גלו את מתכון עוגיות ללא סוכר שישנה הכל
"`html
עוגיות ללא סוכר – המתכון המושלם לשלוק טעים ובריא!
לא נראה לי שיש משהו יותר משגע מעוגיות טריות ופריכות, שמתמוססות בפה ממש! דמיינו את הרגע שבו אתם פותחים את המקרר, והעוגיות הטריות צוחקות לכם בפנים. עכשיו תוסיפו לכך את העובדה שהן ללא סוכר, והן לא רק מתוקות, אלא גם בריאות! בדיוק כך, המתכון הזה מצליח לשלב את ההנאה עם הבריאות – אגדי, נכון?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, למי זה מתאים
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- בכמות: 12-15 עוגיות
עוגיות ללא סוכר הן לא רק פתרון למי ששומר על דיאטה, אלא גם לכל מי שפשוט רוצה ליהנות מקינוח מדהים ללא מאות קלוריות. הן מושלמות להתפנק איתן כיוון שהן כל כך קלות להכנה שאפשר להכין אותן בכל רגע פנוי.
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגיות המהממות הללו, אתם תזדקקו למרכיבים הבאים:
- 2 בננות בשלות (כל כך מתוקות שזה מדהים!)
- 100 גרם קוואקר (לא להיבהל, זה לא יגרום לכם להרגיש חוטבים חומרי בניין)
- 50 גרם חמאת אגוזים (כמו אגוזי לוז או שקדים, רק לא להופיע על העוגיות כמו בכיתה ג')
- 2 כפות קקאו איכותי (כדי לתת טוויסט שוקולדי למנה)
- אוכמניות קצוצות או צימוקים כקישוט (לשדרוג נוסף)
- קורט מלח (כיוון שכולנו יודעים כמה מלח טעים לעוגיות)
בשימוש במרכיבים כמו בננות ורסק תפוחים, אנחנו מצליחים להוסיף מתיקות שאין כמותה, והכל בלי לגרום למכונת הקלוריות שלכם להתמוטט.
שלבי ההכנה
עכשיו כשהכנו את כל מה שצריך, הגיע הזמן לעבור לשלב הבא – בואו נתחיל להכין את העוגיות!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מעבדים את הבננות עד שהן הופכות לפירה חלק.
- מוסיפים את קוואקר וחמאת אגוזים לתוך הבננות ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הקקאו, מלח ואוכמניות/צימוקים וערבבים שוב.
- כעת, בעזרת כף, מניחים בעיגולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים במשך 15-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
- מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר לפני ההגשה.
והנה הפלא התרחש – עוגיות עכשיו מוכנות, והריח היפייפה ממלא את הבית!
גרסאות חלופיות
רוצים לשדרג את העוגיות למשהו אחר? אתם יכולים לנסות:
- להוסיף אגוזים קצוצים לצורך מרקם נוסף.
- להשתמש בבננות קפואות אם אתם מעדיפים טעם יותר מרוכז.
- להחליף את החמאת אגוזים בשקדים אם אתם אוהבים את זה יותר לאוריינטציה של שקד.
תוספות או שדרוגים אפשריים
לא שמים גבולות על היצירתיות! אתם יכולים להוסיף לתערובת:
- קצת קינמון או וניל שטוחים לניתוק טעמים
- שוקולד מריר קצוץ כדי לקבל חוויה שוקולדית לחלוטין.
- גרגירי שוקולד צנחנים כדי להוסיף חיוניות.
אני מבטיח, כל תוספת רק עושה את העוגיות הללו למושלמות יותר!
שאלות ותשובות
לאיזו סיבה ניתן להשתמש בעוגיות הללו ללא סוכר?
עוגיות אלו מתאימות למי שרוצה להימנע מסוכר, בין אם בגלל סוכרת, דיאטה או רגישות.
האם אפשר להחליף את הבננות?
בהחלט! אפשר להשתמש ברסק תפוחים או בחתיכות פרי אחר, כמו אגסים או מנגו, כל כך מדהים!
מה עם גלוטן? האם יש שיטה להכנתן ללא גלוטן?
בוודאות! כולנו יכולים להשתמש בקוואקר ללא גלוטן, העוגיות עדיין ייצאו נהדרות!
כמה זמן ניתן לאחסן את העוגיות?
העוגיות נשמרות במיכל סגור בטמפרטורת החדר במשך עד שבועיים, ובמקרר עד שלושה שבועות.
האם ניתן להכין את העוגיות עם קמח?
ניתן בהחלט להוסיף מעט קמח אם רוצים טקסטורה יותר עסיסית, אבל כדאי לשמור על כמויות מדודות כדי שלא יפגעו במרקם.
אפשר לחמם את העוגיות במיקרוגל?
בהחלט! חימום של 10-15 שניות במיקרוגל יקנה להן תחושת טריות מדהימה.
מה אם אני אוהב שוקולד?
אני ממליץ להכין שדרוג עם קקאו או שוקולד מריר קצוץ. זה מה שיהפוך את העוגיות לשוס של השוס!
האם אפשר להפוך את זה למתכון טבעוני לחלוטין?
כמובן! ניתן להחליף את חמאת האגוזים בשמן קוקוס והן יצאו מדהימות.
כמה קלוריות יש בעוגיה אחת?
המון אהבה, כן, אבל קלוריות? בערך 50 קלוריות לעוגיה, תלוי במרכיבים!
האם אפשר להכין מנה כפולה?
בהחלט! כל כך קל, ועם כמות כזו, אנחנו גם מגיעים למצב של שיתוף משפחתי!
אז למה אתם מחכים? שתפו את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות ואל תשכחו לספר להם כמה זה היה טעים!
"`