גלה את המתכון לריבת גזר המושלמת בקלות!
ריבת גזר מדהימה וטעימה
לפעמים, כשהשמש מתחילה לשקוע והאוויר מתחיל להתקרר, אני לא יכול להימנע מהזיכרונות של עוגות מתוקות, רטבים מתוקים וג'לי צבעוני שמתפשט על פרוסות לחם טרי. אז היום, אני רוצה לשתף אתכם במתכון כל כך משגע וממכר שבטוח יזכיר לכם את הבית של סבתא, את השבתות הארוכות ליד השולחן, ואת השיחות שלא נגמרות. הריבה הזאת, ריבת גזר, היא לא בדיוק מה שחשבתם שתרצו על הלחם שלכם, אבל תאמינו לי – זה אגדי. אנחנו מדברים פה על שילוב מנצח של מתיקות קרמלית עם רמיזה של תפוז וענבר, קונצרט חגיגי לפה שלכם.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 1 שעה
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-5 צנצנות ריבה
המרכיבים הדרושים
עכשיו, כשכבר הכנו את הלבבות שלנו לריבה המדהימה הזאת, בואו נדבר על מה שאנחנו צריכים כדי להכין את היצירה הקולינרית הזאת. גזר הוא אחד הירקות הכי בריאים שאפשר למצוא, ולא סתם, הוא מקנה לנו את הצבע הנפלא והריח הקסום של ריבה.
- 500 גרם גזר קלוף (אפשר גם גזר צבעוני אם אתם רוצים לשגע את האורחים)
- 250 גרם סוכר (אם אתם מעדיפים אפשר להמיר לסוכר קוקוס או דחוס)
- 1 תפוז (לשדרוג, אנחנו נשתמש במיץ וגם בזסט)
- אוויר מתוק והכוח של אהבה (המרכיב הסודי!)
טיפ מעולה הוא להשתמש בגזר אורגני – הוא מתוק יותר ובריא יותר. מי שמעוניין בגרסה טבעונית יכול פשוט לשים לב לסוכר שהם משתמשים בו ולוודא שהוא ללא דבש.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים, המופע מתחיל! הרעיון הוא להעביר את כולנו דרך תהליך שיתן לנו את התוצאה המעלפת שהבטחנו. אז לכו על זה!
- שמים את הגזר במעבד מזון ומגרדים אותו היטב עד שהוא נוי.
- מניחים את הגזר המרוסק בסיר ומוסיפים את הסוכר והתפוז המיץ והזסט.
- מערבבים את הכל על חום בינוני ומביאים לרתיחה.
- כשהמים מתחילים לפעול, מנמיכים את החום ומבשלים למשך 30 דקות.
- לאחר 30 דקות, טועמים ואם צריך, מוסיפים סוכר.
- לוחצים להכניס כל תכולה לסירורים מתאימים בצנצנות סטריליות.
- אוטמים את הצנצנות ומניחים אותן הפוכות על השולחן למשך שעתיים.
ואם נפתחתם על ריבת גזר, בטח תאהבו לשדרג את זה עם תבלינים שונים כמו קינמון או ציפורן – מה שמגיע לכם יכול להיות הכי טעים שיש!
שדרוגים ותוספות אפשריים
הייתם רוצים להוסיף עוד טעם? הכוכבים המסיונריים הם קינמון, אם אתם אוהבים את המתיקות והחום שלו. אפשר גם להוסיף שורי אוג, אגוזי ותמרים לקצת מרקם נוסף. בסוף זה מה שיכול להוביל אתכם לריבה המקורית והמושלמת. והכי חשוב, אל תשכחו לשתף את משפחתכם ואורחיכם, כי ריבת גזר שלה לא תמצא בשום מקום אחר.
שאלות ותשובות
איך שומרים על הריבה לאורך זמן? כדאי לאחסן אותן במקום יבש וקר, כמו במזווה. כך תוכלו להאריך את חיי המדף שלה.
האם אפשר להחליף את הסוכר בסוכר חום? בהחלט! סוכר חום ייתן לריבה טעם עמוק ועשיר.
האם ניתן להכין ריבה זו בפסח? בהחלט! רק תקפידו להשתמש בסוכר שלא מכיל חמץ.
איך ניתן להשתמש בריבת גזר הזו במתכונים אחרים? היא תוסיף טעם נפלא לעוגות, פנקייקים או כריכים מתוקים.
מה לעשות אם הריבה לא מתגבהת? אפשר להחזיר לסיר ולהוסיף קצת יותר סוכר ולהרתיח שוב.
האם יש אפשרות לגרסה דלת סוכר? בהחלט! אפשר להשתמש בסוכרזית או דומיהם, ניתן גם לבדוק את נוזלי העשירות בתמונה.
מהם הגזר הכי טובים להשתמש בהם? גזר סופר מתוק ורצוי לא להשתמש בגזר פריך.
האם אפשר להוסיף אגוזים לריבה? לגמרי! אגוזי מלך או שקדים יכולים להיות תוספת מצוינת.
מה הזמן המומלץ לתוך השימור? שלל אפשרויות נשמרות סביב שנה, אז דאגו לנהוג בזהירות!
איך ניתן להגיש ריבת גזר? על לחם קל, בתוך סלטים, או אפילו כרוטב לדגים. זה משגע!
תנו לריבת הגזר המדהימה הזאת להיכנס לחייכם, אני מבטיח לכם – זה הדבר הכי טעים שיש. אם נהנתם מהמתכון כמו שאני נהנתי, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם!