהתאם למרכיבים שבהם אתם משתמשים, כדאי לבדוק את האלרגיות האישיות. לרוב מדובר בחומרים בטוחים.
איך אני יודע אם הגלידה מוכנה?
אם היא קפאה לחלוטין, עת שיצא ממנה את הכף ולא יוצרות רעידות (כמו במשקה קר).
אז עכשיו כשיש לכם את המתכון המושלם והקולע, הגיע הזמן להכין את הגלידה המדהימה הזו בבתים שלכם! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ובני משפחה, כי גלידה היא אהבה, והיא מיועדת לחלוק. בהצלחה באפיה!